Četvrtak, 02.08.2012.

11:03

Zanatlijama više ne trebaju kase?

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavio je da će vec tokom ovog meseca biti ukinuta obaveza zanatlija da drže fiskalne kase i GPRS sisteme.

Izvor: Tanjug

Zanatlijama više ne trebaju kase? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

Gustav

pre 11 godina

Pravopis i terminologija: Ne kaze se vise agencija, nego odbor ili savet.

Predlog - vratiti uredjaje i fiskalne kase firmama koje su ih prodale i uzeti novac nazad!?

djordje

pre 11 godina

sasha, 3. avgust 2012 06:38)

Sasa, svaka cast na komentaru. Ova zemlja, kako god da se zvala kroz istoriju, nikada nije bila ravnopravna za sve. Kada je fiskalne kase trebalo uvesti advokatima, bilo je to cudo za tri dana, onda su zataskali. Pitanje je koliko je Dinkicevo zahvatanje bilo u povlacenju odluke da se ipak ne uvedu fiskalne kase advokatima.
Ja od svog stomatologa nikada nisam dobio fiskali racun, cak insistiram da mi ga ne izdaje. Nije u redu prema vama, zato sto je Dinkicev pulen dr Tomica Milosavljevic odlucio da vasa praksa plati ceh, zato sto vasa komora nije u mogucnositi da se odupre drzvanom fiskalnom teroru, koji ponavljam, ne vazi za odredjene.

sasha

pre 11 godina

Ja sam stomatolog u privatnoj praksi.
Kad sam rekla da sam protiv fiskalizacije, jedva živu glavu izvukoh...
A suština je u onome što reče gospodin u komentaru pre: to se tako (u zdravstvu) ne radi.

Radi se tako da se objedini privatni i državni sektor, prestruktuira sistem zdravstvene zaštite, i da svi sa jednom karticom biraju gde će da se leče... I plaćaju bezgotovinski.
I (kao što može u civilizovanim zemljama) da može jednostavnim pristupom sistemu da se lako vidi šta je ko od nas odradio i koliko je uzeo para.

No, pošto svi znamo da je gornje nemoguće, a znamo i zašto, pribeglo se logici "take money and run" - drž' da se otme koliko može za kase i sve to... A svako ko se makar malo razume u posao, zna da se tok novca OVAKO kod nas neće upratiti.

Živim za dan kad ćemo imati SISTEM, a ne otimanje para...

Pittsburgh

pre 11 godina

@Milos: ne siri neistine. privatne Lekarske ordinacije imaju fiskalne kase, i svaki dan rade presek stanja. jedini koji su zasticeni kao beli medvedi su advokati.

Max

pre 11 godina

Ta žena je Kostićeva desna ruka!
Evo podataka iz APR: http://pretraga2.apr.gov.rs/EnterprisePublicSearch/Details/EnterpriseMembers/1018838?code=E972ABABE37E28747F027D4F840488FDB3DFD366

Ukratko:
Назив: M&V INVESTMENTS
Пословно Име: BROKERSKO-DILERSKO DRUŠTVO M&V INVESTMENTS AD NOVI SAD

Чланови / Сувласници

- Име Презиме: Драгијана Радоњић-Петровић
Уплаћени новчани капитал
5.407.317,00 EUR 25.06.2008

- Пословно име:ROSE CAPITAL DRUŠTVO SA OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU BEOGRAD
Уплаћени новчани капитал
891.240,22 EUR 25.06.2008

- Пословно име:MK GROUP DRUŠTVO SA OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU, BEOGRAD (NOVI BEOGRAD)
Уплаћени новчани капитал
11.697.323,57 EUR 25.06.2008

Inače, Rose Capital je 100% u vlasništvu dotične:
http://pretraga2.apr.gov.rs/EnterprisePublicSearch/Details/EnterpriseMembers/1952023?code=989598F60C1F5D08D29CDAADAA30E76434B49B9E

vlast

pre 11 godina

"Zivojin"
Da su zuti toliko zeleli vlast, mislis li da bi "propustili da naprave koaliciju sa kojom su napravili naprednjci. Bas ne volis zutu, a? Ne volis ni crvenu, jer kazu bikovi vole crvenu pa se plasis da te ne pojure. Znam volis neku suc-muc boju, za koju se ne zna koj je, moze biti svakakva!Da li imas koristi od te boje koju volis? Da li ti je obecana fotelja,kabinet koji ces da renovirs,velika plata, putovnje po svetu sa najblizima i najdaljima?

Petar

pre 11 godina

Slažem se da zanatlije ne treba da imaju fiskalne kase, nego da treba da im se razreže porez na drugačiji način. Medjutim, kakvu je vezu pronašao Dinkić izmedju advokata i zanatlija ne znam, ali to bi pre mogli da objasne stručnjaci za populizam nego za finansije jer je očigledno da je ministar dezorijentisan.

odo'ja

pre 11 godina

bas je to lep kad se covek uci na svojim greskama ...
kuma donela , kuma odnela
e moj Dinkicu
koliko se puta jos mozes prodati ????

milos

pre 11 godina

Na stotine hiljada malih zanatskih radnji je zatvoreno u poslednje 4 godine,najvise zahvaljujuci Dinkicevim izumima u fiskalnoj,poreskoj politici.Kase za zanatlije a ne za advokate i doktore,gprs uredaje koje malo ko u Evropi koristi ,placanje mesecno 400 din telekomu,fiskalizacije i defiskalizacije ovlascenim serviserima,godisnje servise,naplatu poreza unapred i td, sve su to izumi nasega Mlade i sad se on setio da to ispravlja i cudi se kako je to drzava u raspadu.
Umalo da zaboravim i ukidanje sdk, prodaju nacionalne stedionice i jos mnogo toga.Dinkic je najveci kamen o vratu ove vlade i SNS.Nije mu trebalo opet poveriti finansijejer ce ponovo zabrljati.Sta mislite zasto ga je Dindic smenio sa mesta guvernera ubrzo po njegovom postavljanju.Provalio ga je odmah!

swedenonline

pre 11 godina

(Zahvalan na minusu, 2. avgust 2012 14:03)

Vidi ga.. hahahaha, probaj u Svedskoj da platis keshom a da nedobijes fiskalni racun. Tamo gde nema fiskalne kase, nije obavezna, ali je tada zabranjeno placanje vec se izda racun koji se lepo plati preko racuna i naravno da je pod kontrolom sve!!!!

Bulevarac

pre 11 godina

I dalje se ogtomna kolicina robe svaki dan prodaje na crnom trzistu. Tako je vec decenijama. Na svakoj pijaci u centru Beograda mozete svaki dan da kupiti vecinu stvari bez carine, poreza, deklaracije, ma nista. Za to vreme svi ostali koji su zeleli da rade legalno su placali sve moguce doprinose, isticanje rklami, ma uzas. Nije da su samo trgovci pogodjeni, to crno trziste je skroz unistilo i peizvodnju tekstila, prehtane, hemije...
Jedino su se obogatili tu prodaci koji rade na crno, neki od njih decenijama izdajuci se za socijalne slucajeve. Sa druge strane oni su kupovali svakom rezimu mir, tako sto je velikom delu stanovnistva omoguceno da kupuje robu sumnjivog i neproverenog kvaliteta bez skoro ikakvih dazbina (osim podmicivanja da se roba tu pojavi).
Dok god bude tako nsazno crno trziste i neuredjeni odnosno nejednaki uslovi poslovanja za sve, nema nista od neke proizvodnje ovde.

laki

pre 11 godina

Zivojine prijatelju,
Uopste mi nije bila namera da uporedjujem No sa Srbijom, a jos manje da nekom solim pamet. Napisao sam post jer je neko u ranijem postu napisao da taxi u Eu ne izdaju nikakav racun, sto nije tacno. Od tog sto ti kazes trulog zapada imamo sto sta nauciti, uzeti sve pozitivne stvari i uvesti ih u nas sistem u Srbiji. Veruj mi Zivojine bilo bi nam mnogo bolje. Kako ocekujes da se drzavni budzet puni ako ja i ti ne placamo poreze. Odakle ce medicinsko osoblje, prosveta, policija ...dobijati svoje plate? E pa moj prijatelju Zivojine zato smo tu i gde jesmo. Znaci hteo sam reci da se porezi moraju placati za dobrobit celog stanovnistva, pa ziveo ti ili ja u Srbiji ili u nekoj drugoj zemlji. To je poenta mog javljanja, nikako soliti pamet Zivojinu.

mr.key

pre 11 godina

Umesto da konacno uvede obavezu izdavanja fiskalnih racuna advokatima, gospodin ukida zanatljijama. Ako je vec morao da ukine zanatlijama, cije je promet minoran, sto bar ne uvede advokatima? Ovom njegovom logikom: "ako ne moraju advokati, ne moraju ni zanatljije" mozemo dalje otici sa: ako ne moraju zanatljije (SZTR) ne moraju ni trgovci (STR), a kad ne moraju oni, sto moraju preduzeca? Ma uopste cija je budalasta ideja da se uvedu fiskalne kase bila? Pa Dinkiceva, naravno. E moj narode...

Sima

pre 11 godina

Tu GPRS budalaštinu nema smisla da plaća bilo ko. Dinkićeva izmišljotina koja samo pokazuje kako on nema veze sa realnim životom. Da ima pravde izbacili bi ga na ulicu, prodali mu imovinu i nadoknadili svima troškove koje smo imali po tom osnovu u prethodnim godinama. Tako mali Dinkić zamišlja posao da on i njegovi mudraci sede i pregledaju izveštaje. O tome da za sve vreme a stalno je u vlasti, nije uspeo da završi priču sa fiskalnim nego sad ide unazad i ukida ih tek treba da se priča. Neku odgovornost mora da snosi ali ne on će sad da glumi spasioca. Umesto da odgovara on sad heroj. Ovo samo u Srbiji može da prođe.

zivojin

pre 11 godina

(laki, 2. avgust 2012 18:19)
kakve to veze ima sa Srbijom? Mi ne mozemo biti sigurno na tom nivou. Niti imamo more, niti naftu koja se vadi u ogromnim kolicinama. Pri tome smo vecito pod sankcijama i bombama demokratski razvijenog zapada. Vama savetujem da se poredite sa Emiratima, ako vec zelite da se poredite.To bi imalo nekakvog smisla. Ovako delujete jadno i smesno. Otisao gastarbajter i poceo da nam soli pamet.

HogarPa

pre 11 godina

Ja sam zanatlija, a negativan komentar na ovo moze da da samo, biram rec, maloumnik. Da li ce da bude tako ili ne je druga prica. Svakom zlonamerniku zelim da zivi od zanatskog dinara pa neka vidi kako mi to silno zaradjujemo.

marko

pre 11 godina

mene je iskreno nerviralo to sto advokati nisu morali da imaju; a mladjani je i uveo ove fiskalne kase, a sad se pravi fin; normalno je da se naplacuje porez, samo sto su nase vlasti to primenjivale na raji i sitnim preduzecima a zaobilazili su nase srpske tajkune; zato nikad kod nas nije bilo govora o progresivnom oporezivanju

striker

pre 11 godina

Lepo ovo sto ce za pojedine delatnosti doci do oslobadjanja od prevelikih i nepotrebnih troskova. Samo nista gospodin ministar {dozivotni} ne kaze kojim delatnostima ce biti uvedeni novi nameti jer je NEMOGUCE da budzet ostane otpraznjen. LOgicno

laki

pre 11 godina

U svakom taxi vozilu u Norveskoj moze se platiti bank karticom skoro bilo koje banke,i naravno kesom. Svaka tura ( duzina puta,cekanje etc.) i naravno iznos/cena ture je automatski sacuvana u taximetru. Racun se printa automatski posle provlacenja kartice. Po zavrsetku smene printa se lista svoje smene sa svim mogucim parametrima, cak ti taximetar automatski izracuna koliko si duzan drzavi za porez. Nema lazi, nema prevare.

Sremac zove Brisel da naredi nasim budalama

pre 11 godina

"Ako tu obavezu nemaju advokati, nema osnova da je imaju i zanatlije" -- PA SVI TREBA DA PLATE POREZ, PDV, ITD.

Bane Lukic

pre 11 godina

Ne bih se baš složio s tim da zanatlijama treba ukinuti fiskalne kase. Mnogi frizeri imaju veću zaradu nego neka privredna društva. Ali, ne izdaju fiskalne račune i onda ispada da imaju mali promet. A zakon o autorskim pravima je sraman jer male radio stanice često nemaju toliku zaradu da isplate namete. Potrebna je rigoroznija kontrola svih firmi, i za fiskalne kase, i za neprijavljene radnike i za poštovanje radnog vremena radnika, jer sam baš danas čuo kako je čovek otišao na probni rad u prodavnicu i radio od četiri popodne do pola pet - ali ujutru. Tek posle je čuo kako gazda te firme stalno prima radnike na probni rad i ne plaća ništa...

guverner kanzasa

pre 11 godina

@Zahvalan na minusu

Nepismeni su svi koji misle da najveci utajivaci poreza (npr advokati i taksisti) ne treba da placaju porez.
sta mislis, ko ima vecu tajnu lekar (vezano za zivot ili zdravlje pacijenta) ili advokat (99% posla su nenormalna komsijska tuzakanja i kaljanje "ugleda" smutljivcima?
advokati su i posle rata smislili zakon po kome su samo oni radili privatno, drali narod, ali porez, sta to bi? znaci nije od juce.
a taksisti, posebna prica. koliko li ih samo ima dosije u policiji zbog krivicnog dela? utaja poreza je cista sitnica.
U normalnoj drzavi ljudi placaju realan porez, prema zaradi.

nema deda mraza

pre 11 godina

neka smanji pdv na ugovore.
neke delatnosti ne mogu izdrzavati firme a musterije se uvek vade na: mi bi da platimo ako nam posaljete racun firme.

strina

pre 11 godina

Dinkic je sto posto u pravu. Bolje je i siva ekonomija no uzimati od usta bednih zanatlija a davati neradnicima iz drzavnih sluzbi i skupstinskih klupa. Zamisli Canak i Ceda imaju platu od dvesta hiljada mesecno a jedino sto moraju da urade za tu platu je da par puta mesecno kazu nesto negativno o tekucoj vladi, gospodinu Kostunici i zemlji Srbiji uopste. Dok je tako nema napretka. Podrzavam inicijativu gospodina Dinkica.

Luka

pre 11 godina

Covek koji sve to uveo i unistio nase zanatstvo a pare godinama delio uvoznicima i tajkunima sad nas spasava strasno,Boze spasi nas od Dinkica i opet on deli novac.

zanatlija - potkivac konja

pre 11 godina

Zamlacujes zanatlije, a pare ces da zavrtis kroz tvoj izum FOND ZA RAZVOJ i to tako sto ces da poklanjas kredite za likvidnost!!!
Pa kakav ce razvoj da ti prave oni koji nisu likvidni jer su se sirili koliko nisu dugacki???
Valjda, razvoj mogu da pokrenu firme koje su vec likvidne!
Nego uzgred, kolike su plate u tom tvom Fondu za razvoj?

Stojan

pre 11 godina

Ja sam taxista u Becu, a imam i koncesiju u Gracu, Salcburgu i Lincu, racun je odstampani blok od 50 listica, a vozac ispunjava RUCNO kolika je cena voznje, po zelji musterije pise ili "Gradska voznja" ili polaznu ili dolaznu adresu, datum, potpis. I svaki je duzan da mi otiske racuna preda.Tarifa je vidno zalepljena od "WK Austrija" na autu sa obe strane, i za zonu koncesije svima ista. Zena mi je advokat u jednoj poznatoj beckoj kancelariji i tamo nema kase ko u supermarketu, vec sekretarica izdaje priznanicu koliko je klijent platio i to unosi u kompjuter koji posle knjigovodja sredjuje i placa plate, poreze, socijalno zaposlenima...ah da, nekim radnicima koji voze bolje aute, dajem "bankomat" za kreditne kartice koji onda odstampa racun transakcije cija je kopija radnicima vredna kao i gotov novac prilikom obracuna, kao i svi cekovi, bonovi, transport invalida ili dostave dobijene od centrale. Znaci ovo sto ova priucena lopurda govori je cist nonsens!Ne bih zeleo da ovde sad razvlacim i o tome kako placam porez na radnika jer zavisi kako sam ga prijavio, a isto tako koliko zena uzima provizije po ucinku pored fiksne plate i kako ona na to na kraju godine placa porez i koji troskovi spadaju u odbitak poreza, sto cini mi se u Srbiji ne postoji, vec samo nameti, nameti i anatocizam prouzrokovan delovanjem doticnog kojeg ocigledno smanjenje zarade zbog troskova ne interesuje.

Padina

pre 11 godina

Mislim da se Dinkic sprda sa narodom.Covek je sam doneo odluku o usvajanju poreza i fiskalnih mera koje sad ukida i pokusava da se predstavi kao neki kvazi ekonomista ili spasilac ekonomije.Naravno to ce mu proci jer jednostavno u takvoj zemlji zivimo a ja tu zemlju zovem "Cuti dobro je,moglo je biti gore".Preuzeli su Narodnu Banku i devizne rezerve cime ce imati izgovor za kad MMF bude odbio da obnovi ugovor sa nama zbog tog zakona.Bice prica "Mi smo hteli ali eto oni se mesaju u unutrasnje stvari drzave" i onda krece ono sto je u stvari cilj,uvodjenje fiksnog kursa evra koji je naravno neodrziv,stampanje para,povlasceni ce kupovati evre po fiksnom kursu NBS a obican narod na ulici kod dilera,u prevodu jos jedna pljacka i malo onoga sto je ostalo...Siguran sam da je marta 2003 zapecacena nasa nada za neku bolju buducnost ali ovo stvarno nisam ocekivao da se desi...

Ako smem da kazem

pre 11 godina

Bugari vec nekoliko godina imaju fiskalne racune u svakom taxiju!!! Tacno pise koliko km puta tarifa, koliko cekanje puta tarifa i na sve to njihov pdv. Cist racun!

Sablasni

pre 11 godina

Lik i delo doticnog je izlisno komentarisati.......svi mi koji smo se (pokusali baviti posteno) privatnim poslom na sam spomen doticnog dobijamo kompleks 'vise' vrednosti.....nego, da pomenem ono sto je najbolje u ovom tekstu......

Doticna mlada dama sugestivno vlada prostorom.......ona je jedini razlog zbog kojeg bih stao pored Dinkica.......

Bgd

pre 11 godina

Nije tačno da u zemljama EU taksisti ne daju račun. Primera radi, u Beču i Pragu ćete uredno dobiti račun za vožnju i to ne rukom ispisan.

aca

pre 11 godina

@zanatlija
"Sredite "buvljake" i "kineze" i sve one koji ne placaju poreze i carine i mozete slobodno jos po jednu kasu da nam uvedete,nikakav problem!"

Jak si mi ti zanatlija kad ti buvljaci i kinezi prave problem. Nisam video da kinezi popravljaju obuću, kućne aparate, molerišu, zidaju ... Pre će biti da si trgovac.

---------------------------------

Uvođenje fiskalnih kasa zanatlijama je bila glupost. Zanatliju teško ko može da kontroliše. Jednostavno - moler dođe, završi posao i naplati. Da li je će šta ukucati u kasu ili neće ... to je na njemu ili na onome ko ga je angažovao (ako baš zahteva da mu se izda fiskalni račun). Kako radi na terenu, teško se može kontrolisati.

To je samo jedna od mnogih sličnih zanatskih delatnosti. Jednostavno - teško se to može iskontrolisati, a tu teško da ima nekog velikog obrta novca, pa je zbog toga i uvedeno paušalno plaćanje poreza. I svi zadovoljni.

A kasa ... ona samo predstavlja dodatno opterećenje i obavezu zanatliji. Država nema nikakvu dobit. Ukidanje fiskalnih kasa zanatlijama je logičan potez i lično ga podržavam.

Zahvalan na minusu

pre 11 godina

NIGDE u EU ne postoji fiskalni racun kod advokata i taxista. Postoji rucno ispisani racun ukoliko ga zatrazis od taxiste, ili priznanica da si dao pare advokatu. I sta ovaj Dinkic ponovo anatemise te dve branse i pominje ih kad mogu oni mogu i ostali kada je sam bio idejni tvorac i grabio deo kolaca na prodaji kasa. I dokle god ovakvi kvazi ekonomisti koji nemaju ni trunke osecaja za pravo upravljati ovom zemljom i paliti nepismeni narod ovakvim izjavama bicemo zadnja rupa na svirali. A nepismeni ste svi koji dajete + na onakve hejterske izjave nekih komentatora.

zivojin

pre 11 godina

Imam utisak da sve sto donese nova vlada nece valjati zutima. Kada bi novi od Srbije napravili najbogatiju zemlju u svetu ne bi im valjalo. Tolika je njihova zelja za vlascu. Pa makar narod skapavao od gladi na ulicama.

zanatlija

pre 11 godina

Sredite "buvljake" i "kineze" i sve one koji ne placaju poreze i carine i mozete slobodno jos po jednu kasu da nam uvedete,nikakav problem!

ја

pre 11 godina

Postoji još i predlog da se porez na dobit pravnih lica poveca sa 10 na 15 posto. A da li znate da je na insistiranje Dinkica ove godine,ukinut porez na dobit za pravna lica koja posluju u slobodnim carinskim zonama. Meni stvarno nije jasno sta radi ovaj covek, sa jedne strane ukida porez za slobodne zone ( gde ce najvise doći strane kompanije , kojima ce još dati 10000 eura po radnom mestu ( FIAT,JURA,BENETON itd) , a sa druge strane domaće firme koje rade preko žice ( nisu u slobodnoj zoni) placaće porez na dobit 15 % . Koj je ovde lud

dm

pre 11 godina

Care, reci u kojoj to zemlji si dobio fiskalni racun od advokata i ja secem gde sam najtanji. Ne znaci da ne placas porez kad nemas fiskalnu kasu.
(m, 2. avgust 2012 12:50)

>>>> Ja sam dobio uredan fiskalni račun u Holandiji, i i dalje ga posedujem. Tamo mi se za dvadesetak godina života nije desilo da ne dobijem račun.

Dobar je ovaj Dinkić...haha...nije uveo red sa advokatima pa po toj logici ne trebaju kase ni zanatlijama....glupost odluke je neverovatna...samo podriva autoritet države...pre su trebale kase a sad ne trebaju...pa zašto bi onda neko u budućnosti verovao u i poštovao nove zakonske regulative.
A to što srpski advokati nemaju kase a plaćaju poreze, kao što je predpostavio ovaj komentator...to je dobar vic...plaćaju al onoliko koliko im padne na pamet, a ne pada im baš mnogo...haha...znaš šta, ozbiljna država, kao recimo Holandija, ne ostavlja plaćanje poreza kao volontersku opciju pojedincima pa tako ni, a i pogotovo, advokatima koji su u Srbiji poznati kao masovne lopine.
Ovaj Dinkić, što nije uništio do sada...sada će.

Plavi034

pre 11 godina

U okviru Ministarstva biće formiram Sekotor za preduzetništvo, na čijem će čelu biti Dragijana Radonjić Petrović. hahahaha ajmo rodjaci uvalite se u fotelje jos jedan sektor, jos jedno mesto za zaposljavanje a kovaci, moleri, obucari, tasnari radite za foteljase.To je jedino sto ce Mladja da uradi!

akenaton

pre 11 godina

Ej hejteri ovo je sjajan potez ako je istina, pre nego sto prokomentarisete setite se koji vam je trosak ta ista kasa ako je imate. Sto se tice sive ekonomije pa mislim ponasate se kao da vam zanatlija koji ima kasu uvek kucao racun, sta lupate, ko je hteo da pritaji promet kasa ga nije sprecavala. Po meni je najbolje da zanatlije bude pausali pa svaka kategorija nek placa koliko treba i caos.

mladen

pre 11 godina

U narodu se kaze: "doslo mi iz ..... u glavu". Pa, Ministre kad si bio pametan, sad ili pre nekoliko godina. Boze ovo je zemlja cuda :)

nv

pre 11 godina

Zar ne bi bilo bolje da i advokati, taksisti i ostali moraju imati fiskalne kase. kada ce se u ovoj drzavi neko ozbiljno obracunati sa svercom i "kraduckanjem" drzave?

Mislim da je ovo obicno dodvoravanje raznim sitnim svercerima i definitivno veliki obrt u karijeri G-dina Dinkica

Marko

pre 11 godina

Alo majstore, predizborna kampanja je gotova. Umesto da uvode red tamo gde ga nema, taksisti, advokati itd, oni ga ukidaju tamo gde je nakon 10 godina konačno uveden. Ukini ti naknade za šume i ostale gluposti pa fiskalna kasa neće biti problem.

zoki

pre 11 godina

ja sam stampariju i zatvorio posto mi je isti ovaj lik nametnuo fiskalnu kasu preneo ingerencije o porezu i namete na opstine i ako sam pausalno placao porez. A sad puj pike ne vazi lepo lepo nema sta

m

pre 11 godina

Care, reci u kojoj to zemlji si dobio fiskalni racun od advokata i ja secem gde sam najtanji. Ne znaci da ne placas porez kad nemas fiskalnu kasu.

Milan Nis

pre 11 godina

Malo je kasno za to,zanatlije u Srbiji vise i ne postoje,ovo nesto sto radi opstaje samo zbog tradicije,odavno tu nema profita i razvoja,samo "goli zivot".
Posebna prica je sto se u skolama osim frizera i jos par usluznih delatnosti koje uz mnogo,mnogo rada i truda jos uvek prezivljavaju,drugih zanata i nema,u Nisu postoji samo jedan kazandzija i sest casovnicara,od kojih je pet vec zvanicno u penziji,rade dok ih sluzi snaga,a mnogi zanati,po kojima je grad bio poznat su se odavno ugasili.

ivan

pre 11 godina

mislim da je to vrlo los potez. Advokati su uspeli da se izbore da nemaju fiskalne kase zahvaljujuci lakom lobiju.
ovakav potez ima da doprinese cvetanju sive ekonomije.

dejan

pre 11 godina

dinkicu ti si jedna sramota
u svakoj zemlji svi moraju da ti izdaju racun kada ti naplate usluge.
bilo ko
advokat, zubar, lekar....bilo ko
kako inace drzava da naplati porez.
ovo je smesno
ali posto dolazi od smesnog politicara onda je normalo

nv

pre 11 godina

Zar ne bi bilo bolje da i advokati, taksisti i ostali moraju imati fiskalne kase. kada ce se u ovoj drzavi neko ozbiljno obracunati sa svercom i "kraduckanjem" drzave?

Mislim da je ovo obicno dodvoravanje raznim sitnim svercerima i definitivno veliki obrt u karijeri G-dina Dinkica

dejan

pre 11 godina

dinkicu ti si jedna sramota
u svakoj zemlji svi moraju da ti izdaju racun kada ti naplate usluge.
bilo ko
advokat, zubar, lekar....bilo ko
kako inace drzava da naplati porez.
ovo je smesno
ali posto dolazi od smesnog politicara onda je normalo

zoki

pre 11 godina

ja sam stampariju i zatvorio posto mi je isti ovaj lik nametnuo fiskalnu kasu preneo ingerencije o porezu i namete na opstine i ako sam pausalno placao porez. A sad puj pike ne vazi lepo lepo nema sta

Milan Nis

pre 11 godina

Malo je kasno za to,zanatlije u Srbiji vise i ne postoje,ovo nesto sto radi opstaje samo zbog tradicije,odavno tu nema profita i razvoja,samo "goli zivot".
Posebna prica je sto se u skolama osim frizera i jos par usluznih delatnosti koje uz mnogo,mnogo rada i truda jos uvek prezivljavaju,drugih zanata i nema,u Nisu postoji samo jedan kazandzija i sest casovnicara,od kojih je pet vec zvanicno u penziji,rade dok ih sluzi snaga,a mnogi zanati,po kojima je grad bio poznat su se odavno ugasili.

ivan

pre 11 godina

mislim da je to vrlo los potez. Advokati su uspeli da se izbore da nemaju fiskalne kase zahvaljujuci lakom lobiju.
ovakav potez ima da doprinese cvetanju sive ekonomije.

Marko

pre 11 godina

Alo majstore, predizborna kampanja je gotova. Umesto da uvode red tamo gde ga nema, taksisti, advokati itd, oni ga ukidaju tamo gde je nakon 10 godina konačno uveden. Ukini ti naknade za šume i ostale gluposti pa fiskalna kasa neće biti problem.

zanatlija

pre 11 godina

Sredite "buvljake" i "kineze" i sve one koji ne placaju poreze i carine i mozete slobodno jos po jednu kasu da nam uvedete,nikakav problem!

ја

pre 11 godina

Postoji još i predlog da se porez na dobit pravnih lica poveca sa 10 na 15 posto. A da li znate da je na insistiranje Dinkica ove godine,ukinut porez na dobit za pravna lica koja posluju u slobodnim carinskim zonama. Meni stvarno nije jasno sta radi ovaj covek, sa jedne strane ukida porez za slobodne zone ( gde ce najvise doći strane kompanije , kojima ce još dati 10000 eura po radnom mestu ( FIAT,JURA,BENETON itd) , a sa druge strane domaće firme koje rade preko žice ( nisu u slobodnoj zoni) placaće porez na dobit 15 % . Koj je ovde lud

Stojan

pre 11 godina

Ja sam taxista u Becu, a imam i koncesiju u Gracu, Salcburgu i Lincu, racun je odstampani blok od 50 listica, a vozac ispunjava RUCNO kolika je cena voznje, po zelji musterije pise ili "Gradska voznja" ili polaznu ili dolaznu adresu, datum, potpis. I svaki je duzan da mi otiske racuna preda.Tarifa je vidno zalepljena od "WK Austrija" na autu sa obe strane, i za zonu koncesije svima ista. Zena mi je advokat u jednoj poznatoj beckoj kancelariji i tamo nema kase ko u supermarketu, vec sekretarica izdaje priznanicu koliko je klijent platio i to unosi u kompjuter koji posle knjigovodja sredjuje i placa plate, poreze, socijalno zaposlenima...ah da, nekim radnicima koji voze bolje aute, dajem "bankomat" za kreditne kartice koji onda odstampa racun transakcije cija je kopija radnicima vredna kao i gotov novac prilikom obracuna, kao i svi cekovi, bonovi, transport invalida ili dostave dobijene od centrale. Znaci ovo sto ova priucena lopurda govori je cist nonsens!Ne bih zeleo da ovde sad razvlacim i o tome kako placam porez na radnika jer zavisi kako sam ga prijavio, a isto tako koliko zena uzima provizije po ucinku pored fiksne plate i kako ona na to na kraju godine placa porez i koji troskovi spadaju u odbitak poreza, sto cini mi se u Srbiji ne postoji, vec samo nameti, nameti i anatocizam prouzrokovan delovanjem doticnog kojeg ocigledno smanjenje zarade zbog troskova ne interesuje.

dm

pre 11 godina

Care, reci u kojoj to zemlji si dobio fiskalni racun od advokata i ja secem gde sam najtanji. Ne znaci da ne placas porez kad nemas fiskalnu kasu.
(m, 2. avgust 2012 12:50)

>>>> Ja sam dobio uredan fiskalni račun u Holandiji, i i dalje ga posedujem. Tamo mi se za dvadesetak godina života nije desilo da ne dobijem račun.

Dobar je ovaj Dinkić...haha...nije uveo red sa advokatima pa po toj logici ne trebaju kase ni zanatlijama....glupost odluke je neverovatna...samo podriva autoritet države...pre su trebale kase a sad ne trebaju...pa zašto bi onda neko u budućnosti verovao u i poštovao nove zakonske regulative.
A to što srpski advokati nemaju kase a plaćaju poreze, kao što je predpostavio ovaj komentator...to je dobar vic...plaćaju al onoliko koliko im padne na pamet, a ne pada im baš mnogo...haha...znaš šta, ozbiljna država, kao recimo Holandija, ne ostavlja plaćanje poreza kao volontersku opciju pojedincima pa tako ni, a i pogotovo, advokatima koji su u Srbiji poznati kao masovne lopine.
Ovaj Dinkić, što nije uništio do sada...sada će.

mladen

pre 11 godina

U narodu se kaze: "doslo mi iz ..... u glavu". Pa, Ministre kad si bio pametan, sad ili pre nekoliko godina. Boze ovo je zemlja cuda :)

Ako smem da kazem

pre 11 godina

Bugari vec nekoliko godina imaju fiskalne racune u svakom taxiju!!! Tacno pise koliko km puta tarifa, koliko cekanje puta tarifa i na sve to njihov pdv. Cist racun!

Luka

pre 11 godina

Covek koji sve to uveo i unistio nase zanatstvo a pare godinama delio uvoznicima i tajkunima sad nas spasava strasno,Boze spasi nas od Dinkica i opet on deli novac.

Plavi034

pre 11 godina

U okviru Ministarstva biće formiram Sekotor za preduzetništvo, na čijem će čelu biti Dragijana Radonjić Petrović. hahahaha ajmo rodjaci uvalite se u fotelje jos jedan sektor, jos jedno mesto za zaposljavanje a kovaci, moleri, obucari, tasnari radite za foteljase.To je jedino sto ce Mladja da uradi!

laki

pre 11 godina

U svakom taxi vozilu u Norveskoj moze se platiti bank karticom skoro bilo koje banke,i naravno kesom. Svaka tura ( duzina puta,cekanje etc.) i naravno iznos/cena ture je automatski sacuvana u taximetru. Racun se printa automatski posle provlacenja kartice. Po zavrsetku smene printa se lista svoje smene sa svim mogucim parametrima, cak ti taximetar automatski izracuna koliko si duzan drzavi za porez. Nema lazi, nema prevare.

Bgd

pre 11 godina

Nije tačno da u zemljama EU taksisti ne daju račun. Primera radi, u Beču i Pragu ćete uredno dobiti račun za vožnju i to ne rukom ispisan.

Sremac zove Brisel da naredi nasim budalama

pre 11 godina

"Ako tu obavezu nemaju advokati, nema osnova da je imaju i zanatlije" -- PA SVI TREBA DA PLATE POREZ, PDV, ITD.

guverner kanzasa

pre 11 godina

@Zahvalan na minusu

Nepismeni su svi koji misle da najveci utajivaci poreza (npr advokati i taksisti) ne treba da placaju porez.
sta mislis, ko ima vecu tajnu lekar (vezano za zivot ili zdravlje pacijenta) ili advokat (99% posla su nenormalna komsijska tuzakanja i kaljanje "ugleda" smutljivcima?
advokati su i posle rata smislili zakon po kome su samo oni radili privatno, drali narod, ali porez, sta to bi? znaci nije od juce.
a taksisti, posebna prica. koliko li ih samo ima dosije u policiji zbog krivicnog dela? utaja poreza je cista sitnica.
U normalnoj drzavi ljudi placaju realan porez, prema zaradi.

Padina

pre 11 godina

Mislim da se Dinkic sprda sa narodom.Covek je sam doneo odluku o usvajanju poreza i fiskalnih mera koje sad ukida i pokusava da se predstavi kao neki kvazi ekonomista ili spasilac ekonomije.Naravno to ce mu proci jer jednostavno u takvoj zemlji zivimo a ja tu zemlju zovem "Cuti dobro je,moglo je biti gore".Preuzeli su Narodnu Banku i devizne rezerve cime ce imati izgovor za kad MMF bude odbio da obnovi ugovor sa nama zbog tog zakona.Bice prica "Mi smo hteli ali eto oni se mesaju u unutrasnje stvari drzave" i onda krece ono sto je u stvari cilj,uvodjenje fiksnog kursa evra koji je naravno neodrziv,stampanje para,povlasceni ce kupovati evre po fiksnom kursu NBS a obican narod na ulici kod dilera,u prevodu jos jedna pljacka i malo onoga sto je ostalo...Siguran sam da je marta 2003 zapecacena nasa nada za neku bolju buducnost ali ovo stvarno nisam ocekivao da se desi...

aca

pre 11 godina

@zanatlija
"Sredite "buvljake" i "kineze" i sve one koji ne placaju poreze i carine i mozete slobodno jos po jednu kasu da nam uvedete,nikakav problem!"

Jak si mi ti zanatlija kad ti buvljaci i kinezi prave problem. Nisam video da kinezi popravljaju obuću, kućne aparate, molerišu, zidaju ... Pre će biti da si trgovac.

---------------------------------

Uvođenje fiskalnih kasa zanatlijama je bila glupost. Zanatliju teško ko može da kontroliše. Jednostavno - moler dođe, završi posao i naplati. Da li je će šta ukucati u kasu ili neće ... to je na njemu ili na onome ko ga je angažovao (ako baš zahteva da mu se izda fiskalni račun). Kako radi na terenu, teško se može kontrolisati.

To je samo jedna od mnogih sličnih zanatskih delatnosti. Jednostavno - teško se to može iskontrolisati, a tu teško da ima nekog velikog obrta novca, pa je zbog toga i uvedeno paušalno plaćanje poreza. I svi zadovoljni.

A kasa ... ona samo predstavlja dodatno opterećenje i obavezu zanatliji. Država nema nikakvu dobit. Ukidanje fiskalnih kasa zanatlijama je logičan potez i lično ga podržavam.

zanatlija - potkivac konja

pre 11 godina

Zamlacujes zanatlije, a pare ces da zavrtis kroz tvoj izum FOND ZA RAZVOJ i to tako sto ces da poklanjas kredite za likvidnost!!!
Pa kakav ce razvoj da ti prave oni koji nisu likvidni jer su se sirili koliko nisu dugacki???
Valjda, razvoj mogu da pokrenu firme koje su vec likvidne!
Nego uzgred, kolike su plate u tom tvom Fondu za razvoj?

mr.key

pre 11 godina

Umesto da konacno uvede obavezu izdavanja fiskalnih racuna advokatima, gospodin ukida zanatljijama. Ako je vec morao da ukine zanatlijama, cije je promet minoran, sto bar ne uvede advokatima? Ovom njegovom logikom: "ako ne moraju advokati, ne moraju ni zanatljije" mozemo dalje otici sa: ako ne moraju zanatljije (SZTR) ne moraju ni trgovci (STR), a kad ne moraju oni, sto moraju preduzeca? Ma uopste cija je budalasta ideja da se uvedu fiskalne kase bila? Pa Dinkiceva, naravno. E moj narode...

akenaton

pre 11 godina

Ej hejteri ovo je sjajan potez ako je istina, pre nego sto prokomentarisete setite se koji vam je trosak ta ista kasa ako je imate. Sto se tice sive ekonomije pa mislim ponasate se kao da vam zanatlija koji ima kasu uvek kucao racun, sta lupate, ko je hteo da pritaji promet kasa ga nije sprecavala. Po meni je najbolje da zanatlije bude pausali pa svaka kategorija nek placa koliko treba i caos.

m

pre 11 godina

Care, reci u kojoj to zemlji si dobio fiskalni racun od advokata i ja secem gde sam najtanji. Ne znaci da ne placas porez kad nemas fiskalnu kasu.

HogarPa

pre 11 godina

Ja sam zanatlija, a negativan komentar na ovo moze da da samo, biram rec, maloumnik. Da li ce da bude tako ili ne je druga prica. Svakom zlonamerniku zelim da zivi od zanatskog dinara pa neka vidi kako mi to silno zaradjujemo.

Sima

pre 11 godina

Tu GPRS budalaštinu nema smisla da plaća bilo ko. Dinkićeva izmišljotina koja samo pokazuje kako on nema veze sa realnim životom. Da ima pravde izbacili bi ga na ulicu, prodali mu imovinu i nadoknadili svima troškove koje smo imali po tom osnovu u prethodnim godinama. Tako mali Dinkić zamišlja posao da on i njegovi mudraci sede i pregledaju izveštaje. O tome da za sve vreme a stalno je u vlasti, nije uspeo da završi priču sa fiskalnim nego sad ide unazad i ukida ih tek treba da se priča. Neku odgovornost mora da snosi ali ne on će sad da glumi spasioca. Umesto da odgovara on sad heroj. Ovo samo u Srbiji može da prođe.

zivojin

pre 11 godina

Imam utisak da sve sto donese nova vlada nece valjati zutima. Kada bi novi od Srbije napravili najbogatiju zemlju u svetu ne bi im valjalo. Tolika je njihova zelja za vlascu. Pa makar narod skapavao od gladi na ulicama.

Bane Lukic

pre 11 godina

Ne bih se baš složio s tim da zanatlijama treba ukinuti fiskalne kase. Mnogi frizeri imaju veću zaradu nego neka privredna društva. Ali, ne izdaju fiskalne račune i onda ispada da imaju mali promet. A zakon o autorskim pravima je sraman jer male radio stanice često nemaju toliku zaradu da isplate namete. Potrebna je rigoroznija kontrola svih firmi, i za fiskalne kase, i za neprijavljene radnike i za poštovanje radnog vremena radnika, jer sam baš danas čuo kako je čovek otišao na probni rad u prodavnicu i radio od četiri popodne do pola pet - ali ujutru. Tek posle je čuo kako gazda te firme stalno prima radnike na probni rad i ne plaća ništa...

Sablasni

pre 11 godina

Lik i delo doticnog je izlisno komentarisati.......svi mi koji smo se (pokusali baviti posteno) privatnim poslom na sam spomen doticnog dobijamo kompleks 'vise' vrednosti.....nego, da pomenem ono sto je najbolje u ovom tekstu......

Doticna mlada dama sugestivno vlada prostorom.......ona je jedini razlog zbog kojeg bih stao pored Dinkica.......

marko

pre 11 godina

mene je iskreno nerviralo to sto advokati nisu morali da imaju; a mladjani je i uveo ove fiskalne kase, a sad se pravi fin; normalno je da se naplacuje porez, samo sto su nase vlasti to primenjivale na raji i sitnim preduzecima a zaobilazili su nase srpske tajkune; zato nikad kod nas nije bilo govora o progresivnom oporezivanju

milos

pre 11 godina

Na stotine hiljada malih zanatskih radnji je zatvoreno u poslednje 4 godine,najvise zahvaljujuci Dinkicevim izumima u fiskalnoj,poreskoj politici.Kase za zanatlije a ne za advokate i doktore,gprs uredaje koje malo ko u Evropi koristi ,placanje mesecno 400 din telekomu,fiskalizacije i defiskalizacije ovlascenim serviserima,godisnje servise,naplatu poreza unapred i td, sve su to izumi nasega Mlade i sad se on setio da to ispravlja i cudi se kako je to drzava u raspadu.
Umalo da zaboravim i ukidanje sdk, prodaju nacionalne stedionice i jos mnogo toga.Dinkic je najveci kamen o vratu ove vlade i SNS.Nije mu trebalo opet poveriti finansijejer ce ponovo zabrljati.Sta mislite zasto ga je Dindic smenio sa mesta guvernera ubrzo po njegovom postavljanju.Provalio ga je odmah!

laki

pre 11 godina

Zivojine prijatelju,
Uopste mi nije bila namera da uporedjujem No sa Srbijom, a jos manje da nekom solim pamet. Napisao sam post jer je neko u ranijem postu napisao da taxi u Eu ne izdaju nikakav racun, sto nije tacno. Od tog sto ti kazes trulog zapada imamo sto sta nauciti, uzeti sve pozitivne stvari i uvesti ih u nas sistem u Srbiji. Veruj mi Zivojine bilo bi nam mnogo bolje. Kako ocekujes da se drzavni budzet puni ako ja i ti ne placamo poreze. Odakle ce medicinsko osoblje, prosveta, policija ...dobijati svoje plate? E pa moj prijatelju Zivojine zato smo tu i gde jesmo. Znaci hteo sam reci da se porezi moraju placati za dobrobit celog stanovnistva, pa ziveo ti ili ja u Srbiji ili u nekoj drugoj zemlji. To je poenta mog javljanja, nikako soliti pamet Zivojinu.

swedenonline

pre 11 godina

(Zahvalan na minusu, 2. avgust 2012 14:03)

Vidi ga.. hahahaha, probaj u Svedskoj da platis keshom a da nedobijes fiskalni racun. Tamo gde nema fiskalne kase, nije obavezna, ali je tada zabranjeno placanje vec se izda racun koji se lepo plati preko racuna i naravno da je pod kontrolom sve!!!!

odo'ja

pre 11 godina

bas je to lep kad se covek uci na svojim greskama ...
kuma donela , kuma odnela
e moj Dinkicu
koliko se puta jos mozes prodati ????

striker

pre 11 godina

Lepo ovo sto ce za pojedine delatnosti doci do oslobadjanja od prevelikih i nepotrebnih troskova. Samo nista gospodin ministar {dozivotni} ne kaze kojim delatnostima ce biti uvedeni novi nameti jer je NEMOGUCE da budzet ostane otpraznjen. LOgicno

strina

pre 11 godina

Dinkic je sto posto u pravu. Bolje je i siva ekonomija no uzimati od usta bednih zanatlija a davati neradnicima iz drzavnih sluzbi i skupstinskih klupa. Zamisli Canak i Ceda imaju platu od dvesta hiljada mesecno a jedino sto moraju da urade za tu platu je da par puta mesecno kazu nesto negativno o tekucoj vladi, gospodinu Kostunici i zemlji Srbiji uopste. Dok je tako nema napretka. Podrzavam inicijativu gospodina Dinkica.

Bulevarac

pre 11 godina

I dalje se ogtomna kolicina robe svaki dan prodaje na crnom trzistu. Tako je vec decenijama. Na svakoj pijaci u centru Beograda mozete svaki dan da kupiti vecinu stvari bez carine, poreza, deklaracije, ma nista. Za to vreme svi ostali koji su zeleli da rade legalno su placali sve moguce doprinose, isticanje rklami, ma uzas. Nije da su samo trgovci pogodjeni, to crno trziste je skroz unistilo i peizvodnju tekstila, prehtane, hemije...
Jedino su se obogatili tu prodaci koji rade na crno, neki od njih decenijama izdajuci se za socijalne slucajeve. Sa druge strane oni su kupovali svakom rezimu mir, tako sto je velikom delu stanovnistva omoguceno da kupuje robu sumnjivog i neproverenog kvaliteta bez skoro ikakvih dazbina (osim podmicivanja da se roba tu pojavi).
Dok god bude tako nsazno crno trziste i neuredjeni odnosno nejednaki uslovi poslovanja za sve, nema nista od neke proizvodnje ovde.

Zahvalan na minusu

pre 11 godina

NIGDE u EU ne postoji fiskalni racun kod advokata i taxista. Postoji rucno ispisani racun ukoliko ga zatrazis od taxiste, ili priznanica da si dao pare advokatu. I sta ovaj Dinkic ponovo anatemise te dve branse i pominje ih kad mogu oni mogu i ostali kada je sam bio idejni tvorac i grabio deo kolaca na prodaji kasa. I dokle god ovakvi kvazi ekonomisti koji nemaju ni trunke osecaja za pravo upravljati ovom zemljom i paliti nepismeni narod ovakvim izjavama bicemo zadnja rupa na svirali. A nepismeni ste svi koji dajete + na onakve hejterske izjave nekih komentatora.

Pittsburgh

pre 11 godina

@Milos: ne siri neistine. privatne Lekarske ordinacije imaju fiskalne kase, i svaki dan rade presek stanja. jedini koji su zasticeni kao beli medvedi su advokati.

nema deda mraza

pre 11 godina

neka smanji pdv na ugovore.
neke delatnosti ne mogu izdrzavati firme a musterije se uvek vade na: mi bi da platimo ako nam posaljete racun firme.

sasha

pre 11 godina

Ja sam stomatolog u privatnoj praksi.
Kad sam rekla da sam protiv fiskalizacije, jedva živu glavu izvukoh...
A suština je u onome što reče gospodin u komentaru pre: to se tako (u zdravstvu) ne radi.

Radi se tako da se objedini privatni i državni sektor, prestruktuira sistem zdravstvene zaštite, i da svi sa jednom karticom biraju gde će da se leče... I plaćaju bezgotovinski.
I (kao što može u civilizovanim zemljama) da može jednostavnim pristupom sistemu da se lako vidi šta je ko od nas odradio i koliko je uzeo para.

No, pošto svi znamo da je gornje nemoguće, a znamo i zašto, pribeglo se logici "take money and run" - drž' da se otme koliko može za kase i sve to... A svako ko se makar malo razume u posao, zna da se tok novca OVAKO kod nas neće upratiti.

Živim za dan kad ćemo imati SISTEM, a ne otimanje para...

Petar

pre 11 godina

Slažem se da zanatlije ne treba da imaju fiskalne kase, nego da treba da im se razreže porez na drugačiji način. Medjutim, kakvu je vezu pronašao Dinkić izmedju advokata i zanatlija ne znam, ali to bi pre mogli da objasne stručnjaci za populizam nego za finansije jer je očigledno da je ministar dezorijentisan.

zivojin

pre 11 godina

(laki, 2. avgust 2012 18:19)
kakve to veze ima sa Srbijom? Mi ne mozemo biti sigurno na tom nivou. Niti imamo more, niti naftu koja se vadi u ogromnim kolicinama. Pri tome smo vecito pod sankcijama i bombama demokratski razvijenog zapada. Vama savetujem da se poredite sa Emiratima, ako vec zelite da se poredite.To bi imalo nekakvog smisla. Ovako delujete jadno i smesno. Otisao gastarbajter i poceo da nam soli pamet.

vlast

pre 11 godina

"Zivojin"
Da su zuti toliko zeleli vlast, mislis li da bi "propustili da naprave koaliciju sa kojom su napravili naprednjci. Bas ne volis zutu, a? Ne volis ni crvenu, jer kazu bikovi vole crvenu pa se plasis da te ne pojure. Znam volis neku suc-muc boju, za koju se ne zna koj je, moze biti svakakva!Da li imas koristi od te boje koju volis? Da li ti je obecana fotelja,kabinet koji ces da renovirs,velika plata, putovnje po svetu sa najblizima i najdaljima?

Max

pre 11 godina

Ta žena je Kostićeva desna ruka!
Evo podataka iz APR: http://pretraga2.apr.gov.rs/EnterprisePublicSearch/Details/EnterpriseMembers/1018838?code=E972ABABE37E28747F027D4F840488FDB3DFD366

Ukratko:
Назив: M&V INVESTMENTS
Пословно Име: BROKERSKO-DILERSKO DRUŠTVO M&V INVESTMENTS AD NOVI SAD

Чланови / Сувласници

- Име Презиме: Драгијана Радоњић-Петровић
Уплаћени новчани капитал
5.407.317,00 EUR 25.06.2008

- Пословно име:ROSE CAPITAL DRUŠTVO SA OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU BEOGRAD
Уплаћени новчани капитал
891.240,22 EUR 25.06.2008

- Пословно име:MK GROUP DRUŠTVO SA OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU, BEOGRAD (NOVI BEOGRAD)
Уплаћени новчани капитал
11.697.323,57 EUR 25.06.2008

Inače, Rose Capital je 100% u vlasništvu dotične:
http://pretraga2.apr.gov.rs/EnterprisePublicSearch/Details/EnterpriseMembers/1952023?code=989598F60C1F5D08D29CDAADAA30E76434B49B9E

djordje

pre 11 godina

sasha, 3. avgust 2012 06:38)

Sasa, svaka cast na komentaru. Ova zemlja, kako god da se zvala kroz istoriju, nikada nije bila ravnopravna za sve. Kada je fiskalne kase trebalo uvesti advokatima, bilo je to cudo za tri dana, onda su zataskali. Pitanje je koliko je Dinkicevo zahvatanje bilo u povlacenju odluke da se ipak ne uvedu fiskalne kase advokatima.
Ja od svog stomatologa nikada nisam dobio fiskali racun, cak insistiram da mi ga ne izdaje. Nije u redu prema vama, zato sto je Dinkicev pulen dr Tomica Milosavljevic odlucio da vasa praksa plati ceh, zato sto vasa komora nije u mogucnositi da se odupre drzvanom fiskalnom teroru, koji ponavljam, ne vazi za odredjene.

Gustav

pre 11 godina

Pravopis i terminologija: Ne kaze se vise agencija, nego odbor ili savet.

Predlog - vratiti uredjaje i fiskalne kase firmama koje su ih prodale i uzeti novac nazad!?

Zahvalan na minusu

pre 11 godina

NIGDE u EU ne postoji fiskalni racun kod advokata i taxista. Postoji rucno ispisani racun ukoliko ga zatrazis od taxiste, ili priznanica da si dao pare advokatu. I sta ovaj Dinkic ponovo anatemise te dve branse i pominje ih kad mogu oni mogu i ostali kada je sam bio idejni tvorac i grabio deo kolaca na prodaji kasa. I dokle god ovakvi kvazi ekonomisti koji nemaju ni trunke osecaja za pravo upravljati ovom zemljom i paliti nepismeni narod ovakvim izjavama bicemo zadnja rupa na svirali. A nepismeni ste svi koji dajete + na onakve hejterske izjave nekih komentatora.

m

pre 11 godina

Care, reci u kojoj to zemlji si dobio fiskalni racun od advokata i ja secem gde sam najtanji. Ne znaci da ne placas porez kad nemas fiskalnu kasu.

strina

pre 11 godina

Dinkic je sto posto u pravu. Bolje je i siva ekonomija no uzimati od usta bednih zanatlija a davati neradnicima iz drzavnih sluzbi i skupstinskih klupa. Zamisli Canak i Ceda imaju platu od dvesta hiljada mesecno a jedino sto moraju da urade za tu platu je da par puta mesecno kazu nesto negativno o tekucoj vladi, gospodinu Kostunici i zemlji Srbiji uopste. Dok je tako nema napretka. Podrzavam inicijativu gospodina Dinkica.

zivojin

pre 11 godina

Imam utisak da sve sto donese nova vlada nece valjati zutima. Kada bi novi od Srbije napravili najbogatiju zemlju u svetu ne bi im valjalo. Tolika je njihova zelja za vlascu. Pa makar narod skapavao od gladi na ulicama.

nv

pre 11 godina

Zar ne bi bilo bolje da i advokati, taksisti i ostali moraju imati fiskalne kase. kada ce se u ovoj drzavi neko ozbiljno obracunati sa svercom i "kraduckanjem" drzave?

Mislim da je ovo obicno dodvoravanje raznim sitnim svercerima i definitivno veliki obrt u karijeri G-dina Dinkica

dejan

pre 11 godina

dinkicu ti si jedna sramota
u svakoj zemlji svi moraju da ti izdaju racun kada ti naplate usluge.
bilo ko
advokat, zubar, lekar....bilo ko
kako inace drzava da naplati porez.
ovo je smesno
ali posto dolazi od smesnog politicara onda je normalo

ivan

pre 11 godina

mislim da je to vrlo los potez. Advokati su uspeli da se izbore da nemaju fiskalne kase zahvaljujuci lakom lobiju.
ovakav potez ima da doprinese cvetanju sive ekonomije.

Bane Lukic

pre 11 godina

Ne bih se baš složio s tim da zanatlijama treba ukinuti fiskalne kase. Mnogi frizeri imaju veću zaradu nego neka privredna društva. Ali, ne izdaju fiskalne račune i onda ispada da imaju mali promet. A zakon o autorskim pravima je sraman jer male radio stanice često nemaju toliku zaradu da isplate namete. Potrebna je rigoroznija kontrola svih firmi, i za fiskalne kase, i za neprijavljene radnike i za poštovanje radnog vremena radnika, jer sam baš danas čuo kako je čovek otišao na probni rad u prodavnicu i radio od četiri popodne do pola pet - ali ujutru. Tek posle je čuo kako gazda te firme stalno prima radnike na probni rad i ne plaća ništa...

akenaton

pre 11 godina

Ej hejteri ovo je sjajan potez ako je istina, pre nego sto prokomentarisete setite se koji vam je trosak ta ista kasa ako je imate. Sto se tice sive ekonomije pa mislim ponasate se kao da vam zanatlija koji ima kasu uvek kucao racun, sta lupate, ko je hteo da pritaji promet kasa ga nije sprecavala. Po meni je najbolje da zanatlije bude pausali pa svaka kategorija nek placa koliko treba i caos.

zivojin

pre 11 godina

(laki, 2. avgust 2012 18:19)
kakve to veze ima sa Srbijom? Mi ne mozemo biti sigurno na tom nivou. Niti imamo more, niti naftu koja se vadi u ogromnim kolicinama. Pri tome smo vecito pod sankcijama i bombama demokratski razvijenog zapada. Vama savetujem da se poredite sa Emiratima, ako vec zelite da se poredite.To bi imalo nekakvog smisla. Ovako delujete jadno i smesno. Otisao gastarbajter i poceo da nam soli pamet.

HogarPa

pre 11 godina

Ja sam zanatlija, a negativan komentar na ovo moze da da samo, biram rec, maloumnik. Da li ce da bude tako ili ne je druga prica. Svakom zlonamerniku zelim da zivi od zanatskog dinara pa neka vidi kako mi to silno zaradjujemo.

zoki

pre 11 godina

ja sam stampariju i zatvorio posto mi je isti ovaj lik nametnuo fiskalnu kasu preneo ingerencije o porezu i namete na opstine i ako sam pausalno placao porez. A sad puj pike ne vazi lepo lepo nema sta

aca

pre 11 godina

@zanatlija
"Sredite "buvljake" i "kineze" i sve one koji ne placaju poreze i carine i mozete slobodno jos po jednu kasu da nam uvedete,nikakav problem!"

Jak si mi ti zanatlija kad ti buvljaci i kinezi prave problem. Nisam video da kinezi popravljaju obuću, kućne aparate, molerišu, zidaju ... Pre će biti da si trgovac.

---------------------------------

Uvođenje fiskalnih kasa zanatlijama je bila glupost. Zanatliju teško ko može da kontroliše. Jednostavno - moler dođe, završi posao i naplati. Da li je će šta ukucati u kasu ili neće ... to je na njemu ili na onome ko ga je angažovao (ako baš zahteva da mu se izda fiskalni račun). Kako radi na terenu, teško se može kontrolisati.

To je samo jedna od mnogih sličnih zanatskih delatnosti. Jednostavno - teško se to može iskontrolisati, a tu teško da ima nekog velikog obrta novca, pa je zbog toga i uvedeno paušalno plaćanje poreza. I svi zadovoljni.

A kasa ... ona samo predstavlja dodatno opterećenje i obavezu zanatliji. Država nema nikakvu dobit. Ukidanje fiskalnih kasa zanatlijama je logičan potez i lično ga podržavam.

Sremac zove Brisel da naredi nasim budalama

pre 11 godina

"Ako tu obavezu nemaju advokati, nema osnova da je imaju i zanatlije" -- PA SVI TREBA DA PLATE POREZ, PDV, ITD.

Marko

pre 11 godina

Alo majstore, predizborna kampanja je gotova. Umesto da uvode red tamo gde ga nema, taksisti, advokati itd, oni ga ukidaju tamo gde je nakon 10 godina konačno uveden. Ukini ti naknade za šume i ostale gluposti pa fiskalna kasa neće biti problem.

zanatlija

pre 11 godina

Sredite "buvljake" i "kineze" i sve one koji ne placaju poreze i carine i mozete slobodno jos po jednu kasu da nam uvedete,nikakav problem!

dm

pre 11 godina

Care, reci u kojoj to zemlji si dobio fiskalni racun od advokata i ja secem gde sam najtanji. Ne znaci da ne placas porez kad nemas fiskalnu kasu.
(m, 2. avgust 2012 12:50)

>>>> Ja sam dobio uredan fiskalni račun u Holandiji, i i dalje ga posedujem. Tamo mi se za dvadesetak godina života nije desilo da ne dobijem račun.

Dobar je ovaj Dinkić...haha...nije uveo red sa advokatima pa po toj logici ne trebaju kase ni zanatlijama....glupost odluke je neverovatna...samo podriva autoritet države...pre su trebale kase a sad ne trebaju...pa zašto bi onda neko u budućnosti verovao u i poštovao nove zakonske regulative.
A to što srpski advokati nemaju kase a plaćaju poreze, kao što je predpostavio ovaj komentator...to je dobar vic...plaćaju al onoliko koliko im padne na pamet, a ne pada im baš mnogo...haha...znaš šta, ozbiljna država, kao recimo Holandija, ne ostavlja plaćanje poreza kao volontersku opciju pojedincima pa tako ni, a i pogotovo, advokatima koji su u Srbiji poznati kao masovne lopine.
Ovaj Dinkić, što nije uništio do sada...sada će.

Milan Nis

pre 11 godina

Malo je kasno za to,zanatlije u Srbiji vise i ne postoje,ovo nesto sto radi opstaje samo zbog tradicije,odavno tu nema profita i razvoja,samo "goli zivot".
Posebna prica je sto se u skolama osim frizera i jos par usluznih delatnosti koje uz mnogo,mnogo rada i truda jos uvek prezivljavaju,drugih zanata i nema,u Nisu postoji samo jedan kazandzija i sest casovnicara,od kojih je pet vec zvanicno u penziji,rade dok ih sluzi snaga,a mnogi zanati,po kojima je grad bio poznat su se odavno ugasili.

Ako smem da kazem

pre 11 godina

Bugari vec nekoliko godina imaju fiskalne racune u svakom taxiju!!! Tacno pise koliko km puta tarifa, koliko cekanje puta tarifa i na sve to njihov pdv. Cist racun!

mladen

pre 11 godina

U narodu se kaze: "doslo mi iz ..... u glavu". Pa, Ministre kad si bio pametan, sad ili pre nekoliko godina. Boze ovo je zemlja cuda :)

Plavi034

pre 11 godina

U okviru Ministarstva biće formiram Sekotor za preduzetništvo, na čijem će čelu biti Dragijana Radonjić Petrović. hahahaha ajmo rodjaci uvalite se u fotelje jos jedan sektor, jos jedno mesto za zaposljavanje a kovaci, moleri, obucari, tasnari radite za foteljase.To je jedino sto ce Mladja da uradi!

Padina

pre 11 godina

Mislim da se Dinkic sprda sa narodom.Covek je sam doneo odluku o usvajanju poreza i fiskalnih mera koje sad ukida i pokusava da se predstavi kao neki kvazi ekonomista ili spasilac ekonomije.Naravno to ce mu proci jer jednostavno u takvoj zemlji zivimo a ja tu zemlju zovem "Cuti dobro je,moglo je biti gore".Preuzeli su Narodnu Banku i devizne rezerve cime ce imati izgovor za kad MMF bude odbio da obnovi ugovor sa nama zbog tog zakona.Bice prica "Mi smo hteli ali eto oni se mesaju u unutrasnje stvari drzave" i onda krece ono sto je u stvari cilj,uvodjenje fiksnog kursa evra koji je naravno neodrziv,stampanje para,povlasceni ce kupovati evre po fiksnom kursu NBS a obican narod na ulici kod dilera,u prevodu jos jedna pljacka i malo onoga sto je ostalo...Siguran sam da je marta 2003 zapecacena nasa nada za neku bolju buducnost ali ovo stvarno nisam ocekivao da se desi...

Bgd

pre 11 godina

Nije tačno da u zemljama EU taksisti ne daju račun. Primera radi, u Beču i Pragu ćete uredno dobiti račun za vožnju i to ne rukom ispisan.

guverner kanzasa

pre 11 godina

@Zahvalan na minusu

Nepismeni su svi koji misle da najveci utajivaci poreza (npr advokati i taksisti) ne treba da placaju porez.
sta mislis, ko ima vecu tajnu lekar (vezano za zivot ili zdravlje pacijenta) ili advokat (99% posla su nenormalna komsijska tuzakanja i kaljanje "ugleda" smutljivcima?
advokati su i posle rata smislili zakon po kome su samo oni radili privatno, drali narod, ali porez, sta to bi? znaci nije od juce.
a taksisti, posebna prica. koliko li ih samo ima dosije u policiji zbog krivicnog dela? utaja poreza je cista sitnica.
U normalnoj drzavi ljudi placaju realan porez, prema zaradi.

milos

pre 11 godina

Na stotine hiljada malih zanatskih radnji je zatvoreno u poslednje 4 godine,najvise zahvaljujuci Dinkicevim izumima u fiskalnoj,poreskoj politici.Kase za zanatlije a ne za advokate i doktore,gprs uredaje koje malo ko u Evropi koristi ,placanje mesecno 400 din telekomu,fiskalizacije i defiskalizacije ovlascenim serviserima,godisnje servise,naplatu poreza unapred i td, sve su to izumi nasega Mlade i sad se on setio da to ispravlja i cudi se kako je to drzava u raspadu.
Umalo da zaboravim i ukidanje sdk, prodaju nacionalne stedionice i jos mnogo toga.Dinkic je najveci kamen o vratu ove vlade i SNS.Nije mu trebalo opet poveriti finansijejer ce ponovo zabrljati.Sta mislite zasto ga je Dindic smenio sa mesta guvernera ubrzo po njegovom postavljanju.Provalio ga je odmah!

Bulevarac

pre 11 godina

I dalje se ogtomna kolicina robe svaki dan prodaje na crnom trzistu. Tako je vec decenijama. Na svakoj pijaci u centru Beograda mozete svaki dan da kupiti vecinu stvari bez carine, poreza, deklaracije, ma nista. Za to vreme svi ostali koji su zeleli da rade legalno su placali sve moguce doprinose, isticanje rklami, ma uzas. Nije da su samo trgovci pogodjeni, to crno trziste je skroz unistilo i peizvodnju tekstila, prehtane, hemije...
Jedino su se obogatili tu prodaci koji rade na crno, neki od njih decenijama izdajuci se za socijalne slucajeve. Sa druge strane oni su kupovali svakom rezimu mir, tako sto je velikom delu stanovnistva omoguceno da kupuje robu sumnjivog i neproverenog kvaliteta bez skoro ikakvih dazbina (osim podmicivanja da se roba tu pojavi).
Dok god bude tako nsazno crno trziste i neuredjeni odnosno nejednaki uslovi poslovanja za sve, nema nista od neke proizvodnje ovde.

zanatlija - potkivac konja

pre 11 godina

Zamlacujes zanatlije, a pare ces da zavrtis kroz tvoj izum FOND ZA RAZVOJ i to tako sto ces da poklanjas kredite za likvidnost!!!
Pa kakav ce razvoj da ti prave oni koji nisu likvidni jer su se sirili koliko nisu dugacki???
Valjda, razvoj mogu da pokrenu firme koje su vec likvidne!
Nego uzgred, kolike su plate u tom tvom Fondu za razvoj?

laki

pre 11 godina

U svakom taxi vozilu u Norveskoj moze se platiti bank karticom skoro bilo koje banke,i naravno kesom. Svaka tura ( duzina puta,cekanje etc.) i naravno iznos/cena ture je automatski sacuvana u taximetru. Racun se printa automatski posle provlacenja kartice. Po zavrsetku smene printa se lista svoje smene sa svim mogucim parametrima, cak ti taximetar automatski izracuna koliko si duzan drzavi za porez. Nema lazi, nema prevare.

mr.key

pre 11 godina

Umesto da konacno uvede obavezu izdavanja fiskalnih racuna advokatima, gospodin ukida zanatljijama. Ako je vec morao da ukine zanatlijama, cije je promet minoran, sto bar ne uvede advokatima? Ovom njegovom logikom: "ako ne moraju advokati, ne moraju ni zanatljije" mozemo dalje otici sa: ako ne moraju zanatljije (SZTR) ne moraju ni trgovci (STR), a kad ne moraju oni, sto moraju preduzeca? Ma uopste cija je budalasta ideja da se uvedu fiskalne kase bila? Pa Dinkiceva, naravno. E moj narode...

ја

pre 11 godina

Postoji još i predlog da se porez na dobit pravnih lica poveca sa 10 na 15 posto. A da li znate da je na insistiranje Dinkica ove godine,ukinut porez na dobit za pravna lica koja posluju u slobodnim carinskim zonama. Meni stvarno nije jasno sta radi ovaj covek, sa jedne strane ukida porez za slobodne zone ( gde ce najvise doći strane kompanije , kojima ce još dati 10000 eura po radnom mestu ( FIAT,JURA,BENETON itd) , a sa druge strane domaće firme koje rade preko žice ( nisu u slobodnoj zoni) placaće porez na dobit 15 % . Koj je ovde lud

Sablasni

pre 11 godina

Lik i delo doticnog je izlisno komentarisati.......svi mi koji smo se (pokusali baviti posteno) privatnim poslom na sam spomen doticnog dobijamo kompleks 'vise' vrednosti.....nego, da pomenem ono sto je najbolje u ovom tekstu......

Doticna mlada dama sugestivno vlada prostorom.......ona je jedini razlog zbog kojeg bih stao pored Dinkica.......

Stojan

pre 11 godina

Ja sam taxista u Becu, a imam i koncesiju u Gracu, Salcburgu i Lincu, racun je odstampani blok od 50 listica, a vozac ispunjava RUCNO kolika je cena voznje, po zelji musterije pise ili "Gradska voznja" ili polaznu ili dolaznu adresu, datum, potpis. I svaki je duzan da mi otiske racuna preda.Tarifa je vidno zalepljena od "WK Austrija" na autu sa obe strane, i za zonu koncesije svima ista. Zena mi je advokat u jednoj poznatoj beckoj kancelariji i tamo nema kase ko u supermarketu, vec sekretarica izdaje priznanicu koliko je klijent platio i to unosi u kompjuter koji posle knjigovodja sredjuje i placa plate, poreze, socijalno zaposlenima...ah da, nekim radnicima koji voze bolje aute, dajem "bankomat" za kreditne kartice koji onda odstampa racun transakcije cija je kopija radnicima vredna kao i gotov novac prilikom obracuna, kao i svi cekovi, bonovi, transport invalida ili dostave dobijene od centrale. Znaci ovo sto ova priucena lopurda govori je cist nonsens!Ne bih zeleo da ovde sad razvlacim i o tome kako placam porez na radnika jer zavisi kako sam ga prijavio, a isto tako koliko zena uzima provizije po ucinku pored fiksne plate i kako ona na to na kraju godine placa porez i koji troskovi spadaju u odbitak poreza, sto cini mi se u Srbiji ne postoji, vec samo nameti, nameti i anatocizam prouzrokovan delovanjem doticnog kojeg ocigledno smanjenje zarade zbog troskova ne interesuje.

nema deda mraza

pre 11 godina

neka smanji pdv na ugovore.
neke delatnosti ne mogu izdrzavati firme a musterije se uvek vade na: mi bi da platimo ako nam posaljete racun firme.

Luka

pre 11 godina

Covek koji sve to uveo i unistio nase zanatstvo a pare godinama delio uvoznicima i tajkunima sad nas spasava strasno,Boze spasi nas od Dinkica i opet on deli novac.

Sima

pre 11 godina

Tu GPRS budalaštinu nema smisla da plaća bilo ko. Dinkićeva izmišljotina koja samo pokazuje kako on nema veze sa realnim životom. Da ima pravde izbacili bi ga na ulicu, prodali mu imovinu i nadoknadili svima troškove koje smo imali po tom osnovu u prethodnim godinama. Tako mali Dinkić zamišlja posao da on i njegovi mudraci sede i pregledaju izveštaje. O tome da za sve vreme a stalno je u vlasti, nije uspeo da završi priču sa fiskalnim nego sad ide unazad i ukida ih tek treba da se priča. Neku odgovornost mora da snosi ali ne on će sad da glumi spasioca. Umesto da odgovara on sad heroj. Ovo samo u Srbiji može da prođe.

laki

pre 11 godina

Zivojine prijatelju,
Uopste mi nije bila namera da uporedjujem No sa Srbijom, a jos manje da nekom solim pamet. Napisao sam post jer je neko u ranijem postu napisao da taxi u Eu ne izdaju nikakav racun, sto nije tacno. Od tog sto ti kazes trulog zapada imamo sto sta nauciti, uzeti sve pozitivne stvari i uvesti ih u nas sistem u Srbiji. Veruj mi Zivojine bilo bi nam mnogo bolje. Kako ocekujes da se drzavni budzet puni ako ja i ti ne placamo poreze. Odakle ce medicinsko osoblje, prosveta, policija ...dobijati svoje plate? E pa moj prijatelju Zivojine zato smo tu i gde jesmo. Znaci hteo sam reci da se porezi moraju placati za dobrobit celog stanovnistva, pa ziveo ti ili ja u Srbiji ili u nekoj drugoj zemlji. To je poenta mog javljanja, nikako soliti pamet Zivojinu.

odo'ja

pre 11 godina

bas je to lep kad se covek uci na svojim greskama ...
kuma donela , kuma odnela
e moj Dinkicu
koliko se puta jos mozes prodati ????

swedenonline

pre 11 godina

(Zahvalan na minusu, 2. avgust 2012 14:03)

Vidi ga.. hahahaha, probaj u Svedskoj da platis keshom a da nedobijes fiskalni racun. Tamo gde nema fiskalne kase, nije obavezna, ali je tada zabranjeno placanje vec se izda racun koji se lepo plati preko racuna i naravno da je pod kontrolom sve!!!!

Petar

pre 11 godina

Slažem se da zanatlije ne treba da imaju fiskalne kase, nego da treba da im se razreže porez na drugačiji način. Medjutim, kakvu je vezu pronašao Dinkić izmedju advokata i zanatlija ne znam, ali to bi pre mogli da objasne stručnjaci za populizam nego za finansije jer je očigledno da je ministar dezorijentisan.

vlast

pre 11 godina

"Zivojin"
Da su zuti toliko zeleli vlast, mislis li da bi "propustili da naprave koaliciju sa kojom su napravili naprednjci. Bas ne volis zutu, a? Ne volis ni crvenu, jer kazu bikovi vole crvenu pa se plasis da te ne pojure. Znam volis neku suc-muc boju, za koju se ne zna koj je, moze biti svakakva!Da li imas koristi od te boje koju volis? Da li ti je obecana fotelja,kabinet koji ces da renovirs,velika plata, putovnje po svetu sa najblizima i najdaljima?

Max

pre 11 godina

Ta žena je Kostićeva desna ruka!
Evo podataka iz APR: http://pretraga2.apr.gov.rs/EnterprisePublicSearch/Details/EnterpriseMembers/1018838?code=E972ABABE37E28747F027D4F840488FDB3DFD366

Ukratko:
Назив: M&V INVESTMENTS
Пословно Име: BROKERSKO-DILERSKO DRUŠTVO M&V INVESTMENTS AD NOVI SAD

Чланови / Сувласници

- Име Презиме: Драгијана Радоњић-Петровић
Уплаћени новчани капитал
5.407.317,00 EUR 25.06.2008

- Пословно име:ROSE CAPITAL DRUŠTVO SA OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU BEOGRAD
Уплаћени новчани капитал
891.240,22 EUR 25.06.2008

- Пословно име:MK GROUP DRUŠTVO SA OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU, BEOGRAD (NOVI BEOGRAD)
Уплаћени новчани капитал
11.697.323,57 EUR 25.06.2008

Inače, Rose Capital je 100% u vlasništvu dotične:
http://pretraga2.apr.gov.rs/EnterprisePublicSearch/Details/EnterpriseMembers/1952023?code=989598F60C1F5D08D29CDAADAA30E76434B49B9E

Pittsburgh

pre 11 godina

@Milos: ne siri neistine. privatne Lekarske ordinacije imaju fiskalne kase, i svaki dan rade presek stanja. jedini koji su zasticeni kao beli medvedi su advokati.

sasha

pre 11 godina

Ja sam stomatolog u privatnoj praksi.
Kad sam rekla da sam protiv fiskalizacije, jedva živu glavu izvukoh...
A suština je u onome što reče gospodin u komentaru pre: to se tako (u zdravstvu) ne radi.

Radi se tako da se objedini privatni i državni sektor, prestruktuira sistem zdravstvene zaštite, i da svi sa jednom karticom biraju gde će da se leče... I plaćaju bezgotovinski.
I (kao što može u civilizovanim zemljama) da može jednostavnim pristupom sistemu da se lako vidi šta je ko od nas odradio i koliko je uzeo para.

No, pošto svi znamo da je gornje nemoguće, a znamo i zašto, pribeglo se logici "take money and run" - drž' da se otme koliko može za kase i sve to... A svako ko se makar malo razume u posao, zna da se tok novca OVAKO kod nas neće upratiti.

Živim za dan kad ćemo imati SISTEM, a ne otimanje para...

striker

pre 11 godina

Lepo ovo sto ce za pojedine delatnosti doci do oslobadjanja od prevelikih i nepotrebnih troskova. Samo nista gospodin ministar {dozivotni} ne kaze kojim delatnostima ce biti uvedeni novi nameti jer je NEMOGUCE da budzet ostane otpraznjen. LOgicno

marko

pre 11 godina

mene je iskreno nerviralo to sto advokati nisu morali da imaju; a mladjani je i uveo ove fiskalne kase, a sad se pravi fin; normalno je da se naplacuje porez, samo sto su nase vlasti to primenjivale na raji i sitnim preduzecima a zaobilazili su nase srpske tajkune; zato nikad kod nas nije bilo govora o progresivnom oporezivanju

djordje

pre 11 godina

sasha, 3. avgust 2012 06:38)

Sasa, svaka cast na komentaru. Ova zemlja, kako god da se zvala kroz istoriju, nikada nije bila ravnopravna za sve. Kada je fiskalne kase trebalo uvesti advokatima, bilo je to cudo za tri dana, onda su zataskali. Pitanje je koliko je Dinkicevo zahvatanje bilo u povlacenju odluke da se ipak ne uvedu fiskalne kase advokatima.
Ja od svog stomatologa nikada nisam dobio fiskali racun, cak insistiram da mi ga ne izdaje. Nije u redu prema vama, zato sto je Dinkicev pulen dr Tomica Milosavljevic odlucio da vasa praksa plati ceh, zato sto vasa komora nije u mogucnositi da se odupre drzvanom fiskalnom teroru, koji ponavljam, ne vazi za odredjene.

Gustav

pre 11 godina

Pravopis i terminologija: Ne kaze se vise agencija, nego odbor ili savet.

Predlog - vratiti uredjaje i fiskalne kase firmama koje su ih prodale i uzeti novac nazad!?