Nemci zovu: Ovde možete da radite kod nas

Banjalučka firma "EU posao" i nemačka kompanija "Adaskom" pokrenuli su internet portal na kome će se objavljivati konkursi za posao u EU i Nemačkoj.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 14.01.2016.

11:48

Nemci zovu: Ovde možete da radite kod nas
Foto: Thinkstock.com

Ovaj portal je prvo specijalizovano mesto u kojem će biti objavljivani konkursi za radna mesta u zemljama EU, prvenstveno Nemačkoj.

Direktor preduzeća "EU posao" Andrej Rosić rekao je Srni da će na portalu "Euposao" /euposao.de/ biti objavljivan ogroman broj konkursa za sve vrste zanimanja, na koje će se moći da se prijave građani BiH, Crne Gore i Srbije.

"Osim konkursa za konkretna radna mesta, koji će biti prevedeni na naš jezik, na portalu ćemo objavljivati i razne vrste saveta koji će dobro doći onima koji su u potrazi za zaposlenjem u nekoj od zemalja EU", istakao je Rosić.

On kaže da je cilj projekta nije da "tera" ljude sa ovih prostora, nego da, onima koji ne mogu na drugačiji način da reše svoju egzistenciju, pomognu da pronađu posao i da se snađu u novoj sredini.

"Naš cilj je da tim ljudima pomognemo da dobiju mogućnost i svoje sposobnosti pokažu na delu i da najbolje godine ne provode u čekanju boljeg sutra. Cilj je da stiču iskustvo i da nekada te svoje sposobnosti mogu da pokažu i u svojoj matičnoj državi", napomenuo je Rosić.

On je naveo da oni koji traže posao preko ovog portala ne snose nikakve troškove za prijavu na konkurs.

Prema Rosićevim rečima, u planu je i pokretanje štampanog izdanja "EU posao", koji će sadržati konkurse koji nisu objavljeni u internet izdanju, a biće u prodaji na teritoriji BiH, Crne Gore i Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

9 h

Podeli: