Srbija

Petak, 03.06.2011.

15:20

Šutanovac: Padobrani u magacinu

Vojska Srbije nabavila je nove padobrane za specijalnu brigadu, ali se oni još ne mogu koristiti zbog nerešene carinske procedure i stoje u magacinu.

Izvor: FoNet

Default images

Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac najavio je da će specijalna brigada Vojske Srbije, pošto je dobila novo naoružanje, uskoro biti snabdevena i novim modernim padobranima, koji trenutno stoje u magacinu, zbog nerešene carinske procedure i ostalih birokratskih problema.

Šutanovac je posle obilaska specijalne brigade u Pančevu rekao da taj primer pokazuje postojanje birokratskog odnosa i u Ministarstvu odbrane i u drugim ministarstvima.

Ministar odbrane je rekao da će ta najelitnija jedinica VS u narednom periodu dobiti i dvadesetak terenskih vozila hamer, kao donaciju SAD.

On je objasnio da vrednost donacije iznosi oko 3,5 miliona dolara, a da je prosečna cena jednog džipa oko 175.000 dolara i da bi vozila trebalo da budu isopručena za godinu do godinu i po dana.

Pre specijalne brigade, Šutanovac je posetio i Centar za obuku i usavršavanje podoficira u Pančevu i u obe jedinice razgovarao je o rešavanju njihovih trenutnih i nasleđenih problema.

On je objasnio da se ovogodišnji vojni budžet manji za 150 miliona evra i da se zbog toga ne mogu svi problemi rešiti.

Šutanovac je u poseti jedinicama u Pančevu, u sklopu redovnih aktivnosti, došao helikopterom zbog blokade puteva oko tog mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju

Ruski milijarderi koji su se našli pod zapadnim sankcijama postepeno su počeli da premeštaju svoje aktivnosti u domovinu.

15:26

11.5.2024.

1 d

Podeli: