Srbija osigurala investicije Kanade

Sporazum o podsticaju i zaštiti investicija između Kanade i Srbije stupio je na snagu, objavio je u Otavi kanadski ministar spoljne trgovine Ed Fast.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 06.05.2015.

17:46

Default images
Foto: Freeimages.com

Sporazum omogućava fer tretman investitorima i stvara više predvidljivoi transparentno poslovno okruženje pomoću recipročnih, pravno obavezujućih odredbi, kaže se u saopštenju.

U saopštenju se naglašava da je Srbija značajan kanadski trgovinski partner u jugoistočnoj Evropi. Oblasti potencijalnog rasta kanadskih investicija uključuju ekstraktivnu industriju, energiju, transportnu infrastrukturu i poljoprivredu.

Odnosi Kanade i Srbije poslednjih godina ojačavaju se brojnim bilateralnim ugovorima uključujući onaj o izbegavanju dvostrukog oporezivanja, zatim sporazume o socijalnoj sigurnosti io avionskom saobraćaju.

U 2014. godini dvosmerna trgovinska razmena između Kanade i Srbije prevazišla je 101 milion dolara, što je 45 odsto više nego prethodne godine. U 2013. Narodna skupština Srbije ratifikovala je Sporazum o strateškoj ekonomskoj saradnji sa Kanadskom komercijalnom korporacijom (CCC).

Kanada i Srbija neguju jake veze između naroda dveju država koje ojačava i više od 80.000 Kanađana srpskog porekla. Sporazum o podsticaju i zaštiti investicija između Kanade i Srbije koji je od juče na snazi potpisali su u Beogradu početkom septembra prošle godine potpredsednik vlade SrbijeRasim Ljajić i (tadašnji) kanadski ministar spoljih poslova Dzon Berd (John Baird).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

4 h

Podeli: