Region

Četvrtak, 05.06.2014.

14:46

CG: Taksisti neće fiskalne kase

Uvođenje fiskalnih kasa u taksi vozila je nerentabilno i samo će otežati rad taksistima, kažu u novoformiranoj podgoričkoj Sindikalnoj organizaciji "City taksi"

Izvor: Tanjug

Default images

Ta organizacija je uputila dopis Poreskoj upravi, Ministarstvu finansija i Ministarstvu pomorstva i saobracaja u kome traži sastanak sa nadležnima kako bi im predočili sve nedostatke ovakvog vida naplaćivanja poreza.

Generalni sekretar Unije slobodnih sindikata UŠCG Srda Keković smatra da je paušalni način oporezivanja u ovom slučaju najbolji, prenosi portal cdm.me.

"Tražimo od nadležnih da prihvate poziv za razgovor kako bi zajednički našli rešenje ovog problema“", rekao je Keković na konferenciji za novinare.

Predsednik sindikalne organizacije "City taksi" Vlatko Ražnatovic kazao je da će uvođenje fiskalnih kasa nametnuti nove obaveze udruženjima i kočiti rad taksista.

"Fiskalne kase će po mnogo cemu otežati naš rad i dovešće u pitanje egzistenciju hiljade taksista", smatra Ražnatovic.

Prema njegovim recima, fiskalne kase nisu predviđene za automobile, jer su, kaže, velike i taksisti ne bi imali gde da ih stave osim u vrata ili u prtljažnik, a onda bi se, zbog čestog otvaranja vrata, kase kvarile, a oni ne bi to mogli da plaćaju. On je dodao da nema informaciju kada bi fiskalne kase trebalo da budu uvedene. Napomenuo je i da, iako obavljaju istu delatnost, u javnom autobuskom prevozu ne postoje ove kase.

"Takođe, advokati, doktori više zarađuju od nas a nemaju fiskalne kase. Mi ne bežimo od plaćanja poreza, misija nam je da olakšamo naš rad, a da sve platimo državi“", naglasio je Ražnatovic.

Član rukovodstva Sindikalne organizacije "City taksi" Miodrag Kažic istice da, ukoliko bi se kasa stavila u prtljažnik vozila, stranka bi morala da čeka dodatnih dva-tri minuta kako bi dobila račun.

"Kasa ne može da stoji u ladici, a ako bi se nalazila u prtljažniku na neki način bi i bezbednost bila dovedena u pitanje jer bi taksista morao da izlazi iz auta, zadržava stranku do tri minuta kako bi joj otkucao račun. U špicu dana, kada taksisti nemaju gde da se parkiraju, to bi predstavljao veliki problem. Treba naglasiti i da svaka vožnja po pozivu nije rentabilna“," dodao je Kažić.

On je naglasio da u City taksiju nemaju ništa protiv fiskalizacije, ali napominje da uslovi ne dozvoljavaju uvođenje kasa u automobile.

"Pozivamo Ministarstvo unutrašnjih poslova MUP i Ministarstvo saobraćaja i pomorstva da nam izađu u susret, omoguće bolje uslove rada, a onda neka traže fiskalizaciju. Jer od nas traže 100 odsto, a ne daju ništa"“, poručio je Kažic.

On je pozvao sva taksi udruženja da se pridruže novoformiranoj sindikalnoj organizaciji kako bi se zajedno izborili za bolje uslove rada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Velika prevara u Srbiji: Evo kako varaju

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere i ostale građane Srbije da nije tačna informacija koja je ovih dana objavljena na društvenim mrežama da će im biti isplaćena naknada od 6.000 dinara.

10:34

30.5.2024.

1 d

Svet

Oni se ne šale: U Rusiji skoro 100%

Ruska naftna kompanija Rosnjeft objavila je da je njen profit u prvom tromesečju 2024. kvartalno porastao za 92,8 odsto na 486 milijardi rubalja, što iznosi oko 4,96 milijardi evra.

13:48

31.5.2024.

12 h

Podeli: