Sreda, 21.03.2012.

12:23

Petrović: NIS vratio cene goriva

Ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović izjavio je da je tržište naftnih derivata stabilizovano i da očekuje sniženje cena.

Izvor: Beta

Petroviæ: NIS vratio cene goriva IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

77 Komentari

Sortiraj po:

Deja Vu

pre 12 godina

Ih, što volim ove naivne, optimističke, naručene, partijske, komentare. Pa još kad se i moderatori sajta B92 udruže u odbranu neodbranjivog....

Da probam ja, ipak, još jednom:

"Stabilizovana cena goriva"!!

Opaaaaa, je l' to znači da nije povećana ceo dan??!! A šta je sa cenom gasa?? Da li bi ministar Petrović, ili neko drugi iz vlade, bio tako dobar da objasni, zbog čega je tačno cena TNG-a povećana ove godine skoro 30 %!!? Je l' zbog situacije oko Iraka ili zbog rasta cene sirove nafte na svetskom tržištu??!! Samo pitam, čisto volim da znam, obzirom da sam kupio auto na gas zbog vladine kampanje za zaštitu životne sredine, i smanjenja svetskih zaliha sirove nafte!

Mali

pre 12 godina

Pojeftinjenje goriva je dobra stvar, ali treba još da se radi na tome, ohrabrujća činjenica je da cene ne mogu same po sebi da rastu.

fan69

pre 12 godina

Ma svaka cast gospodine Petrovicu.Sada cete pricati otome jedno pet dana i to za samo 1-2 din,a cutali ste kada je pre toga poskupljivalo 5-6 puta,neznam sta bi ova Srbija bez vas.

Nešo

pre 12 godina

Imam mali podrum pića, i znam koliko mi znači kada gorivo ima određenu cenu, koja je ekonomski opravdana, tako ja mogu da planiram Pazar, cene, rad sa mušterijama….

tanja

pre 12 godina

Poštujem kad postoji određena briga države i nadležnih državnih organna prema grananima Srbije.
Gorivo bih trebalo da bude jeftinije, ali znam da nije sve u moći jednog ministra.

Antić

pre 12 godina

Ministarstvo trgovine radi najbolje u interesu građana. Prvo je hrana pojeftinila, pa oprema za bebe a sad i cena goriva se stabilizuje. Verujem da imamo pravog ministra trgovine.

Prijatelj

pre 12 godina

Sve je počelo kad je subvencionisano gorivo za ratare od 60 i neki dinar. To sa subvencionisanim gorivom će sigurno uticati na cenu poljoprivrednih proizvoda a ovo sa cenom goriva na pumpama će uticati na standard ljudi.

Aleksandar

pre 12 godina

za (MIlos, 21. mart 2012 13:54)

Monopol je ukinut pre više od godinu dana i svako može da uvozi šta mu se ćefne - na nekim pumpama ima gorivo od 98 oktana iz Grčke.
A ovo je populitisčka mera pred izbore (verujem da je srpski deo UO NISa tražio to), za koju će nam NIS kasnije ispostaviti račun.

Paja

pre 12 godina

Kada je poljoprivrednicima omogućio jeftinije gorivo, na red su došli i drugi građani. Podržavam najavu da će se sniziti gorivo. Dugo smo čekali na to.

Sale

pre 12 godina

A od svih komentara najsmesniji su ovi koje ostavlja podmladak DS! Dovoljno je procitati dve reci i shvatiti da su oni u pitanju! Pa je l' shvataju glavesine iz DS da ce ovim postupcima ubacivanja svojih "infiltratora" medju komentare napacenog i izmucenog naroda samo proizvesti jos vece ogorcenje istih na trenutnu vlast! A tek cemo ih citati kako bude odmicala kampanja za izbore!!

zigomar

pre 12 godina

@Goran
NIS odredjuje cenu goriva? Ja ne znam gde ti zivis. U Srbiji je za cenu naftnih derivata odgovorna iskljucivo Vlada. Uzima 70% od cene litra, i to je mnooogoooo.
Osim toga, monopol u Srbiji ne postoji od 1. januara 2010. godine. Trziste je liberalizovano.

Kozmo

pre 12 godina

Dokaz da cenu nije formiralo trziste,nego Vlada RS.
Petrovicu,ovo je domen rudarstvo i energatika,a ne tvoj.Imas li ti problema u svom ministarstvu ili je sve besprekorno?

Drago

pre 12 godina

Već sam počeo da razmišljam da biciklom idem na posao. Nije moglo da se izdrži ovo sa gorivom. Srećom, ima nade da pojeftini malo ili makar da se stabilizuje cena goriva.

Nata

pre 12 godina

Znate li šta ovo znači? Pojeftinjenje goriva direktno utiče na cenu transporta robe i dobara a samim tim i na pojeftinjenje hrane.

Svetlana

pre 12 godina

Svi nešto kao komentarišu da je sve dobro što se desi zbog predizborne kampanje, da li to znači da Vlada Republike Srbije od kad se raspišu izbori ne treba ništa da radi? Mislim da niste u pravu, pustite ljude da rade a možete i vi možda nekad nešto korisno da uradite a ne samo da čekate da vam sve padne sa neba pa vam je država za sve kriva.

Ruku na srce

pre 12 godina

Jedino ministar iz Ds-a može na adekvatan način da se bavi ovakvim problemima, ako ne daj bože dodje Nikolić na vlast, stvarno će biti gorivo 500 dinara, kad krenu njegovi eksperti da rade……

Nenad vasiljevic

pre 12 godina

Malo sutra smirivanje cene goriva!Teraj na 200 din.guzve i dalje iste.Pa goriva i voznje se niko nece odreci,a za zivot koliko ostane!GRESIM LI???

Pop

pre 12 godina

A zašto NIS ne smanji vp cene goriva, pa da i na ostalim pumpama mogu da se smanje cene. Ovako je to samo demonstracija sile i monopola.
A ta 2 din, na pun rezervoar građanima donese 100 din (manje od jedne litre istog goriva) - propaganda

Milan

pre 12 godina

Skok cena goriva od Nove godine direktno je uzrokovan padom dinara u odnosu na sve valute, i NBS nastavlja da obezvredjuje dinar i to namerno radi iz kojih motiva ne znam,ali znam da je juce npr konvertvano preko 90 miliona eura u dinare a dinar ponovo oslabio. Od pocetka godine je preko milijarda eura konvertovana u dinare sto kroz kupovinu dinarskih zapisa, sto prodajom same Narodne banke na trzistu, znaci NBs zeli da predstavi da ni milijadrda eura konvertovana od Nove godine ne moze da ojaca dinar, sto je samar u lice svima nama, sramota je blaga rec.Tvrdim da NBs ima opasan plan i nalog od nekoga da konstantno rusi dinar i tako dovede sva preduzeca do bankrotstva, i upozoravam nadlezne da nece stati na tom putu ako se hitno ne sprece u svojim opasnim namerama.

Oz

pre 12 godina

Evo ga ovaj nostradamus! A kako nesto izjavi a pri tome pomene neko snizenje, to automatski znaci da cene tog proizvoda rastu u narednih 48 sati..garantovano!

Marko

pre 12 godina

Pre neki dan je rekao da ne očekuje poskupljenje goriva, i evo ispunio je to, tako da verujem da će se sad stabilizovati i cena goriva i namirnica.

seka NP

pre 12 godina

Kad god je ovaj nesrecni Petrovic rekao da cene nece rasti one bi odmah podivljale. Setite se kad je rekao da cene hrane nece rasti vec ce padati, odmah nakon toga su cene hrane skocile za prosecno 15%.

Mali-Sumadinac

pre 12 godina

Ma kako te bre nije sramota?!?!?!?
Stabilizovalo se na 150din i gas na 82din,a?!A prosecna plata 30000din!??!Pa u USA prosecna plata 400000din a gorivo 88din,pa se oni bune sto je sad 90din!Pa da je ovaj slucaj kod njih kao kod nas,sad bi oni vec uveliko vesali po Volstritu bre!Jao,dokle cete vise bre?!Sloba je bio malo dete za vas!

MIlos

pre 12 godina

"Na određeni način NIS diktira celo tržište goriva u Srbiji jer ima najveći udeo"
Ministre, rec koju trazite je MONOPOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zrenjaninac

pre 12 godina

ma kakvo snizenje? gde to ima? kakvo stabilizovanje cena druze, lako je tebi jer sit gladnom ne veruje.. dodji malo do zrenjanina, saobracaja nema.. kolko god tng bio jeftiniji od benzina 50% nek je i 80%, 82din za litru narod nema da da.. vozimo krsine stare ciji troskovi prelaze cenu vozila.. i ja bi pevao da imam 1000e platu

Tor

pre 12 godina

Ovaj čovek je ... koju god reč da upotrebim, komentar neće biti objavljen! I bolje je tako, jer svaka od tih reči ne bi opisala ni promil ove ...

ilija

pre 12 godina

Ne razumem nas, majke mi, čim neko pokuša da uradi dobru stvar, neko počne da ga proziva, tako je bilo i sa maržama, dajem punu podrššku ministru u njegovom radu stabilizacija cena kod nas.

Petar Baya005

pre 12 godina

Akcize idu procentualno od cene goriva. Dok je cena goriva bila oko 120 dinara tada je zarada države od akciza bila oko 65 din po litri goriva. Sada kada je cena goriva 15o dinara, zarada države od istih je od 75-80 dinara. Matematika kaže da je država mogla da smanji akcize za tako da priliv od akciza ostane isti kao kada je bila cena goriva od 120 dinara i niže. Sem ako u našoj vladi ne sede vračare pa su u budžet uračunale veće prilive od akciza, tako što su znali da će gorivo ovako poskupeti...

Никола

pre 12 godina

Министар пољопривреде и бивши министар правосуђа се бави енергетиком док председник води рачуна о економији, спорту и спољној политици. министар полиције се занима културом и интеграцијама а министар спољних послова тенисом!!! министар инфрастурктуре организује сабор у Гучи а за то време министар екологије, rudarsta и просторног планирања...по струци лекар за разлику од министра одбране за кога се и не зна да има струку али се бави бившим радикалима

а премијер?
Ко је премијер?

Па докле ћете ви да нас зезате!!!!

Како вас није срамота!

Sloba

pre 12 godina

Pa da...lakse je baviti se nisom, nego pravim krivcem za cenu naftnih derivata u Srbiji. O svemu ce da pricaju, samo akcize da spuste nece!!!

Munja

pre 12 godina

Jedan od likova na politickoj sceni Srbije koje kad cujes kako pricaju shvatis da nema blage veze o funkciji na koju je postavljen. Uzasno bezlican i iritantan(kao i Todorovic iz SRS). Ovakve izjave su vredjanje inteligencije gradjana Srbije, jer gorivo je poskupelo 4-5 puta od pocetka godine, a on prica o pojeftinjenju u odnosu na poslednje poskupljenje koje je apsurdno. Sramota! Pa jel ovakvim sarlatanima zelite dati glas na izborima?

Никола

pre 12 godina

Министар пољопривреде и бивши министар правосуђа се бави енергетиком док председник води рачуна о економији, спорту и спољној политици. министар полиције се занима културом и интеграцијама а министар спољних послова тенисом!!! министар инфрастурктуре организује сабор у Гучи а за то време министар екологије, rudarsta и просторног планирања...по струци лекар за разлику од министра одбране за кога се и не зна да има струку али се бави бившим радикалима

а премијер?
Ко је премијер?

Па докле ћете ви да нас зезате!!!!

Како вас није срамота!

Petar Baya005

pre 12 godina

Akcize idu procentualno od cene goriva. Dok je cena goriva bila oko 120 dinara tada je zarada države od akciza bila oko 65 din po litri goriva. Sada kada je cena goriva 15o dinara, zarada države od istih je od 75-80 dinara. Matematika kaže da je država mogla da smanji akcize za tako da priliv od akciza ostane isti kao kada je bila cena goriva od 120 dinara i niže. Sem ako u našoj vladi ne sede vračare pa su u budžet uračunale veće prilive od akciza, tako što su znali da će gorivo ovako poskupeti...

zrenjaninac

pre 12 godina

ma kakvo snizenje? gde to ima? kakvo stabilizovanje cena druze, lako je tebi jer sit gladnom ne veruje.. dodji malo do zrenjanina, saobracaja nema.. kolko god tng bio jeftiniji od benzina 50% nek je i 80%, 82din za litru narod nema da da.. vozimo krsine stare ciji troskovi prelaze cenu vozila.. i ja bi pevao da imam 1000e platu

Munja

pre 12 godina

Jedan od likova na politickoj sceni Srbije koje kad cujes kako pricaju shvatis da nema blage veze o funkciji na koju je postavljen. Uzasno bezlican i iritantan(kao i Todorovic iz SRS). Ovakve izjave su vredjanje inteligencije gradjana Srbije, jer gorivo je poskupelo 4-5 puta od pocetka godine, a on prica o pojeftinjenju u odnosu na poslednje poskupljenje koje je apsurdno. Sramota! Pa jel ovakvim sarlatanima zelite dati glas na izborima?

Mali-Sumadinac

pre 12 godina

Ma kako te bre nije sramota?!?!?!?
Stabilizovalo se na 150din i gas na 82din,a?!A prosecna plata 30000din!??!Pa u USA prosecna plata 400000din a gorivo 88din,pa se oni bune sto je sad 90din!Pa da je ovaj slucaj kod njih kao kod nas,sad bi oni vec uveliko vesali po Volstritu bre!Jao,dokle cete vise bre?!Sloba je bio malo dete za vas!

MIlos

pre 12 godina

"Na određeni način NIS diktira celo tržište goriva u Srbiji jer ima najveći udeo"
Ministre, rec koju trazite je MONOPOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oz

pre 12 godina

Evo ga ovaj nostradamus! A kako nesto izjavi a pri tome pomene neko snizenje, to automatski znaci da cene tog proizvoda rastu u narednih 48 sati..garantovano!

Sloba

pre 12 godina

Pa da...lakse je baviti se nisom, nego pravim krivcem za cenu naftnih derivata u Srbiji. O svemu ce da pricaju, samo akcize da spuste nece!!!

Tor

pre 12 godina

Ovaj čovek je ... koju god reč da upotrebim, komentar neće biti objavljen! I bolje je tako, jer svaka od tih reči ne bi opisala ni promil ove ...

seka NP

pre 12 godina

Kad god je ovaj nesrecni Petrovic rekao da cene nece rasti one bi odmah podivljale. Setite se kad je rekao da cene hrane nece rasti vec ce padati, odmah nakon toga su cene hrane skocile za prosecno 15%.

Milan

pre 12 godina

Skok cena goriva od Nove godine direktno je uzrokovan padom dinara u odnosu na sve valute, i NBS nastavlja da obezvredjuje dinar i to namerno radi iz kojih motiva ne znam,ali znam da je juce npr konvertvano preko 90 miliona eura u dinare a dinar ponovo oslabio. Od pocetka godine je preko milijarda eura konvertovana u dinare sto kroz kupovinu dinarskih zapisa, sto prodajom same Narodne banke na trzistu, znaci NBs zeli da predstavi da ni milijadrda eura konvertovana od Nove godine ne moze da ojaca dinar, sto je samar u lice svima nama, sramota je blaga rec.Tvrdim da NBs ima opasan plan i nalog od nekoga da konstantno rusi dinar i tako dovede sva preduzeca do bankrotstva, i upozoravam nadlezne da nece stati na tom putu ako se hitno ne sprece u svojim opasnim namerama.

Sale

pre 12 godina

A od svih komentara najsmesniji su ovi koje ostavlja podmladak DS! Dovoljno je procitati dve reci i shvatiti da su oni u pitanju! Pa je l' shvataju glavesine iz DS da ce ovim postupcima ubacivanja svojih "infiltratora" medju komentare napacenog i izmucenog naroda samo proizvesti jos vece ogorcenje istih na trenutnu vlast! A tek cemo ih citati kako bude odmicala kampanja za izbore!!

Aleksandar

pre 12 godina

za (MIlos, 21. mart 2012 13:54)

Monopol je ukinut pre više od godinu dana i svako može da uvozi šta mu se ćefne - na nekim pumpama ima gorivo od 98 oktana iz Grčke.
A ovo je populitisčka mera pred izbore (verujem da je srpski deo UO NISa tražio to), za koju će nam NIS kasnije ispostaviti račun.

zigomar

pre 12 godina

@Goran
NIS odredjuje cenu goriva? Ja ne znam gde ti zivis. U Srbiji je za cenu naftnih derivata odgovorna iskljucivo Vlada. Uzima 70% od cene litra, i to je mnooogoooo.
Osim toga, monopol u Srbiji ne postoji od 1. januara 2010. godine. Trziste je liberalizovano.

Kozmo

pre 12 godina

Dokaz da cenu nije formiralo trziste,nego Vlada RS.
Petrovicu,ovo je domen rudarstvo i energatika,a ne tvoj.Imas li ti problema u svom ministarstvu ili je sve besprekorno?

Deja Vu

pre 12 godina

Ih, što volim ove naivne, optimističke, naručene, partijske, komentare. Pa još kad se i moderatori sajta B92 udruže u odbranu neodbranjivog....

Da probam ja, ipak, još jednom:

"Stabilizovana cena goriva"!!

Opaaaaa, je l' to znači da nije povećana ceo dan??!! A šta je sa cenom gasa?? Da li bi ministar Petrović, ili neko drugi iz vlade, bio tako dobar da objasni, zbog čega je tačno cena TNG-a povećana ove godine skoro 30 %!!? Je l' zbog situacije oko Iraka ili zbog rasta cene sirove nafte na svetskom tržištu??!! Samo pitam, čisto volim da znam, obzirom da sam kupio auto na gas zbog vladine kampanje za zaštitu životne sredine, i smanjenja svetskih zaliha sirove nafte!

Prijatelj

pre 12 godina

Sve je počelo kad je subvencionisano gorivo za ratare od 60 i neki dinar. To sa subvencionisanim gorivom će sigurno uticati na cenu poljoprivrednih proizvoda a ovo sa cenom goriva na pumpama će uticati na standard ljudi.

Nenad vasiljevic

pre 12 godina

Malo sutra smirivanje cene goriva!Teraj na 200 din.guzve i dalje iste.Pa goriva i voznje se niko nece odreci,a za zivot koliko ostane!GRESIM LI???

ilija

pre 12 godina

Ne razumem nas, majke mi, čim neko pokuša da uradi dobru stvar, neko počne da ga proziva, tako je bilo i sa maržama, dajem punu podrššku ministru u njegovom radu stabilizacija cena kod nas.

Pop

pre 12 godina

A zašto NIS ne smanji vp cene goriva, pa da i na ostalim pumpama mogu da se smanje cene. Ovako je to samo demonstracija sile i monopola.
A ta 2 din, na pun rezervoar građanima donese 100 din (manje od jedne litre istog goriva) - propaganda

Paja

pre 12 godina

Kada je poljoprivrednicima omogućio jeftinije gorivo, na red su došli i drugi građani. Podržavam najavu da će se sniziti gorivo. Dugo smo čekali na to.

Nata

pre 12 godina

Znate li šta ovo znači? Pojeftinjenje goriva direktno utiče na cenu transporta robe i dobara a samim tim i na pojeftinjenje hrane.

Marko

pre 12 godina

Pre neki dan je rekao da ne očekuje poskupljenje goriva, i evo ispunio je to, tako da verujem da će se sad stabilizovati i cena goriva i namirnica.

Ruku na srce

pre 12 godina

Jedino ministar iz Ds-a može na adekvatan način da se bavi ovakvim problemima, ako ne daj bože dodje Nikolić na vlast, stvarno će biti gorivo 500 dinara, kad krenu njegovi eksperti da rade……

Svetlana

pre 12 godina

Svi nešto kao komentarišu da je sve dobro što se desi zbog predizborne kampanje, da li to znači da Vlada Republike Srbije od kad se raspišu izbori ne treba ništa da radi? Mislim da niste u pravu, pustite ljude da rade a možete i vi možda nekad nešto korisno da uradite a ne samo da čekate da vam sve padne sa neba pa vam je država za sve kriva.

Drago

pre 12 godina

Već sam počeo da razmišljam da biciklom idem na posao. Nije moglo da se izdrži ovo sa gorivom. Srećom, ima nade da pojeftini malo ili makar da se stabilizuje cena goriva.

Antić

pre 12 godina

Ministarstvo trgovine radi najbolje u interesu građana. Prvo je hrana pojeftinila, pa oprema za bebe a sad i cena goriva se stabilizuje. Verujem da imamo pravog ministra trgovine.

Nešo

pre 12 godina

Imam mali podrum pića, i znam koliko mi znači kada gorivo ima određenu cenu, koja je ekonomski opravdana, tako ja mogu da planiram Pazar, cene, rad sa mušterijama….

tanja

pre 12 godina

Poštujem kad postoji određena briga države i nadležnih državnih organna prema grananima Srbije.
Gorivo bih trebalo da bude jeftinije, ali znam da nije sve u moći jednog ministra.

Mali

pre 12 godina

Pojeftinjenje goriva je dobra stvar, ali treba još da se radi na tome, ohrabrujća činjenica je da cene ne mogu same po sebi da rastu.

fan69

pre 12 godina

Ma svaka cast gospodine Petrovicu.Sada cete pricati otome jedno pet dana i to za samo 1-2 din,a cutali ste kada je pre toga poskupljivalo 5-6 puta,neznam sta bi ova Srbija bez vas.

ilija

pre 12 godina

Ne razumem nas, majke mi, čim neko pokuša da uradi dobru stvar, neko počne da ga proziva, tako je bilo i sa maržama, dajem punu podrššku ministru u njegovom radu stabilizacija cena kod nas.

Antić

pre 12 godina

Ministarstvo trgovine radi najbolje u interesu građana. Prvo je hrana pojeftinila, pa oprema za bebe a sad i cena goriva se stabilizuje. Verujem da imamo pravog ministra trgovine.

Ruku na srce

pre 12 godina

Jedino ministar iz Ds-a može na adekvatan način da se bavi ovakvim problemima, ako ne daj bože dodje Nikolić na vlast, stvarno će biti gorivo 500 dinara, kad krenu njegovi eksperti da rade……

Svetlana

pre 12 godina

Svi nešto kao komentarišu da je sve dobro što se desi zbog predizborne kampanje, da li to znači da Vlada Republike Srbije od kad se raspišu izbori ne treba ništa da radi? Mislim da niste u pravu, pustite ljude da rade a možete i vi možda nekad nešto korisno da uradite a ne samo da čekate da vam sve padne sa neba pa vam je država za sve kriva.

MIlos

pre 12 godina

"Na određeni način NIS diktira celo tržište goriva u Srbiji jer ima najveći udeo"
Ministre, rec koju trazite je MONOPOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Drago

pre 12 godina

Već sam počeo da razmišljam da biciklom idem na posao. Nije moglo da se izdrži ovo sa gorivom. Srećom, ima nade da pojeftini malo ili makar da se stabilizuje cena goriva.

Nata

pre 12 godina

Znate li šta ovo znači? Pojeftinjenje goriva direktno utiče na cenu transporta robe i dobara a samim tim i na pojeftinjenje hrane.

Milan

pre 12 godina

Skok cena goriva od Nove godine direktno je uzrokovan padom dinara u odnosu na sve valute, i NBS nastavlja da obezvredjuje dinar i to namerno radi iz kojih motiva ne znam,ali znam da je juce npr konvertvano preko 90 miliona eura u dinare a dinar ponovo oslabio. Od pocetka godine je preko milijarda eura konvertovana u dinare sto kroz kupovinu dinarskih zapisa, sto prodajom same Narodne banke na trzistu, znaci NBs zeli da predstavi da ni milijadrda eura konvertovana od Nove godine ne moze da ojaca dinar, sto je samar u lice svima nama, sramota je blaga rec.Tvrdim da NBs ima opasan plan i nalog od nekoga da konstantno rusi dinar i tako dovede sva preduzeca do bankrotstva, i upozoravam nadlezne da nece stati na tom putu ako se hitno ne sprece u svojim opasnim namerama.

Marko

pre 12 godina

Pre neki dan je rekao da ne očekuje poskupljenje goriva, i evo ispunio je to, tako da verujem da će se sad stabilizovati i cena goriva i namirnica.

Mali-Sumadinac

pre 12 godina

Ma kako te bre nije sramota?!?!?!?
Stabilizovalo se na 150din i gas na 82din,a?!A prosecna plata 30000din!??!Pa u USA prosecna plata 400000din a gorivo 88din,pa se oni bune sto je sad 90din!Pa da je ovaj slucaj kod njih kao kod nas,sad bi oni vec uveliko vesali po Volstritu bre!Jao,dokle cete vise bre?!Sloba je bio malo dete za vas!

Oz

pre 12 godina

Evo ga ovaj nostradamus! A kako nesto izjavi a pri tome pomene neko snizenje, to automatski znaci da cene tog proizvoda rastu u narednih 48 sati..garantovano!

Paja

pre 12 godina

Kada je poljoprivrednicima omogućio jeftinije gorivo, na red su došli i drugi građani. Podržavam najavu da će se sniziti gorivo. Dugo smo čekali na to.

Prijatelj

pre 12 godina

Sve je počelo kad je subvencionisano gorivo za ratare od 60 i neki dinar. To sa subvencionisanim gorivom će sigurno uticati na cenu poljoprivrednih proizvoda a ovo sa cenom goriva na pumpama će uticati na standard ljudi.

Munja

pre 12 godina

Jedan od likova na politickoj sceni Srbije koje kad cujes kako pricaju shvatis da nema blage veze o funkciji na koju je postavljen. Uzasno bezlican i iritantan(kao i Todorovic iz SRS). Ovakve izjave su vredjanje inteligencije gradjana Srbije, jer gorivo je poskupelo 4-5 puta od pocetka godine, a on prica o pojeftinjenju u odnosu na poslednje poskupljenje koje je apsurdno. Sramota! Pa jel ovakvim sarlatanima zelite dati glas na izborima?

Petar Baya005

pre 12 godina

Akcize idu procentualno od cene goriva. Dok je cena goriva bila oko 120 dinara tada je zarada države od akciza bila oko 65 din po litri goriva. Sada kada je cena goriva 15o dinara, zarada države od istih je od 75-80 dinara. Matematika kaže da je država mogla da smanji akcize za tako da priliv od akciza ostane isti kao kada je bila cena goriva od 120 dinara i niže. Sem ako u našoj vladi ne sede vračare pa su u budžet uračunale veće prilive od akciza, tako što su znali da će gorivo ovako poskupeti...

seka NP

pre 12 godina

Kad god je ovaj nesrecni Petrovic rekao da cene nece rasti one bi odmah podivljale. Setite se kad je rekao da cene hrane nece rasti vec ce padati, odmah nakon toga su cene hrane skocile za prosecno 15%.

Tor

pre 12 godina

Ovaj čovek je ... koju god reč da upotrebim, komentar neće biti objavljen! I bolje je tako, jer svaka od tih reči ne bi opisala ni promil ove ...

Pop

pre 12 godina

A zašto NIS ne smanji vp cene goriva, pa da i na ostalim pumpama mogu da se smanje cene. Ovako je to samo demonstracija sile i monopola.
A ta 2 din, na pun rezervoar građanima donese 100 din (manje od jedne litre istog goriva) - propaganda

tanja

pre 12 godina

Poštujem kad postoji određena briga države i nadležnih državnih organna prema grananima Srbije.
Gorivo bih trebalo da bude jeftinije, ali znam da nije sve u moći jednog ministra.

Mali

pre 12 godina

Pojeftinjenje goriva je dobra stvar, ali treba još da se radi na tome, ohrabrujća činjenica je da cene ne mogu same po sebi da rastu.

zrenjaninac

pre 12 godina

ma kakvo snizenje? gde to ima? kakvo stabilizovanje cena druze, lako je tebi jer sit gladnom ne veruje.. dodji malo do zrenjanina, saobracaja nema.. kolko god tng bio jeftiniji od benzina 50% nek je i 80%, 82din za litru narod nema da da.. vozimo krsine stare ciji troskovi prelaze cenu vozila.. i ja bi pevao da imam 1000e platu

Nenad vasiljevic

pre 12 godina

Malo sutra smirivanje cene goriva!Teraj na 200 din.guzve i dalje iste.Pa goriva i voznje se niko nece odreci,a za zivot koliko ostane!GRESIM LI???

Sale

pre 12 godina

A od svih komentara najsmesniji su ovi koje ostavlja podmladak DS! Dovoljno je procitati dve reci i shvatiti da su oni u pitanju! Pa je l' shvataju glavesine iz DS da ce ovim postupcima ubacivanja svojih "infiltratora" medju komentare napacenog i izmucenog naroda samo proizvesti jos vece ogorcenje istih na trenutnu vlast! A tek cemo ih citati kako bude odmicala kampanja za izbore!!

Kozmo

pre 12 godina

Dokaz da cenu nije formiralo trziste,nego Vlada RS.
Petrovicu,ovo je domen rudarstvo i energatika,a ne tvoj.Imas li ti problema u svom ministarstvu ili je sve besprekorno?

Aleksandar

pre 12 godina

za (MIlos, 21. mart 2012 13:54)

Monopol je ukinut pre više od godinu dana i svako može da uvozi šta mu se ćefne - na nekim pumpama ima gorivo od 98 oktana iz Grčke.
A ovo je populitisčka mera pred izbore (verujem da je srpski deo UO NISa tražio to), za koju će nam NIS kasnije ispostaviti račun.

Nešo

pre 12 godina

Imam mali podrum pića, i znam koliko mi znači kada gorivo ima određenu cenu, koja je ekonomski opravdana, tako ja mogu da planiram Pazar, cene, rad sa mušterijama….

Никола

pre 12 godina

Министар пољопривреде и бивши министар правосуђа се бави енергетиком док председник води рачуна о економији, спорту и спољној политици. министар полиције се занима културом и интеграцијама а министар спољних послова тенисом!!! министар инфрастурктуре организује сабор у Гучи а за то време министар екологије, rudarsta и просторног планирања...по струци лекар за разлику од министра одбране за кога се и не зна да има струку али се бави бившим радикалима

а премијер?
Ко је премијер?

Па докле ћете ви да нас зезате!!!!

Како вас није срамота!

Sloba

pre 12 godina

Pa da...lakse je baviti se nisom, nego pravim krivcem za cenu naftnih derivata u Srbiji. O svemu ce da pricaju, samo akcize da spuste nece!!!

zigomar

pre 12 godina

@Goran
NIS odredjuje cenu goriva? Ja ne znam gde ti zivis. U Srbiji je za cenu naftnih derivata odgovorna iskljucivo Vlada. Uzima 70% od cene litra, i to je mnooogoooo.
Osim toga, monopol u Srbiji ne postoji od 1. januara 2010. godine. Trziste je liberalizovano.

fan69

pre 12 godina

Ma svaka cast gospodine Petrovicu.Sada cete pricati otome jedno pet dana i to za samo 1-2 din,a cutali ste kada je pre toga poskupljivalo 5-6 puta,neznam sta bi ova Srbija bez vas.

Deja Vu

pre 12 godina

Ih, što volim ove naivne, optimističke, naručene, partijske, komentare. Pa još kad se i moderatori sajta B92 udruže u odbranu neodbranjivog....

Da probam ja, ipak, još jednom:

"Stabilizovana cena goriva"!!

Opaaaaa, je l' to znači da nije povećana ceo dan??!! A šta je sa cenom gasa?? Da li bi ministar Petrović, ili neko drugi iz vlade, bio tako dobar da objasni, zbog čega je tačno cena TNG-a povećana ove godine skoro 30 %!!? Je l' zbog situacije oko Iraka ili zbog rasta cene sirove nafte na svetskom tržištu??!! Samo pitam, čisto volim da znam, obzirom da sam kupio auto na gas zbog vladine kampanje za zaštitu životne sredine, i smanjenja svetskih zaliha sirove nafte!