Izmislio 19-oro dece zbog dodatka

Grčka policija uhapsila je jednog svog bivšeg kolegu koji je izmislio 19 dece na osnovu kojih je godinama dobijao dečiji dodatak.

Svet

Izvor: B92

Petak, 16.12.2011.

18:08

Default images

Kako prenosi agencija Rojters, bivši policajac, razveden i bez dece, dao je 2001. otkaz na poslu na kojem je zaradjivao hiljadu evra mesečno i od tada živeo od dečijeg dodatka koji je primao "za najbrojniju porodicu u Grčkoj".

Neidentifikovani 54-godišnji muškarac podneo je falsifikovane krštenice i dokumenta uz fotografije dece koje je nalazio na Internetu.

U policiji procenjuju da je na ovaj način tokom 15 godina prisvojio najamanje 150.000 evra.

Prevara je bila tako stručno izvedena, objasnila je policija, da su posumnjali da nešto nije u redu tek kada su uvideli da je on jedini Grk sa tako puno dece. Prosečna grčka porodica obično ima dvoje ili troje dece.

"Nikada ranije nismo videli ovakvu prevaru", kazao je jedan policajac.

Lažni otac uhapšen je u sredu kada je došao da podigne 8.000 evra na ime dečjeg dodatka.

Grčka policija je, takođe, nedavno uhapsila jednog stanovnika ostrva Tasos, naizgled siromašnog seljaka, koji je posedovao ferari i porše kupljen zaradom od zelenaštva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

8 h

Podeli: