Kanađani žele da grade HE na Limu

Kanadska kompanija „Rezervoar kapital“ planira izgradnju dve hidroelektrane na Limu, kod Prijepolja, ukupne snage 48 megavata.

Izvor: B92

Sreda, 06.01.2010.

12:19

Default images

Potpredsednik te kompanije Nenad Radoja kaže da se trenutno rade studije izvodljivosti o izgradnji protočnih hidrocentrala "Brodarevo 1" i "Bordarevo 2".

U kanadskoj komaniji kažu da, ukoliko studije izvodljivosti budu pozitivne, tokom ove godine bi trebalo da počne izrada dokumentacije za hidroelektrana, u koje će biti investirano oko 150 miliona dolara.

Za potrebe izrade studije izvodljivosti do sada su obavljena brojna ispitivanja, geofizička, geološka, hidrološka i ekološka, a sve podatke do kojih se došlo analiziraće ekonomisti i energetičara, naveli su u Rezervoar kapitalu.

Direktorka „Rezervoar kapital“ korporacije Miljana Vidović kazala je da ta kompanije trenutno konkuriše za više hidroenergetskih projekata u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Kroz svoju drugu ćerku kompaniju, „Rezervoar kapital“ korporacija poseduje prava za geološka istraživanja osnovnih i prelemenitih metala na devet lokacija u Srbiji, navela je Vidovićeva.

Prema podacima sa kompanijskog sajta, „Rezervoar kapital korporacija“ dobila je energetske dozvole za izgradnju elektrana na Limu u januaru 2009. godine. U kompaniji su naveli da je od dobijanja energetska dozvola do početka izgradnje potrebno dve godine, a sama izgradnja će trajati još četiri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

17 h

Podeli: