"Nema strepnje, MMF zadovoljan"

Predsednik Saveta guvernera Narodne banke Srbije Nebojša Savić izjavio je da su očekivanja Međunarodnog monetarnog fonda u prva tri meseca zadovoljena.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 28.04.2015.

10:48

Default images
Foto: B92

"Nema potrebe da se strepi od revizije, sada je najvažnije da se pokaže sposobnost da se istraje u celom programu, a to je trogodišnji program", rekao je Savić.

On je rekao da se prva faza realizacije programa uspesno odvija u smislu da je obezbeđena monetarna stabilnost.

"Imamo dobre rezultate kada je reč o monetarnoj politici. Takođe i u fiskalnom delu ostvarili smo manji deficit od planiranog, odnosno povoljniji rezultat", dodao je Savić, koji je i profesor na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju (FEFA). On je rekao da kada je reč o segmentu strukturnih reformi, "tu malo kasnimo".

"To je razumljivo, za dva, tri meseca nije moglo da se reši sve kada je reč o strukturnim reformama. Sada je najvažnije da se predstojeći period iskoristi za stvaranje jačeg naglaska na strukturne reforme i povećanje obima javnih investicija", rekao je Savić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

4 h

Podeli: