Sutra potpis na prodaju zgrade MUP

Sutra će biti potpisan ugovor sa kompanijom Total holidej o prodaji kompleksa zgrada bivšeg Saveznog MUP-a.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 08.08.2007.

15:12

Default images

Na taj način će biti okončan četvrti tender za prodaju zgrada porušenih tokom NATO bombardovanja 1999. godine, u ulici Kneza Miloša u Beogradu. Početna cena je bila 28,8 miliona evra.

Ponude su dostavila četiri ponuđača, a prvoplasirana je bila kompanija Plaza centers PPM, sa cenom od 35,3 miliona evra, koja je odustala od potpisivanja ugovora.

Zastupnik Plaze bio je suvlasnik Total holideja Žarko Pavlović, zbog čega je izraelska kompanija "AVIV", čija je ponuda odbijena zbog nepotpune dokumentacije, uložila prigovor Direkciji za imovinu, navodeći da su prvorangirani i drugorangirani ponuđač povezane firme.

Žarković je izjavio da bi Plaza mogla da bude stateški parner Total holideju u izgradnji hotela i poslovne zgrade, na mestu zgrada bišeg Saveznog MUP-a, u šta bi trebalo da bude uloženo oko 200 miliona evra.

Na prethodnom tenderu skopljen je ugovor sa drugoplasiranim ponuđačem, švajcarskom kompanijom "Prajvat prodžekt menadžment" (PPM), koja nije isplatila ugovorenu cenu od 34,5 miliona evra, a čiji zastupnik je takođe bio Pavlović.

Ugovor sa PPM-om sklopljen je u martu ove godine, jer Direkcija nije uspela da se o isplati cene dogovori sa provoranigranim ponudjačem na tom tenderu, austrijskom kompanijom Soravija, koja je ponudila cenu od 35,5 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

11 h

Podeli: