Region

Sreda, 10.02.2016.

08:42

I Todorić prodaje TC Južnoafrikancima

Kompanija Konzum, koja je deo koncerna Agrokor Ivice Todorića, pregovara sa južnoafričkim fondom Tauer Properti Fond Limitidom o prodaji trgovačkih centara.

Izvor: Tanjug

I Todorić prodaje TC Južnoafrikancima
Foto: Thinkstock

Reč je o prodaji trgovačkog centra Sub Dubrovnik, u Župi Dubrovačkoj, za 28,7 miliona evra bez PDV-a, prenosi hrvatski Poslovni dnevnik, .

Tauer Properti je na svom veb sajtu objavio da je sporazum o kupovini trgovačkih centara (Gračani Meridijan, dva Super konzuma i Sub Dubrovnika) na četiri lokacije - od kojih su dve u Zagrebu, i po jedna u Velikoj Gorici i Župi Dubrovačkoj, za 66,4 milijuna evra u završnoj fazi, navodi se u tekstu.

Akvizicija će biti zaključena u aprilu, a Konzum odmah potpisuje zakup istih na 12 godina. Zatim će, kako najavljuju iz Tauera, u Hrvatskoj registrovati podružnicu kao evropsku "ofšor" platformu za nova ulaganja, prenosi Poslovni.

Portal dodaje da i Dubrovački vjesnik piše da Agrokor privodi kraju pregovore o prodaji župske nekretnine južnoafričkom fondu za 28,7 miliona evra bez PDV-a.

"To je ukupna cena koju ovaj južnoafrički fond namerava da za kompaniju Sub Dubrovnik, koja je gradila SUB City, umanjen za dugove ove dubrovačke firme. Todorićeve kompanije ostaju u ovom prostoru i kao zakupci i upravnici prostora i to, ako se finalizira ova kupoprodaja, za još 12 godina".

Ove su informacije Dubrovačkom vesniku delom potvrdili i iz Agrokora, iz čije je Službe za odnose s javnošću stigao odgovor: "Konzum je u toku finalnih pregovora oko 'sale and lease back' saradnje s Tauer Properti Fond Limitidom za navedene nekretnine".

Dok se posao ne realizuje, a to se navodno očekuje tokom aprila, novih informacija o tome očigledno neće biti, piše Poslovni dnevnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

1 d

Podeli: