Kredi banka zaradila 2,1 mil. RSD

Kredi banka je nastavila trend pozitivnog poslovanja i dobit pre oporezivanja u prvoj polovini godine iznosila je 2,1 milion dinara.

Izvor: B92

Utorak, 06.09.2011.

09:37

Default images

U istom periodu prošle godine je ostvaren gubitak od 174,9 miliona dinara, saopštila je bankarska grupacija Nova KBM.

U istom periodu prošle godine je ostvaren gubitak od 174,9 miliona dinara, saopštila je bankarska grupacija Nova KBM. U istom periodu prošle godine je ostvaren gubitak od 174,9 miliona dinara, saopštila je bankarska grupacija Nova KBM.

Na kraju juna, aktiva Kredi banke iznosila je 12,2 milijarde dinara i ta banka trenutno zauzima 0,5 odsto srpskog bankarskog tržišta.

Kredi banka je u prvoj polovini godine ostvarila prihod od kamata u visini od 446,2 miliona dinara, što je rast od 54,5 odsto, dok su prihodi od naknada i provizija bili manji za 5,7 odsto i iznosili su 177,1 milion dinara.

"Uprkos sveprisutnoj ekonomskoj krizi, konsolidacija Kredi banke krenula je brže od očekivanog. Pažljivo ćemo pratiti dalji rad i razvoj banke u Srbiji i uvoditi nove finansijske proizvode usmerene ka stanovništvu i privredi", izjavio je predsednik Uprave Nove KBM Matjaž Kovačič.

Nova KBM je do sada uložila u kragujevačku bankarsku ustanovu 25 miliona evra postavši većinski vlasnik ove banke sa vlasničkim udelom od 76,6 procenata.

Prvu dokapitalizaciju, Nova KBM je sprovela u martu 2010. godine kada je sklapanjem ugovora sa državom uplatila 10 miliona evra za vlasnički udeo od 55,1 odsto.

Tada su predstavnici Nove KBM najavili da će kapitalna baza kragujevačke banke biti ojačana za dodatnih 30 miliona evra u narednih pet godina dok se 2012. godine očekuje da banka počne da posluje profitabilno. Postignutim rezultatima taj cilj je ostvaren pre zadatog vremena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: