"Gorenje" premašilo plan za 2007.

Slovenačko "Gorenje" je u 2007. godini ostvarilo konsolidovan neto prihod od 1,3 milijarde evra, ili 16,4 odsto više nego 2006.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 28.02.2008.

11:43

Default images

Time je plan za prošlu godinu premašen za 7,7 odsto, a profit kompanije je istovremeno povećan za 6,3 odsto, na 23,7 miliona evra.

Izvršni direktor "Gorenja" Franjo Bobinac je izjavio da je upravni odbor zadovoljan rezultatima, između ostalog i zato što je 2007. bila "još jedna godina sa izuzetno visokim rastom cena sirovina i jakim pritiskom na cenu proizvoda", prenela je agencija STA.

Bobinac je, takođe, izrazio nadu da situacija na zapadnom Balkanu neće imati negativne posledice po poslovanje slovenačke grupacije, čija je najveća filijala ona za proizvodnju kućnih uređaja, kao i da će se "situacija smiriti što je pre moguće i da će prevladati razum".

Strategija "Gorenja" na tržištu Srbije ne obuhvata samo prodaju proizvoda, nego i ulaganje u srpsku privredu, gde ta grupacija zapošljava oko hiljadu ljudi, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: