Potpuni kolaps na ulicama, milioni putuju VIDEO

U Sjedinjenim Američkim Državama ovih dana vlada potpuni kolaps, što je i očekivano za ovo doba godine i Dan zahvalnosti.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 22.11.2017.

18:03

Potpuni kolaps na ulicama, milioni putuju VIDEO
Foto: Thinkstock

Savet svima onima koji napuštaju svoje domove je da krenu malo ranije i da se spreme za duge redove, kolone i čekanja.

Kako je saopštio Američki automobilski savez, 50,9 miliona Amerikanaca planira da putuje tokom ovogodišnjih praznika, pa ne iznenađuju kolone i dugi aerodromski redovi.

Broj onih koji planiraju odmor porastao je 3,3 odsto u odnosu na isti period lani, a za ovo prvenstveno treba zahvaliti rastućoj ekonomiji i nižoj nezaposlenosti.

Svi oni koji se odluče da putuju automobilom moraće da izdvoje nešto više novca za gorivo zbog poskupljenja goriva. Ove godine je za litar neophodno izdvojiti 2,5 dolara, dok je u istom periodu prošle godine litar koštao 2,13 dolara.

Kada je reč o onima koji će se opredeliti za avion, Uprava za bezbednost projektuje da će 24 miliona turista proći kroz nacionalne aerodrome, što je povećanje od 6 odsto u odnosu na isti period lani. Ono šo je zanimljivo, jeste da se građani ove godine ranije opredeljuju za putovanje.

Projekcije su i da će dnevno putovati 2,38 miliona ljudi, što je 69.000 putnika više u odnosu na 2016. godinu.

Međutim, najgori dan i najveće gužve biće svakako nedelja nakon Dana zahvalnosti, jer se upravo tada očekuje povratak većine putnika.

Podsetimo, i Beograđani su se prethodnih meseci žalili na velike gužve i zastoje u saobraćaju, koji su bili izazvani radovima na Trgu Slavija, Ruzveltovoj ulici i Bulevaru oslobođenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

14 h

Podeli: