Sombor: Ventili od danas na pola

JKP „Energana“ u Somboru najavila je restrikcije u isporuci toplotne energije, a zagrevanje stanova od danas će biti umanjeno za 50 odsto.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.12.2014.

10:20

Default images

Grejanje punim kapacitetom biće u jutarnjim i večernjim časovima, dok će u vremenu od 10 do 18 sati biti redukovano - saopštili su u „Energani“.

Razlog za restrikcije su smanjene isporuke gasa zbog blokade računa i duga od 170 miliona dinara lokalnom distributeru „Sombor-gasu“, odnosno, „Srbijagasu“. Iz „Energane“ apeluju na potrošače koji im duguju više od 130 miliona dinara da izmire obaveze, kako bi se izbegle dalje restrikcije i eventualni potpuni prekid grejanja zbog nedostatka energenta.

Ovo je treći put u ovoj godini da blokada računa predstavlja ozbiljan problem, na koji su upozoravali nadležni još početkom godine i koji bi mogao da dovede do ozbiljnih posledica po poslovanje „Energane“.

V. d. direktora Jovan Gajin tvrdi da je „Energana“ nemoćna da prevaziđe ovo stanje i odblokira račun.

"Mi taj dug iz tekućeg poslovanja ne možemo da namirimo, čak i da naplatimo sva potraživanja od 136 miliona dinara. Sudbina čitavog sistema zavisi od pregovora između gradskih vlasti i distributera gasa, koji su u toku", kaže Gajin.

Zamenik gradonačelnika Vladislav Živanović potvrdio je da gradska administracija vodi pregovore sa „Srbijagasom“ o reprogrmu duga, ali rešenje još nije na vidiku.

Zbog tehničkih propusta, nova toplana nije osposobljena za grejanje na mazut, pa Somborci strahuju da bi ova zima mogla da bude jedna od najneizvesnijih za 4.000 domaćinstava priključenih na gradski toplovod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: