Srbija

Ponedeljak, 15.04.2013.

11:48

NIS:Ugovor sa opštinama i gradovima

Naftna industrija Srbije sklopila je sporazume o saradnji vredne oko 90 miliona dinara, sa 10 opština i gradova u Srbiji.

Izvor: Tanjug

Default images

Sporazum se odnose na realizaciju projekata u lokalnim sredinama.

Sporazume je potpisao generalni direktor NIS Kiril Kravčenko sa predstavnicima gradova Novi Sad, Niš, Pančevo, Zrenjanin, Kikinda, Novi Bečej, Žitište, Kanjiža, Srbobran i prvi put sa gradom Čačkom.

Zahvaljujući ovim sporazumima, opštine će moći samostalno da konkurišu za finansijsku podršku NIS-a za projekte iz oblasti sporta, kulture, zaštite životne sredine, nauke i pomoći socijalno ugroženim grupama.

Kravčenko je posle potpisivanja sporazuma rekao novinarima da je praksa NIS-a da saradjuje sa gradovima i opštinama u kojima ta kompanija posluje.

On je rekao da će sredstva za podršku lokalnim sredinama u 2013. godini biti od prilike na istom nivou kao i prošle godine uprkos ekonomskoj krizi.

Od ove godine sredstva će biti deljena kroz javni konkurs u okviru koga će svi gradjani moći da predlože najbolje projekte koje žele da budu realizovani u svojim lokalnim sredinama.

Javni konkurs će trajati do 10. maja, a svi zainteresovani mogu da se upoznaju sa detaljima tog konkursa na sajtu NIS-a www.nis.rs/konkurs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija se okrenula Kini, ali uzalud

Ruski Gasprom mogao bi da se suoči s dugim periodom lošeg poslovanja, dok pokušava domaćim tržištem i izvozom u Kinu da popuni prazninu nastalu evropskim bojkotom.

20:22

13.5.2024.

23 h

Podeli: