Hoćemo li videti pare od Miškovića?

Država još ne zna da li će joj bivši vlasnik trgovinskog lanca Delta Maksi Miroslav Mišković porez od prodaje tog preduzeća platiti Srbiji.

Srbija

Izvor: B92, Blic

Sreda, 10.08.2011.

11:54

Default images

Naime, direktor Poreske uprave Srbije Dragutin Radosavljević kaže da još nisu dobili poresku prijavu Miroslava Miškovića.

Ukoliko Miroslav Mišković odluči da porez od prodaje Maksija plati u Srbiji, u budžet će se od ove transakcije do kraja godine sliti 25 miliona evra, kaže Radosavljević.

Poreska uprava za sada nema preciznih saznanja hoće li do toga doći ili neće jer, kako je rekao Radosavljević, “ovaj obveznik još nije dostavio poresku prijavu sa kupoprodajnim ugovorom”.

Belgijski Delez je 27. jula i zvanično preuzeo kompaniju Delta Maksi za 932,5 miliona evra, uključujući neto dug i ostale uobičajene korekcije od ukupno 318 miliona evra.

Od momenta kada je u martu objavljena prodaja Maksija Delezu, u javnosti se spekuliše da li će Mišković porez platiti Srbiji ili ne.

Iz Delta holdinga je nedavno saopšteno da je pre nekoliko meseci kompanija angažovala vrhunske stručnjake kako bi porez na kapitalnu dobit, umesto na Kipru, gde je preduzeće registrovano, platili u Srbiji.

Stručnjaci su, međutim, ocenili da postoji mogućnost i da Mišković ne plati ništa ako se utvrdi da je posle transakcije u kapitanom gubitku.

Povezane vesti:

Mišković možda i ne plati porez

Mišković (ne) plaća porez u Srbiji?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: