Otpremnine i povratnicima u Zastavu

Radnici preduzeća "Fijat automobili Srbija" koji zbog zdravstvenih problema ne mogu da nastave rad, vratiće se u u "Zastava automobile" i dobiće otpremnine.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 09.04.2010.

14:41

Default images

"To je dogovoreno na sastanku sindikalih predstavnika s državnim sekretarom Ministarstva ekonomije Nebojšom Ćirićem", izjavio je predsednik Samostalnog sindikata fabrike "Zastava automobili" Zoran Mihajlović, koji je precizirao da je reč o 17-18 radnika.

Mihajlović, koji je i predsednik Sindikalne organizacije u "Fijat automobili Srbija", ponovio je da će preostalih 43 radnika, koji su se takodje izjasnili da zbog otežanih uslova rada žele da napuste srpsko-italijansku firmu, ipak nastaviti rad u tom preduzeću.

On je dodao da predstavnici "FAS-a" sa tim radnicima juče i danas obavljaju razgovore i sa svakim od njih će naredne sedmice biti potpisan novi ugovor o radu.

Početkom februara, Ugovor o radu o prelasku iz fabrike "Zastava automobili" u "Fijat automobili Srbija" potpisalo je 1.000 radnika - njih 880 za rad u proizvodnji, a 120 na režijskim poslovima.

Posle isteka jednomesečnog rada, oko 60 radnika se pismeno izjasnilo da, zbog uslova rada, žele da napuste FAS, ali im je ministar ekonomije Mlađan Dinkić poručio da u tom slučaju neće imati pravo na otpremnine.

Istovremeno, predsednik Upravnog odbora "Fijat automobili Srbija" Đovani de Filipis prošle nedelje je rekao da će radnici, koji nisu bili zadovoljni uslovima rada, moći da se vrate u fabriku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: