Ikarbus predao još 6 autobusa gradu

Fabrika autobusa i specijalnih vozila Ikarbus isporučila je poslednih šest autobusa preduzeću GSP Beograd.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.04.2013.

16:30

Default images

Time je realizovan ugovor o kupoprodaji 32 zglobna autobusa.

"Ikarbus je veoma ponosan na autobuse koje smo isporučili i s pravom možemo da kažemo da su to trenutno najsavremeniji autobusi koje GSP ima u svojoj floti", rekao je generalni direktor Ikarbusa, Aleksandar Vicentić, na konferenciji za novinare održanoj povodom završetka isporuke.

Vičentić je kazao da su autobusi radjeni na MAN-ovoj šasiji i da poseduju motore istoimenog nemačkog proizvodjača s niskom emisijom štetnih gasova, čime zadovoljavaju najstorže standarde Evropske unije.

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić rekao je da je "Ikarbus realizacijom ovog posla pokazao da može da proizvodi vrhunske autobuse, evropskog kvaliteta".

"Saradnja Ikarbusa i MAN-a predstavlja odličan primer da domaće i velike svetske kompanije mogu da saradjuju u obostranom interesu", kazao ja Antić.

On je dodao da su ovi autobusi jeftiniji u odnosnu na MAN-ove, zbog sveobuhvatnih troškova i dodao da "to može da predstavlja jedan model kako bi Ikarbus mogao da se pojavi na nekim drugim tržištima".

Antić je najavio da će s menadžmentom Ikarbusa razgovarati o tome kako da to preduzeće zajedno sa FAP-om izadje s ponudom o proizvodnji 100 autobusa na gas, koje će grad Beograd ove godine poručiti.

"Smatram da je jako vazno da Ikarbus bude nosilac tog posla, kao i da napravi dogovor sa FAP o strateškoj saradnji i zajedničkom nastupu na tržištu", zaključio je Antić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

17 h

Podeli: