Đetićima fale gosti, nude krevet i za 8 EUR

Na crnogorskom primorju praznih soba napretek iako je špic sezone. Gužve prave vikendaši i stranci koji imaju svoje kuće.

Region

Izvor: Veèernje novosti

Subota, 23.07.2016.

11:58

Đetićima fale gosti, nude krevet i za 8 EUR
(Foto: Thinkstock.com)

Špic sezone je, a u privatnim sobama i apartmanima duž crnogorskog primorja praznih kreveta - napretek. "Julska rupa", kako obično zovu slabiju posetu turista tokom prvog dela sedmog meseca potrajala je i duže od njenog "roka".

Iz Turističke organizacije Budve saopštavaju da od Jaza do Buljarice boravi 60.000 turista, što je, kažu, "negde kao i lane". Domaćini, oni koji se bave izdavanjem soba, ljuti su, jer se statistika i stvarno stanje veoma razlikuju. Gužve na plažama i šetalištima prave brojni vikendaši, ali i stranci i domaći koji imaju kuće i stanove duž obale. Uglavnom Rusi, ali i ljudi iz regiona.

"Ne znam čemu služe procenti, kada gostiju nema. Ceo stan mi je prazan, nikako da dođe prvi gost", kaže Dragana Neković iz Budve.

Žale se i domaćini iz Petrovca, Buljarice i drugih mesta, napominjući da su uglavnom puni hoteli, a da je u njihovim kućama i stanovima premalo gostiju.

Da je "oseka" prilična, svedoče i dileri, ulični prodavci soba, koji su ispunili trotoare oko gradskih bulevara u Budvi i drugim mestima. Sa "bedževima" na kojima piše "sobe, apartmani" jurišaju kao osice na automobile stranih registracija i tako prouzrokuju saobraćajne gužve, neretko i sudare. Sve u želji da popune prazne sobe gazdama koje su ih angažovale za ovaj posao, koji, inače, rade ilegalno.

Cene stoje i padaju. Gostima je skupo noćenje od 12 i 15 evra, pa oni čije su kuće prazne nude krevet i za 10 i 8 evra. Najgori je, vele, prazan krevet.

Optimisti, među kojima su najbrojniji oni koji se bave turističkom politikom, kažu da će najezda početi narednog vikenda, pišu Večernje novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

146 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: