Srbija

Petak, 14.08.2015.

11:17

U Inđiji niče akva-park kao u Dubaiju

Izgradnja akva-parka u Inđiji, investicija vredna oko 40 miliona evra, pored samog "Fešn park autlet centra", počinje ovih dana.

Izvor: eKapija

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

Kako javljaju lokalni mediji, a potvrđuje i predsednik opštine, reč je o najvećem i najsavremenijem akva-parku u Evropi i biće izgrađen po uzoru na akva-parkove u Dubaiju.

Prvi korak je bušenje bunara za vodu na dubini od 1000 metara. Tom vodom će se snabdevati ova mega građevina. Bušenje finansira investitor "Blek ouk", izvođač radova je "Naftna industrija Srbije" i doprineće tome da akva-park ima sopstveno vodosnabdevanje nezavisno od inđijskog gradskog vodovoda.

Osim dobre zabave tokom cele godine, građani Inđije će dobiti mogućnost zapošljavanja po završetku građevinskih radova.

Kako se navodi na sajtu investitora kompanije "Blek ouk", otvoreni deo akva-parka će se prostirati na 100.000 metara kvadratnih, dok će zatvoreni obuhvatiti površinu od 10.000 metara kvadratnih. Akva-park će obuhvatiti sadržaje od velikih bazena sa toboganima, do zatvorenog bazena sa pratećim sadržajima kako bi posetioci mogli da uživaju u kompleksu i u zimskim mesecima.

"Blek ouk developments" je vlasnik "Fešn park autlet centra".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Još jedan udarac za Mađarsku

Godišnja stopa inflacije u Mađarskoj je u maju blago porasla sa aprilskih 3,7 odsto na četiri odsto, objavio je danas Centralni zavod za statistiku Mađarske (KSH).

12:14

10.6.2024.

1 d

Podeli: