Gde je najbolje biti penzioner?

Danska, Australija i Holandija zauzele su vodeća mesta na klasifikaciji za 2013. godinu prema kvalitetu penzionog sistema.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 14.10.2014.

11:07

Default images

To pokazuje istraživanje američke konsultantske kuće Merser (Mercer), koje je uzelo u obzir održivost penzionog sistema, prilagođenost potrebama korisnika i integritet, a obuhvatilo je 25 zemalja sveta, prenosi Rojters.

SAD zauzimaju 11. poziciju, ispred Francuske, dok su na začelju kolone Kina, Indija, Japan i Južna Koreja.

Franucski list Kapital u osvrtu na rezultate ove studije navodi da je Francuska sa indeksom od 57,5 poena napredovala u odnosu na prethodnu godinu i pripada kategoriji C, sa sistemom koji ima pozitivne aspekte, ali i nosi rizike koje treba imati u vidu prilikom njegove reforme.

Autori studije, s tim u vezi, za Francusku ističu da se efikasnost i održivost penzionog sistema može unaprediti podizanjem starosne granice za penzionisanje i poboljšanjem zapošljavanja starijih osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

20 h

Podeli: