"Bogataši, ćutite i pritajite se"

Bivši direktor Sitigrupe Sendi Veil je u izjavi za Volstrit žurnal imao jedan ali vredan savet za bogataše - "Ćutite i pritajite se dok traje ekonomska kriza".

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.11.2011.

21:00

Default images

Veil i sam nastoji da se drži istog pravila, a naklonost javnosti pokušao je da stekne ličnim primerom - objavio je da će prodati svoj luksuzni stan i novac dati u dobrotvorne svrhe.

Nije, međutim, reč o bilo kakvom stanu, nego o penthausu koji slovi kao jedna od najvrednijih nekretnina na Mehnentnu u Njujorku.

Upravo tim delom Menhatna nedavno su prošetali aktivisti pokreta "Zauzmimo Volstrit", želeći da upozore na luksuzne nekretnine u kojima žive "face" sa Volstrita.

Nakon što proda luksuznu nekretninu, novac će dati u dobrotvorne svrhe, a on i supruga preseliće u drugi stan - u istoj zgradi, samo nekoliko spratova niže.

Inicijalna cena koju Veil traži za nekretninu je 88 miliona dolara, što je dvostruko više od kupovne cene 2007. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

5 h

Podeli: