"Nema pregovora dok ne plate gas"

Rusija je danas odbacila mogućnost novih pregovora sa Ukrajinom oko cene koju ta zemlje plaća za ruski prirodni gas sve dok Ukrajina ne pokrije zaostali dug.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.05.2014.

14:07

Default images

"Da bismo razgovarali o bilo kakvom kompromisu najpre je potrebno da dugovi budu plaćeni. Platite dugove i onda se možemo dogovoriti oko drugih stvari", prenele su ruske novinske agencije, citirajući zamenika ruskog ministra energetike Anatolija Janovskog, a prenosi agencija Frans pres.

Prema saopštenju ruskog ministarstva energetike, Ukrajina u ovom trenutku duguje 2,55 milijardi evra.

Ta zemlja je, međutim, odbila da izmiri svoje obaveze, u znak protesta zbog odluke Moskve da udvostruči cenu koju naplaćuje Kijevu za uvezeni ruski gas.

Ruski zvaničnici su saopštili prošle nedelje da će zahtevati od Ukrajine da plati unapred za sav gas koji bude uvozila od 1. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

9 h

Podeli: