Privredna saradnja Srbije i Iraka

Srpski ministar Sulejman Ugljanin i guverner iračke provincije Misan Ali Daud Lazim potpisali su zajedničku izjavu o privrednoj saradnji dve zemlje.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 27.03.2013.

18:45

Default images

Srbija i Irak su dogovorili saranju u u industriji, poljoprivredi, trgovini, građevini, zdravstvu, obrazovanju, nauci, kulturi i energetici. Predviđeno je i osnivanje zajedničkog komiteta za privrednu saradnju.

Dogovor je rezultat dvondnevne posete predstavnika nekoliko srpskih kompanija koje je predvodio ministar Ugljanin i sastanaka koje su imali sa iračkim privrednicima.

Kopredsednik Komiteta sa srpske strane biće zamenik ministra Esad Salihović, a sa iračke savetnik guvernera Lazima za ekonomska pitanja Kamil Č. Hatem.

Ostali članovi Komiteta biće poznati za sedam dana od potpisivanja. Delegacija s ministrom na čelu sutra nastavlja posetu Iraku odlaskom u Basru, saopštila je Vlada Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: