Ferari na berzi: Mi smo "Prada" automobilizma

Status Ferarija kao kompanije koja proizvodi automobile za najbogatije mogao bi uvećati tržišnu vrednost na prvoj javnoj ponudi akcija na čak 11 milijardi evra.

Svet

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 09.10.2015.

17:23

Default images
Foto: Getty images

To javlja agencija "Blumberg" pozivajući se na izjave neimenovanih izvora upoznatih sa situacijom.

Vrednost Ferarija bi mogla biti procenjena na između 10 do 11 milijardi evra kada vlasnik Ferarija, Fijat Krajsler automobili (FCA), proda 10 odsto udela u toj filijali na Njujorškoj berzi, tvrde neimenovani izvori.

Kako dodaju isti izvori, raspon cena akcija Ferarija će biti objavljen već danas, dok je njihova prezentacija potencijalnim kupcima predviđena za narednu nedelju.

Generalni direktor FCA, Serđo Markione, koji je takođe direktor Ferarija, već mesecima insistira na tome da ovaj brend treba da bude vrednovan kao proizvođač luksuzne robe, kao što su modne kuće Prada i Erme, a ne kao jedan proizvođač automobila.

Ferari, čijim će se akcijama trgovati na Njujorškoj berzi pod oznatkom FRRI, prošle godine je registrovao profit pre oporezivanja od 693 miliona evra.

"Fijatove akcije dobijaju na vrednosti posle najave Ferarijevog izlaska na Vol strit. Čini se da je vremenski trenutak izlaska Ferarija na berzu povoljan", izjavio je strateg kompanija IG Grup iz Milana, Vinćenco Longo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: