Vučić: Bolje za sve sledećeg Božića

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi u narednih godinu dana ekonomski boljitak trebalo bi da osete svi građani Srbije.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 06.01.2014.

13:06

Default images

Srbija je, podsetio je Vučić, u 2013. uspela da smanji nezaposlenost i poveća industrijsku proizvodnju.

"Posle mnogo godina, prema zvaničnim rezultatima Republičkog zavoda za statistitku, Srbija je u 2013. smanjila nezaposlenost. Danas je nezaposlenost 20,1 odsto, a u aprilu 2012. godine bila je 25 odsto", kazao je Vučić, koji je i predsednik Srpske napredne stranke.

On je kazao da je Srbija u 2013. godini imala i rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) od 2,4 odsto.

Vučić je uveren da će Srbija sledeći Božić dočekati sa još većim rezultatima, pouzdanjem i verom u sebe da može da menja stvari.

"Uveren sam da će do sledećeg Božića boljitak osetiti svi građani, a ne samo političari i tajkuni", rekao je Vučić na obeležavanju Badnjeg dana u SNS-u.

Vučić je čestitao građanima Novu godinu, Srbima i pravoslavnim vernicima Badnji dan, uz želju predstojeći praznik provedu u zdravlju i veselju.

On je čestitao "svim građanima Srbije, koji su strpljenjem, ogromnim radom i energijom uspeli da doprinesu tom rezultatu", i ukazao da je "pred nama još mnogo reformi, posla i odgovornosti".

"Uveren sam da ćemo u narednoj godini postići još bolje rezultate. Od zaposlenih u državnoj službi zatražiću da pokažu bolje rezultate, da rade marljivije, da ne prođe sedam dana da dođe do rešavanja problema, kao što je bilo u Užicu", kazao je Vučić, dodajući da o problemima treba svi da razmišljanju mnogo pre.

"Tražićemo dodatnu odgovornost i snagu. Uveren sam da možemo da postignemo značajnije rezultate i da ćemo sledeći Božić dočekati sa još većim rezultatima, pouzdanjem i verom u sebe da te stvari možemo da menjamo", kazao je Vučić.

"Uveren sam da će Srbija do sledećeg Božića ili do kraja ove godine biti zemlja u kojoj će svi obični građani moći da osete boljitak i veći životni standarda, a Srbrija biti srećnija zemlja u kojoj će se bolje i sigurnije živeti", naglasio je Vučić.

Vučić je ocenio da je neophodno podići građevinarstvo, zbog čega su bitni veliki projekti kao Beograd na vodi.

"Građevinarstvo nam je spustilo rast bruto-domaćeg proizvoda. Taj razvoj bi bio enorman, možda najveći u Evropi da nismo imali pad u građevinarstvu. Imali bi preko četiri odsto rasta bruto domaćeg proizvoda da nismo imali pad u građevinarstvu, kao ni pad u duvanskoj industriji od 11 odsto", ocenio je on.

Takođe je kazao da su važni prehrambena i prerađivačka industrija, zbog čega će neke važne odluke biti donete već 9. januara.

Prva polovina 2014. biće veoma teška, puna prepreka, ali će već krajem godine građani osetiti boljitak, više novca u novčanicima, naglasio je dalje.

Vučić je naveo da je pokrivenost izvoza-uvoza sada 72, umesto ranijih 59 odsto, te da je suficit povećan sa zemljama sa kojima smo imali veći izvoz, a deficit smanjen sa onim zemljama iz kojih smo više uvozili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: