Francuzi vape: Rusi, kupite nam robu

Francuska će tražiti od Moskve da ukine embargo na francuske proizvode, prenose svetski mediji.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 09.02.2016.

13:53

Francuzi vape: Rusi, kupite nam robu
(Foto: Thinkstock.com)

Francuski premijer Manuel Vals će se sastati sa ruskim kolegom Dmitrijem Medvedevim u subotu kako bi razgovarali o izgledima za ukidanje zabrane na uvoz francuske hrane u Rusiju, kaže ministar poljoprivrede Stefan Le Fol.

Francuska država traži načine da podigne posrnulu poljoprivredu, tako da su Le Fol i Vals održali sastanak sa glavnim francuskim trgovcima - Ošanom, Karfurom, Grupom Kazino, Korom, Lidlom i drugima i razgovarali su o načinima kako bi veliki trgovci mogli da pomognu fancuske poljoprivrednike.

Bivši premijer Francuske Fransoa Filone opisao je sankcije protiv Rusije kao grešku i pozvao na njihovo otklanjanje u najkraćem mogućem roku.

"Anti-ruske ekonomske sankcije treba ukinuti u najkraćem mogućem roku. To je bio glup korak. Sankcije nisu imale neki uticaj u sferi međunarodne politike, a mi smo samo pogoršali odnose sa Rusijom", rekao je Fijon.

Moskva je zabranila uvoz prehrambenih proizvoda iz zemalja koje su uvele sankcije Rusiji u avgustu 2014. godine. Zabrana uvoza odnosi se na meso, kobasice, ribu i morske plodove, povrće, voće i mlečne proizvode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

5 h

Podeli: