Srbija

Petak, 02.11.2012.

15:52

Povučen energetski sporazum

Ministarka energetike Zorana Mihajlović kaže da je energetski sporazum Srbije i Italije povučen iz skupštinske procedure.

Izvor: Tanjug

Default images

Ministarka energetike je rakla da je sporazum povučen da bi se doradio i naglasila da očekuje da će ti energetski projekti biti realizovani.

Nova vlada je nasledila taj sporazum i on treba da se realizuje, ali će kroz anekse ugovora biti kompletirana lista projekata koji treba da se ostvare, rekla je ministarka.
Ovaj sporazum sa Italijom suštinski ne može da se menja, ali je moguće razgovarati o povoljnijoj ceni otkupa struje, i na tome će resorno ministarstvo raditi, istakla je Mihajlović i dodala da će predstavnici naše radne grupe 7. i 8. novembra boraviti u Italiji, gde će biti utvrdjena lista prioriteta.
Mihajlović je istakla da se na današnjem sastanku razgovaralo o svi projektima u oblasti energetike, kao što su izgradnja hidroelektrana na gornjoj i srednjoj Drini, kao i Brodarevo.
Sve projekte je nemoguće realizovati bez saradnje zemalja učesnica, pri čcemu su potrebne medjusobne konsultacije, izjavila je ministarka.
Ističući da je energetika razvojna šansa Srbije, i da je saradnja u interesu svih, kako bi se izgradili energetski projekti, ona je navela da energetika nema granica i da je pokretač razvoja privrede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Velika prevara u Srbiji: Evo kako varaju

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere i ostale građane Srbije da nije tačna informacija koja je ovih dana objavljena na društvenim mrežama da će im biti isplaćena naknada od 6.000 dinara.

10:34

30.5.2024.

1 d

Svet

Oni se ne šale: U Rusiji skoro 100%

Ruska naftna kompanija Rosnjeft objavila je da je njen profit u prvom tromesečju 2024. kvartalno porastao za 92,8 odsto na 486 milijardi rubalja, što iznosi oko 4,96 milijardi evra.

13:48

31.5.2024.

16 h

Podeli: