Dobrodošlica u Srbiju - kiosk s rampom

Srbija planira osnivanje tela koje će obnoviti svih 80 ulaza u zemlju i njima upravljati, pišu Večernje novosti.

Srbija

Izvor: Veèernje novosti

Subota, 30.07.2016.

14:09

Dobrodošlica u Srbiju - kiosk s rampom
Foto: Tanjug

List ističe da u Srbiji ima 80 graničnih drumskih, železničkih, vazdušnih i vodenih prelaza. Na ponos nam nisu, kako kažu oni koji su na koridorima, a na onim malim, koji su na ruti manjeg broja putnika, situacija je mnogo gora i većina izgleda kao trafika s rampama koja se podiže i spušta.

Državni sekretar u Ministarstvu sabraćaja Miodrag Poledica rekao je za taj list da to i ne čudi jer su mnogi od njih postavljeni i građeni mimo bilo kakvih pravila. "Naši granični prelazi su građeni devedesetih godina, posle raspada bivše države i nisu standardizovani", objasnio je Poledica.

Neophodno je, kako je naveo, napraviti isti standard prema svim zemljama, da bi i usluge bile jednake. "Iz tog razloga, potrebno je razmotriti inicijativu za formiranje neke vrste agencije za granične prelaze kako bi se definisao adekvatan model upravljanja", rekao je on.

Istakao je da posebnu pažnju treba posvetiti domaćinskom "gazdovanju" na graničnim prelazima.

"Neophodno je pokloniti veću pažnju upravljanju, rekonstrukciji i izgranji prelaza, čime se mogu obezbediti dodatni prihodi u budžetu.

Dobrim upravljanjem moguće je obezbediti da jedan veliki granični prelaz za godinu dana finansira rekonstrukciju ili izgradnju manjeg graničnog prelaza", poručio je Poledica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: