Komtrejd ide u Zimbabve i Pakistan

Informatička grupa Komtrejd iz Beograda planira da otvori predstavništva u Pakistanu i Zimbabveu, izjavio je predsednik Komtrejda Veselin Jevrosimović.

Izvor: B92

Subota, 12.09.2009.

10:30

Default images

On kaže da su ga na letnjem zasedanju Svetskog ekonomskog foruma u Kini potpredsednik Vlade Zimbambvea i ministar za nauku i tehnologiju Pakistana pozvali da otvori predstavništva u tim zemljama i naveo da će se ta predstavništva baviti softverom.

"Mi sada želimo da otvorimo tržište trećeg sveta za naše tehnologije", kazao je Jevrosimović i istakao da je nova vlada Zimbabvea planira "informatizaciju sistema".

Jevrosimović se sastao sa premijerom Kine Venom Điabaom i predstavnicima velikih svetskih kompanija, a među firmama koje su izrazile interesovanje za rad Komtrejda su i telekomunikaciona kompanija AT&T i operater mobilne telefonije Ti-mobajl.

U kineskom gradu Dalijanu do 12 septembra traje letnji skup Svetskog ekonomskog foruma, takozvani "Letnji Davos", a srpsku delegaciju na tom skupu predvodi potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić.

Komtrejd grupa je osnovana u Srbiji 1991. godine i prema podacima sa internet sajta te kompanije sada pokriva 14 zemalja u Evropi, Sjedinjenim Američkim Državama, radi i na Bliskom istoku, zapošljava 1.600 ljudi i u 2008. je ostvarila obrt od 300 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: