Falkenštajner se vraća na Staru planinu

Hotelski lanac "Falkenštajner", koji je donedavno upravljao hotelom na Staroj planini, vratiće se kao zakupac, potvrđeno je za B92.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 29.01.2016.

14:04

Falkenštajner se vraća na Staru planinu
(Foto: Thinkstock.com)

To je dogovoreno na danas održanom sastanku predstavnika austrijskog lanca u Vladi Srbije sa premijerom Aleksandrom Vučićem. Tako će biti razrešena kriza koja je nastala kada je uprava Falkenštajnera odlučila da napusti rukovođenje hotelom Stara planina.

Detalji dogovora nisu saopšteni, ali ono što se zna jeste da bi Falkenštajner posle izborne procedure trebalo da postane zakupac hotela, što je i bio njihov zahtev još od početka prošle godine.

Kako je B92 objavio u decembru, austrijska grupacija raskinula je ugovor o upravljanju hotelom Stara planina, koji je potpisan na 15 godina. Kako je kompanija saopštila, do raskida je došlo zbog neispunjavanja obaveza od JP Stara planina i promene direktora koji je vodio hotel na predlog Falkenštajnera.

Hotel sa četiri zvezdice Stara planina, na Jabučkom ravništu, otvoren je 25. decembra 2011. godine. Vlada Srbije je u izgradnju hotela, koji je bio završen za 13 meseci, uložila više od 30 miliona evra.

Kompanija Falkenštajner, koja u svom sastavu ima lanac od više od 30 hotela u šest evropskih zemalja, nameravala je da na Staroj planini izgradi šest kondotela - hotela apartmanskog tipa, sa 350 smeštajnih jedinica i ukupno 1.000 kreveta.

Pomoćnica ministra trgovine, turizma i usluga Renata Pindžo izjavila je danas za B92 da za srpski turizam, posebno planinski, nije dobro što je Falkenštajner grupa raskinula ugovor o upravljalju hotelom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

5 h

Podeli: