Bambi-Banat izvozi trećinu robe

Bambi-Banat planira da u ovoj godini proda 28 hiljada tona konditorskih proizvoda i obezbedi prihod od 73 miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 02.02.2007.

16:42

Default images

Bambi i Banat su u prošloj godini proizveli i prodali 23 hiljade tona robe, što je za 16 odsto više nego u 2005. godini, dok je prihod od izvoza sedam hiljada tona proizvoda bio 14 miliona evra. Plan kompanije je da ove godine izveze trećinu proizvodnje.

Generalni direktor kompanije Miroslav Miletić kaže da je spajanjem te dve fabrike značajno uvećana cena njihovih akcija na berzi, ali da većinski vlasnici, strani investicioni fondovi na čelu sa Salfordom, još ne planiraju njihovu prodaju nekoj velikoj međunarodnoj kompaniji.

Tokom ove godine Bambi, će, u sklopu obeležavanja 40 godina rada, obezbediti donacije brojnim institucijama i humanitarnim organizacijama.

Kompanija Bambi-Banat, čije je sedište u Beogradu, posluje od početka ove godine, a nastala je pripajanjem fabrike čokolade i bombona Banat iz Vršca jednom od najpoznatijih proizvođača konditorske robe u Srbiji, Bambiju iz Požarevca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: