SBB nema kapaciteta za Telenor

Infrastruktura SBB nema dovoljno kapaciteta da pruži usluge SBB-a i Telenora, rekao je predsenik UO SBB Dragan Šolak.

Izvor: B92

Sreda, 26.05.2010.

14:20

Default images

"Vrlo teško na našu infrastrukturu možemo da "spakujemo" sopstvenu ponudu naprednih televizijskih servisa i interneta i ponudu televizije, interneta i fiksne telefonije, recimo Telenora", kazao je on.

Potvrdivši da je Telenor inicirao razgovor sa SBB-a, Šolak je naglasio da liberalizacija korišćenja telekomunikacione infrastrukture na srpskom tržištu ipak mora da počne od Telekoma Srbije.

"Stavljati u isti koš komercijalnog operatera (SBB) koji je vlastitim sredstvima sagradio sve i Telekom Srbije koji se gradi pola veka sredstvima gradjana, ne čini mi se ni realno, a ni fer", ocenio je predsefnik Upravnog odbora SBB Dragan Šolak.

U beogradskim medijima se pojavila informacija o mogućim pregovirima Telenora Srbija sa SBB, nakon nakon problema prilikom pokušaja
dogovora sa Telekomom Srbije o korišćenju infrastrukture te kompanije za fiksnu telefoniju.

Direktor korporativnog razvoja Telenora u Srbiji Goran Vasić kazao je agenciji Beta da ta kompanija očekuje od Republičke agencije za
telekomunikacije (Ratel) da u što kraćem roku donese odluku o korišćenju infrastrukture Telekoma Srbije.

"Taj proces je trenutno u našem fokusu, jer je ključan za liberalizaciju telekomunikacionog tržišta u Srbiji", kazao je on.

Od uslova koje Ratel ponudi, istakao je Vasić, zavisi u kojoj meri će Telenor koristiti infrastrukturu Telekoma. On je kazao da je Telenor otvoren za saradnju sa svim učesnicima na tržištu sa kojima pronadje zajednički interes.

Vasić je podsetio da su direktni pregovori Telenora i Telekoma o korišćenju telekomunikacione infrastrukture završeni neuspešno i da je neophoda dokumentacija predata Ratelu na arbitražu.

Kompanija Telenor, koja već pruža usluge mobilne telefonije u Srbiji, dobila je polovinom februara i licencu za fiksnu telefoniju, čime je ukinut monopol državne kompanije Telekoma Srbije.

Prema uslovima licence koju je Telenor platio milion evra, rok za početak pružanja usluga fiksne telefonije i ADSL intereneta je 12
meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

17 h

Podeli: