Interesovanja ima, nedostaje zakon

Ministar privrede kaže da postoji interesovanje austrijskih investitora za ulaganje u Srbiju, ali da se čeka Zakon o privatizaciji, kako bi se otvorio proces.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 15.01.2014.

15:20

Default images

Radulović, koji je juče učestvovao u glavnom panelu konferencije "Juromani", a danas razgovarao sa austrijskim privrednicima u okviru prijema koji je organizovala Privredna komora Austrije, rekao je, u izjavi Tanjugu, da postoji veliko interesovanje Austrijanaca, koji su među najvećim investitorima u Srbiji u poslednjih 10 godina.

"Hteli su da čuju o reformama koje se sprovode u Srbiji, izmenama, a posebno su zainteresovani za izmene zakona o radu, o planiranju i izgradnji, kao i za čitavim procesom privatizacije koji treba da krene usvajanjem zakona u januaru mesecu", objasnio je Radulović.

On je dodao da su to sve pozitivni signali i ocenio da su pristupni pregovori sa EU znak svim investitorima da je Srbija dobro mesto za investitore.

Tokom boravka u Beču ministar Radulović je imao niz susreta sa privrednicima, ali dodaje da sada svi čekamo da se donese zakon o privatizaciji kako bi se otvorio proces, uradilo finansijsko restrukturiranje i onda krenuli u prodaju preduzeća i privlačenju investitora.

"Zadatak rada sa investitorima je na menadžmentu preduzeća. Zadatak poslovnih planova i ozdravljenje je na menadžmentu, a Ministarstvo stvara pravni okvir da se to desi na uređen i dobar način, kako bi sačuvali što više radnih mesta i na kraju došli do privednog rasta, rasta tih preduzeća i novih radnih mesta", objasnio je on.

Radulović je kazao da smo još uvek u fazama razgovora kako će teći proces privatizacije, te dodao da interesovanja ima dosta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: