Lasta stala,KG bez javnog prevoza?

Stanje u javnom gradskom i prigradskom prevozu u Kragujevcu je alarmantno jer se autoprevoznicima duguje više od 260 miliona dinara.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 29.01.2015.

12:10

Default images
Foto: Freeimages

"Zbog finansijskih problema koje imamo i nedostatka goriva od jutros autobusi Laste ne saobraćaju na 18 gradskih i osam prigradskih linija", izjavio je direktor "Laste" u Kragujevcu Dejan Stanišić.

Objašnjavajući da gorivo nije nabavljeno zbog blokade računa, Stanišić je rekao da "Lasta" gradski i prigradski prevoz u Kragujevcu obavlja od septembra 2010. godine i da lokalna samouprava tom preduzeću duguje 213 miliona dinara.

"Obustava saobraćaja na linijama koje održavamo trajaće sve dok ne odblokiramo račun, kako bismo kupili gorivo", naveo je Stanišić.

Gradska uprava Kragujevca saopštila je da će situacija u toku dana biti stabilizovana, kao i da će sa drugim prevoznikom firmom "Vulović transport" pokušati da premosti zastoj produženjem pojedinih linija u gradskom prevozu.

I u preduzeću "Vulović transport", koje održava devet gradskih i četiri prigradske linije finansijska situacija je teška, zbog čega su radnici za sutra najavili jednočasovni štrajk u vremenu od 11 do 12 časova, tražeći isplatu zaostalih zarada i uplatu poreza i doprinosa.

Direktor "Vulović transporta" Zoran Vulović je rekao da se nada da do tog štrajka neće doći, i da će u toku dana biti rešen deo zahteva radnika.

Podsetivši da "Vulović transport" javni gradski i prigradski prevoz obavlja od 2003. godine, Vulović je rekao da gradska uprava tom preduzeću duguje oko 50 miliona dinara, i reč je, kako je rekao, o dugu koji prethodna vlast u Kragujevcu nije izmirila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

5 h

Podeli: