Petrohemija u remontu dva meseca

Remont proizvodnih postrojenje HIP Petrohemija počeće 5. septembra i trajaće do 31. oktobra, saopšteno je iz te kompanije.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 27.08.2014.

14:24

Default images

Pored revitalizacije pogona, kontrole i sanacije proizvodne opreme, taj period biće iskorišćen i za obavljanje pripremnih aktivnosti za izvođenje investicionih projekata poboljšanja energetske efikasnosti proizvodnje i smanjenja troškova proizvodnje.

Kako se navodi u saopštenju, istovremeno remont se obavlja i u Rafineriji nafte Pančevo, sa kojom je HIPP tehnološki povezana. HIP Petrohemija, kako se dodaje, neprestano radi od decembra 2012. godine i planirani remont će obezbediti nastavak bezbednog i efikasnog rada postrojenja i odvijaće se prema prethodno utvrđenom planu.

Tokom remonta u svim pogonima fabrike biće zaustavljena proizvodnja, pa u septembru i oktobru ove godine HIPP neće imati mogućnost da isporučuje ugovorenu količinu robe. "Plan remonta je u skladu sa propisima o zaštiti životne sredine i sa njim su upoznate nadležne institucije", izjavio je generalni direktor HIPP, Velimir Unković.

On je dodao da su svi kupci sa kojima Petrohemija ima dugoročne ugovore blagovremeno obavešteni i očekuju 1. novembar, kada će se opet početi proizvodnju i redovnu isporuku robe.

Sa skoro 650.000 tona godišnje proizvodnje, HIP-Petrohemija je najveći proizvođač petrohemijskih proizvoda u Srbiji, i značajna je kompanija hemijske industrije u Jugoistočnoj Evropi. Iako je jedan od najvećih izvoznika u našoj zemlji, HIPP se nalazi u procesu restrukturiranja i posluje sa poteškoćama zbog kojih je u potrazi za strateškim partnerom, navodi se u saopštenju.

Skoro 60 odsto prihoda kompanija ostvaruje zahvaljujući izvozu, pri čemu su glavna tržišta zemlje iz okruženja i Evropska unija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

4 h

Podeli: