MK grupa izlazi na Londonsku berzu?

Predsednik MK grupe Miodrag Kostić kaže da bi ta kompanija "u slučaju razvoja povoljne klime“, u martu ili maju 2012. godine mogla da izađe na Londonsku berzu.

Srbija

Izvor: B92, Biznis

Petak, 21.10.2011.

03:54

Default images

"Mi smo još 2007. godine skoro dogurali do izlaska na berzu i onda se desila kriza", kaže on.

Kostić navodi da "sada postoji tražnja i interesovanje stranih investitora za ovaj naš sektor".

"Investicione banke su procenile da bi bilo dobro da pripremimo dokumentaciju i da u slučaju razvoja povoljne klime, u martu ili maju 2012. godine, izađemo na berzu“, rekao je on za Biznis. "Očekujemo prikupljanje kapitala od 250 do 300 miliona evra najmanje, inače nećemo izaći. Najveći deo tog kapitala bi trebalo da ode u Ukrajinu, a manji deo u Srbiju“, rekao je Kostić.

On je, takođe, rekao i da neće da se učlani u Pokret privrednika Srbije i dodao da smatra da ni za jednog aktivnog biznismena nije dobro da bude istovremeno i aktivan političar.

Kostić, čija kompanija je najveći neto izvoznik iz Srbije i koja ove godine očekuje da će izvesti robu vrednu više od 400 miliona dolara, kazao je da je njegova poruka "i za poziciju i za opoziciju u Srbiji da se ne sme dozvoliti da šest meseci pre izbora i šest meseci posle izbora, stane ekonomija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

5 h

Podeli: