Još jedan hotel u centru Beograda

U bivšoj zgradi Ambasade Australije, u Čika Ljubinoj ulici broj 13, sledeće godine biće otvoren novi hotel, prenosi portal "eKapija".

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 16.03.2014.

14:48

Default images

Početkom marta otvoreno je još jedno gradilište u pešačkoj zoni, u samom centru Beograda. Nekadašnja ambasada Australije u Čika Ljubinoj ulici adaptira se u novi hotel.

Kako je stoji na tabli koju je na gradilištu postavio investitor (kompanija "Adoc"), u pitanju je dogradnja, rekonstrukcija, adaptacija i promena namene postojećeg poslovnog prostora u hotel (dve podrumske etaže, prizemlje i devet spratova), a posao bi trebalo da bude završen 1. maja 2015.

Ukupna bruto građevinska površina objekta iznosi oko 2.905 kvadrata.

Izvođač radova je "Amiga" Kraljevo. Projekat je izradio Vladimir Luketić iz biroa "Ofiks kontrakt", a odgovorni projekant je Tihomir Stošić iz projekantske firme "Ornament investinženjering".

Građevinska dozvola za ovaj objekat izadata je 21. januara ove godine.

Podsetimo, nedavno su u Beogradu otvoreni hoteli "Džamp In" u Karađorđevoj ulici, "88 rums" u Takovskoj i "Argo" na raskrsnici Kralja Milana i Resavske ulice.

Pored toga, u toku je izgradnja hotela "Radison blu" kod Mostarske petlje, Gradskog hotela na Zelenom vencu, "Holidej in ekspresa" u Ruzveltovoj ulici, hotela "Nobel" na Andrićevom vencu, hotela "Konstantin veliki" u Ulici 27. marta i hotela "Cepter" na Terazijama.

Prema ranijim najavama, uskoro bi trebalo da počne i izgradnja hotela "Kortjard baj Meriot", u blizni Narodnog pozorišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

21 h

Podeli: