Četvrtak, 22.12.2011.

15:36

Ko pre devojci njemu devojka (FOTO)

Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da krediti za finansiranje saobraćajne infrastrukture imaju punu ekonomsku, ali i moralnu opravdanost.

Izvor: Beta

Ko pre devojci njemu devojka (FOTO) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

84 Komentari

Sortiraj po:

jawewit

pre 12 godina

Zasto niko ne pita mrkonjica zasto radnici alpine u dimitrovgradu dobijaju prosecno niske plate ili zasto vec mesecima ne isplacaju plate....

Rakic

pre 12 godina

Izgleda da drzava srlja u jos jednu aferu, namesten tender po politickoj osnovi, pranje para i ostalo, jedino mi je drago st nece stici da odrade, jer ce ih narod najuriti posle izbora

Besmisleno

pre 12 godina

Kao neko ko već dugo godina prelazi granice često, primećujem nešto.

Broj kamiona stranih registracija je pre nekih 4-5 godina opao na desetinu možda ranijeg broj kamiona. Zabrana kamionima da putuje van auto-puteva, 20€ mita za svaku pandursku patrolu, a ima ih, nepostojanje vinjeta, preskupe putarine, abnormalne gužve na ulazu i izlazu iz zemlje, sve to je rasteralo saobraćaj iz Srbije.

Da bi ih vratili, a meni se čini da je to potpuno nemoguće tj. da je ulaganje u auto-puteve potpuno neisplativo, moramo da uradimo sledeće. Ne ono što predsednik koji veze s tim nema priča, već sledeće.

1) ZABRANITI policiji da maltretira strance. NATERATI ih da poštuju sopstveni zakon i da ne smeju da zaustavljaju ljude na sred auto-puta. Prva patrola vam je tamo kod benzinske na Horgošu. NATERATI ih da zaustavljaju vozila samo u prekršaju, a ne da "traže prekršaj". Ovo je glavni problem

2) Ujednačiti cenu putarine sa cenama u Bugarskoj i Rumuniji. Vinjeta u Bugarskoj za nedelju dana košta 5€, u Rumuniji za pet dana 3€. Kod nas jedan prolaz u jednom pravcu kroz Srbiju košta 14€. Neuporedivo skuplje

3) Uvesti vinjete (po cenama iz 2), obavezne za sve kamione i otvoren sistem naplate. Time se odmah rešavaju dve stvari: izbegavanje auto-puteva i puna naplata putarine

4) Uvesti ograničenje brzine kao u navedenim zemljama. A to je van grada 100 u Rumuniji, 90 u Bugarskoj i 130 na auto-putevima. Ukinuti posebno ograničenje za kamione na 80 koje samo u Srbiji važi

5) Ubrzati korumpiranu carinu i policiju na granici. Često viđam kilometarske kolone (uglavnom naše i susednih zemalja tablice). Ti vozači po 4, 5, 6 ili više sati čekaju da pređu granicu. To je čisto maltretiranje ljudi. Kako su Rumuni i Bugari u EU, tamo čekanje ne postoji. Vozač, recimo Turčin, koji misli da prođe kroz Srbiju, on će samo na dva granična prelaza provesti najmanje ceo radni dan Za to vreme preveze celu Rumuniju

Čim se ovi problemi reše, onda tek može da se gleda da li postoji infra struktura. Očigledno je da mi - ništa od toga nemamo, ni volje, ni pameti, ni puteva.

I zato je to jedna demagoška predizborna priča bez ikakvog efekta.

Duki

pre 12 godina

Sudeći po vašim dosadašnjim „uspesima“, teško da će i buduća vlada moći dovoljno brzo da popravi stanje u zemlji koju ste uništili kad ste je dobili u nadležnost.

SELENA

pre 12 godina

Dosta nam je vasih praznih obecanja, videli smo sta ste uradili do sada, vi sve sto zapocnete ne zavrsite do kraja, tako je i sa putevima.

VOJIN

pre 12 godina

Da je Mrkonjic nesto radio do sada i ulagao u infrastrukturu ne bi nam putevi izgledali ovako lose, dosta je vise laznih obecanja, nista vam ne verujemo.

Filip

pre 12 godina

"Necu da licitiram sa rokovima..." Zamisli da ja dok sam studirao kazem svojim roditeljima(finansijerima) "Necu da licitiram sa rokovima vazno je da ja ucim..." Pa vratili bi me iz Beograda za Cacak pre nego sto bih prekinuo telefonsku vezu!

Miroslav S.

pre 12 godina

"Put do pakla popločan je najboljim namerama", kreni malo da radiš ono što ne valja jer sve ovo dobro što urade izađe nam na nos.

angiepavlov

pre 12 godina

Infrastruktura je jedna od glavnih okosnica razvoja svake države i ulaganje u svaku infrastrukturu,a naročito putnu vrlo je važno ,naročito nama,državi sa dobrim geografskim položajem,koji predstavlja u nekom smislu raskrsnicu između Zapadne i Istočne,Južne i Severne Evrope! Posle koridora VII tj. Dunava, koridor X će kada bude bio završen biti naš veliki plus!

Milek

pre 12 godina

Pa to je ista prica od pre cetiri godine, dokle bre ista ploca, poludeh vise od te "muzike", mozda mi zbog te "muzike naplatite i muzicki dinar"!

Muffin

pre 12 godina

Nema tu previše filozofije, infrastruktura je neophodna za investicije i ulaganja, jer niko neće da dođe u neku zabit i da pravi proizvodnju pa da čeka 50 godina da mu naprave put kako bi on to negde izvezao i prodao.

atomski mrav

pre 12 godina

Koliko komentara ne treba na savremena infrastruktura, sta ce nama putevi... a vecina Vas je isto tako pricala i za viznu liberalizaciju da nam ne treba jer nemamo novca da putujemo, a prilicno sam ubedjen da ste Vi medju prvima izvadili nove pasose i poceli da putujete Evropom.

jooooj

pre 12 godina

"Radnici su podneli najveći teret i ja im na tome zahvaljujem i želim da tako nastave" hahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahhaah
****

Marko

pre 12 godina

Da li je moguce da partijci ostavljaju ovakve komentare, hahaha, pukli ste na izborima, ovim samo jos vise navlacite gnev, dozovite se sebi!

Ljubicica

pre 12 godina

Drago mi je sto predsednik, prepoznaje prednosti i stupa u akciju.Isto tako bi i gradjani trebalo da prepoznaju da uz ovakvog vodju, drzava ponosno koraca ka svetlijoj buducnosti.

PERIC

pre 12 godina

Gde ste novinari. Ajmo malo da se bavimo novinarstvom.

1. Rumunija i Bg grade vecinom iz fondova manje iz kredita.
2. Vecinom rade njihova preduzeca.
3. R i B su u EU protok robe i ljudi je laksi, manje redova i susreta sa karikaturom od cariniske sluzbe, policije etc.
4. Putarine su mnogo jeftinije i po povoljnijem sitemu.
5. Bugari i narocito Rumuni smanjuju korupciju na putevima.
6. Bolja usluga i sadrzaji pored puta, sve je jeftinije.
7. Put do Turske nije toliko kraci.
8. Potencijalni problemi sa dozvolama za prevoz preko Srbije ili Makedonije itd.

Mislim da ovde takmicenje i ne postoji.

Sale

pre 12 godina

Odrzivi razvoj, to je prava odluka. Ne pamtim kada se Srbija vise gradila.Ponosna sam, jer zivim u zemlji sa ovakvim predsednikom na celu!

Sladjana

pre 12 godina

Sta ste radili hali u Dimitrovgradu, Predsednice???

Ta hala je otvorena/veoma zvanicno/ pre sedam godina, a jos nije dobila upotrebnu dozvola i sportski klubovi iz Dimitrovgrada svoje meceve igraju
u Pirotu.
Zar nije trebalo da pitate Vase partijske kolege iz DS-a Dimitrovgrad, zbog cega nisu nista uradili za tu halu, a sedam godina i oni drze vlast u tom gradu.

Sigurno ce reci da su pare problem ?!??

A to vec nije tacno???

Samo subvencije jednom farmeru u ovom malom gradu, koji je najbolji drug sa liderima DS Dimitrovgrad, iznose preko 50 000 Eura?

svemirski_modulator

pre 12 godina

Znacaj gradjenja i posotvanja rokova je kod nas pored realnog i od psiholoskog znacaja! Da docekamo da vise ne slusama price o koridorima i obilaznicama, koje zidamo ko Skadar na Bojani, nego da se ta sredstva usmere na proizvodnju i poboljsanje kvaliteta zivota!
Samo nek se gradi, vidim kraj svemu tome u blizoj buducnosti!

Milan I

pre 12 godina

Zaista moram da cestitam cyber grupi SNS-a . Ne propustaju da komentarisu i overavaju - ili + (u zavisnosti sta im se kaze) ni za jednu jedinu vest koja ima veze sa vlascu. Jedino sto bih voleo da malo i razmisljaju svojom a ne partijskom glavom.

splitian

pre 12 godina

poštovani građani Srbije, ispričavam se unaprijed zbog možda neprimjerene asocijacije koja mi se pojavila nakon što sam vidio ove fotke Vašeg predsjednika. I koja nema nikakve veze s ovdje objavljenim tekstom. Ali, isti je! Alan Ford! Sorry, once again.
Zdravi i veseli bili!

FatBoy

pre 12 godina

Moderne ekonomije, sem ako nemaju naftu, krupne infrastrukturne radove finasiraju iz duga, i to je sasvim normalno... Ovde se sve to nesto mistifikuje! Glupost je reci da nam infrstruktura nije potrebna! U vreme najvece kriize, kad se nigde nista nije gradilo, kada sam prolazio preko Autokomande, pitao sam se "Ko je mogao da izgradi ovo cudo!?".
Iako se radi sporije nego sto je ocekivano, drago mi je da se u zemlji ponovo gradi nesto sto ce ostati decenijama iza nas!!!

888888

pre 12 godina

Realnost je u svakoj zemlji da je za svaku investiciju potrebna dobra infrastruktura. Ajmo da to shvatimo kao sto je to shvatio predsednik Tadic i da svi zajedno uradimo sto je u nasoj moci. Dajmo podrsku coveku koji radi dobre i pametne stvari za Srbiju i koji ima jasno definisan cilj. Sledimo ga! Predsednice, samo tako nastavite...

izgovor

pre 12 godina

Evo, ja otvoreno kažem da sam kandidat za pluseve koje udaraju SNS aktivisti! Dakle, ovaj Tadić pojma nema, ništa oni ne znaju! Ali, kada pobedi SNS, njegovi pošteni članovi, a vrsni stručnjaci, ima da izgrade fabrike za sve radnike, da izgrade u roku od dve godine sve koridore, puteve za kamione i šinske staze za vozove; da izgrade nove aerodrome... SNS će sve nas zaposliti! Koji bre tamo Tito i samoupravljanje, socijalizam! SNS je najpravednija partija sa iskusnim, a poštenim političarima koji će sve dovesti u red! Tadićeve demokrate treba da se raduju ako uopšte predju cenzus na izborima! Nije ovaj narod glup! Ovaj narod će glasati za napredak! I za Kosovo i za sve ostalo! Glasaće za dobrobit svoju i dobrobit Rusije, Kine, Brazila, Indije i Pakistana, naprednih afričkih država, narod će glasati za narodnu demokratiju! Nadam se SNS omladino da sam zaslužio blizu hiljadu pluseva!

izgovor

pre 12 godina

Ma, sad sam pre sekundu dao komentar, a vi već promenili simbole na slici! Neću ponovo da hvalim SNS, premda smatram da sam zaslužio barem hiljadu pluseva SNS aktivista i SNS omladine, koji se svojski trude da nas ubede da je SNS pravi izbor! Evo, u zamenu za hiljadu pluseva, ja smatram da su me ubedili!

xi

pre 12 godina

Da bi bili "par" sa zemljama Zapada, sto nam je i cilj, moramo da kao i svi imamo dobru infrastrukturu. Ne zelimo da zaostajemo za zemljama zapada. Bravo predsednice!

laki

pre 12 godina

Lepa slika,nemate rezultate dzabe pricate i hvalite se ,to je jedino sto ste dokazali.Tadicu,gradjani su razocarani,nisi ostvario ni delic od obecanog,vodas onog iz Slobine garde i dicis se njime i njegovim uspesima.Kako vas bre nije sramota,vi niste zasluzili vise da budete na slobodi,vi treba da odgovarate za druzenje sa kriminalcima koji su opustosili ovu zemlju i opljackali gradjane.Pratis li ti insajder i sta radi nezavisno tuzilastvo pod komandom tajkuna i mafijasa,ili si ti u toj semi glavni?

...

pre 12 godina

"ali i da će realizacija radova biti veoma teška zbog konfiguracije terena."

To matori,vec vidim na koju foru ce te nas ***za jos parsto miliona eura...

Nikolo

pre 12 godina

jos praznih prica.. 2014 godina je daleko tadicu... a i ne znam ko ce zeleti da ide raspalim skupim srpskim putevima.. srecom pa su nam "neprijatelji" bugari i rumuni koji jos uvek imaju losije puteve(ako je to moguce), ali ne zadugo!

zodiac

pre 12 godina

"Jako je važno da radi- neću da licitiram rokovima", rekao je Tadić.

Imas pravo, predsednice. Jako je vazno da se radi - sve ostalo je manje vazno. Svi cemo mi da radimo, vrlo naporno cemo da radimo da bi preziveli, ali necemo da licitiramo rokovima kada su u pitanju placanje poreza, kazni, komunalija, struje... Vazi?

Olgica

pre 12 godina

Nemojte više da se zadužujete za dobrobit budućih generacija, one treba od nečega da žive a ne da gladuju i vrađaju bespotrebne dugove.

Boki Moravac

pre 12 godina

Neka predsednik objasni zasto je miniran projekat auto puta Horgos-Pozega,posto je tek sada shvatio da su putevi i infrastruktura veoma vazni.A sto se tice devojke moze se i ovako gledati-KO PRVI DEVOJCI NJEMU DEVOJKA,KO ZADNJI DEVOJCI NJEMU ŽENA.

Грчански Деспот

pre 12 godina

More Marko ne ori drumove....
G.Tadic je pravi vizionar,on zna ko zna da to moze uraditi i zato ide toliko NAPRED.

valjevac

pre 12 godina

koliko je para uslo u zemlju samo za izgradnju i popravku puteva, vi ste "gospodo" do sada barem mogli da obnovite sve puteve u zemlji, niste ni jedan novi morali da pravite, samo obnovite ovo oranje po kojem unistavamo automobile svaki dan i bilo bi dovoljno. ******

petarV

pre 12 godina

Ko pre devojci,njemu devojka......ko zadnji njemu žena!!!

A meni se čini da će Srbija da završi sa matorom i krezavom babom!

*****

Драгица

pre 12 godina

Сваког дана изнова и изнова овај човек ме задиви својом отвореношћу. Свака му част.

Ivana

pre 12 godina

Narod u Srbiji ne može da opstane od puteva, i ulaganja u bespotrebne projekte,. Narod ne može da živi od izgradnje mostova i puteva. Naroduu treba industrija da se pokrene, proizvodnja, privreda. Vlast teži ka potpunom uništavanju sopstvenog naroda i države. Raspišite izbore pod hitno.

pastudentvise

pre 12 godina

"Ko pre devojci, njemu devojka!" - pobogu, pa ako vlast ovako sve "radi", to znaci da smo onda prepusteni na milost i nemilost onima najbrzim, a ne onima najpovoljnijim i najkvalitetnijim... UZAS!

Predsedniče

pre 12 godina

Biće skoro osam godina vaše vlasti a taj nesretni koridor 10. nije završen. Ponašate se sa njim kao da vam treba za svaku predizbornu kampanju da bi se slikali sa šlemovima i "nasmejanim" radnicima.

Vladimir

pre 12 godina

Zaboga, zar je to ljudi moguce? Pa ja sam se kleo u pred. Tadica, pa sada ne mogu da verujem da prica price koje je Mrkonjic poturao Milosevicu i ovom narodu zajedno sa tadasnjim M.Minicem o koridorima, brzim prugama i povezivanju zapadne Evrope sa Bliskim i Dalekim istokom preko Srbije. Te utopisticke price, za koje u zemlji ne postoje ni strategija, ni koncept bilo koje vrste, ni privreda koja to moze podneti, ni finansijske podloge,zaista pokazuju nasu totalnu dezorganizaciju i propast.Molim te predsednice kao boga, okani se Mrkinih utopija i nebuloza, ako hoces da sacuvas dostojanstvo i da ti dalje verujem.

mladen

pre 12 godina

ljudi sta ce srbiji jos auto-puteva i njihova modernizacija.od simanovaca pa do hrvatske granice na svakom kilometru ako ima 5 automobila,a i to je mnogo.vlast samo uzima kredite da bi mogli finansirati svoje stranke.svi pricaju kako u hrvatskoj ima 1200 km auto-puteva ima ali samo 200km je isplativo ostalo procerdane pare a drzava se zaduzila i kozna kad ce te pare odplatiti

Jovan

pre 12 godina

"siguran sam da ćemo moći da ostavimo zemlju u boljem stanju nego što smo je dobili u nadležnost"
Kada uporedim stanje od pre deset godina i uzmem u obzir okolnosti koje su zadesile ceo svet ovaj čovek je uradio dosta za ovu zemlju. I uveren sam da može još dosta uraditi.

Dany

pre 12 godina

Zadužili smo se za izgradnju puteve i to dobro. Valjda ćemo te dugove vratiti naplatom korišćenja od strane stranaca. Samo predlažem da se cene drumarina ne povećavaju jer to može uticati na to da nas obilaze.

Cara

pre 12 godina

Ma nemoj da se cudite ako jednog dana dodju stranci i odvedu vas...da radite 20 godina kod njih jer nas je Tadic stavio sve djuture pod hipoteku!!!

Kontraš

pre 12 godina

Eeee, sad ste se setili. A ovamo priča o putevima do svakojakih bosanskih i crnogorskih zabiti i kupovina dizel motornih vozova za povezivanje vojvođanskih sela...

Siniša

pre 12 godina

Mislim da na radnike koji učestvuju u izgradnji koridora 10 ovakve posete predsednika države lično deluju veoma motivaciono. Još kad im pohvali I zahvali im predsednik lično.

drndoje

pre 12 godina

Tadić: "Radnici su podneli najveći teret i ja im na tome zahvaljujem i želim da tako nastave"

Naravno o platama, radnom vremenu, uslovima na radu i standardu tih radnika ni reči

Stevan St.

pre 12 godina

Lepo reče ovo Boris: ostaviti zemlju u boljem stanju nego što smo je dobili u nadležnost. Eh, predsedniče, svaka Vam čast, naterajte i ostale političare da se time rukovode!

Neša

pre 12 godina

NIje vreme za obećanja - hvala VAm što ste ovo rekli, predsedniče! To treba da čuju svi političari. Bliži se kampanja, a ja ne želim da čujem nikakva obećanja nego rad i rezultate. Moja podrška!

Janko

pre 12 godina

Voleo bi ovaj narod da ima auto puteve kao u Nemackoj ali ne voli da se krade od njega.Koliko je samo novca pozajmljeno za auto puteve a gde su nam ti putevi i novac?Narodu je dosta nesposobnih ministara u Vladi.

drndoje

pre 12 godina

Tadić: "Radnici su podneli najveći teret i ja im na tome zahvaljujem i želim da tako nastave"

Naravno o platama, radnom vremenu, uslovima na radu i standardu tih radnika ni reči

Janko

pre 12 godina

Voleo bi ovaj narod da ima auto puteve kao u Nemackoj ali ne voli da se krade od njega.Koliko je samo novca pozajmljeno za auto puteve a gde su nam ti putevi i novac?Narodu je dosta nesposobnih ministara u Vladi.

Kontraš

pre 12 godina

Eeee, sad ste se setili. A ovamo priča o putevima do svakojakih bosanskih i crnogorskih zabiti i kupovina dizel motornih vozova za povezivanje vojvođanskih sela...

...

pre 12 godina

"ali i da će realizacija radova biti veoma teška zbog konfiguracije terena."

To matori,vec vidim na koju foru ce te nas ***za jos parsto miliona eura...

laki

pre 12 godina

Lepa slika,nemate rezultate dzabe pricate i hvalite se ,to je jedino sto ste dokazali.Tadicu,gradjani su razocarani,nisi ostvario ni delic od obecanog,vodas onog iz Slobine garde i dicis se njime i njegovim uspesima.Kako vas bre nije sramota,vi niste zasluzili vise da budete na slobodi,vi treba da odgovarate za druzenje sa kriminalcima koji su opustosili ovu zemlju i opljackali gradjane.Pratis li ti insajder i sta radi nezavisno tuzilastvo pod komandom tajkuna i mafijasa,ili si ti u toj semi glavni?

splitian

pre 12 godina

poštovani građani Srbije, ispričavam se unaprijed zbog možda neprimjerene asocijacije koja mi se pojavila nakon što sam vidio ove fotke Vašeg predsjednika. I koja nema nikakve veze s ovdje objavljenim tekstom. Ali, isti je! Alan Ford! Sorry, once again.
Zdravi i veseli bili!

Sladjana

pre 12 godina

Sta ste radili hali u Dimitrovgradu, Predsednice???

Ta hala je otvorena/veoma zvanicno/ pre sedam godina, a jos nije dobila upotrebnu dozvola i sportski klubovi iz Dimitrovgrada svoje meceve igraju
u Pirotu.
Zar nije trebalo da pitate Vase partijske kolege iz DS-a Dimitrovgrad, zbog cega nisu nista uradili za tu halu, a sedam godina i oni drze vlast u tom gradu.

Sigurno ce reci da su pare problem ?!??

A to vec nije tacno???

Samo subvencije jednom farmeru u ovom malom gradu, koji je najbolji drug sa liderima DS Dimitrovgrad, iznose preko 50 000 Eura?

PERIC

pre 12 godina

Gde ste novinari. Ajmo malo da se bavimo novinarstvom.

1. Rumunija i Bg grade vecinom iz fondova manje iz kredita.
2. Vecinom rade njihova preduzeca.
3. R i B su u EU protok robe i ljudi je laksi, manje redova i susreta sa karikaturom od cariniske sluzbe, policije etc.
4. Putarine su mnogo jeftinije i po povoljnijem sitemu.
5. Bugari i narocito Rumuni smanjuju korupciju na putevima.
6. Bolja usluga i sadrzaji pored puta, sve je jeftinije.
7. Put do Turske nije toliko kraci.
8. Potencijalni problemi sa dozvolama za prevoz preko Srbije ili Makedonije itd.

Mislim da ovde takmicenje i ne postoji.

Neša

pre 12 godina

NIje vreme za obećanja - hvala VAm što ste ovo rekli, predsedniče! To treba da čuju svi političari. Bliži se kampanja, a ja ne želim da čujem nikakva obećanja nego rad i rezultate. Moja podrška!

Stevan St.

pre 12 godina

Lepo reče ovo Boris: ostaviti zemlju u boljem stanju nego što smo je dobili u nadležnost. Eh, predsedniče, svaka Vam čast, naterajte i ostale političare da se time rukovode!

zodiac

pre 12 godina

"Jako je važno da radi- neću da licitiram rokovima", rekao je Tadić.

Imas pravo, predsednice. Jako je vazno da se radi - sve ostalo je manje vazno. Svi cemo mi da radimo, vrlo naporno cemo da radimo da bi preziveli, ali necemo da licitiramo rokovima kada su u pitanju placanje poreza, kazni, komunalija, struje... Vazi?

xi

pre 12 godina

Da bi bili "par" sa zemljama Zapada, sto nam je i cilj, moramo da kao i svi imamo dobru infrastrukturu. Ne zelimo da zaostajemo za zemljama zapada. Bravo predsednice!

Marko

pre 12 godina

Da li je moguce da partijci ostavljaju ovakve komentare, hahaha, pukli ste na izborima, ovim samo jos vise navlacite gnev, dozovite se sebi!

valjevac

pre 12 godina

koliko je para uslo u zemlju samo za izgradnju i popravku puteva, vi ste "gospodo" do sada barem mogli da obnovite sve puteve u zemlji, niste ni jedan novi morali da pravite, samo obnovite ovo oranje po kojem unistavamo automobile svaki dan i bilo bi dovoljno. ******

Ivana

pre 12 godina

Narod u Srbiji ne može da opstane od puteva, i ulaganja u bespotrebne projekte,. Narod ne može da živi od izgradnje mostova i puteva. Naroduu treba industrija da se pokrene, proizvodnja, privreda. Vlast teži ka potpunom uništavanju sopstvenog naroda i države. Raspišite izbore pod hitno.

Olgica

pre 12 godina

Nemojte više da se zadužujete za dobrobit budućih generacija, one treba od nečega da žive a ne da gladuju i vrađaju bespotrebne dugove.

Cara

pre 12 godina

Ma nemoj da se cudite ako jednog dana dodju stranci i odvedu vas...da radite 20 godina kod njih jer nas je Tadic stavio sve djuture pod hipoteku!!!

izgovor

pre 12 godina

Evo, ja otvoreno kažem da sam kandidat za pluseve koje udaraju SNS aktivisti! Dakle, ovaj Tadić pojma nema, ništa oni ne znaju! Ali, kada pobedi SNS, njegovi pošteni članovi, a vrsni stručnjaci, ima da izgrade fabrike za sve radnike, da izgrade u roku od dve godine sve koridore, puteve za kamione i šinske staze za vozove; da izgrade nove aerodrome... SNS će sve nas zaposliti! Koji bre tamo Tito i samoupravljanje, socijalizam! SNS je najpravednija partija sa iskusnim, a poštenim političarima koji će sve dovesti u red! Tadićeve demokrate treba da se raduju ako uopšte predju cenzus na izborima! Nije ovaj narod glup! Ovaj narod će glasati za napredak! I za Kosovo i za sve ostalo! Glasaće za dobrobit svoju i dobrobit Rusije, Kine, Brazila, Indije i Pakistana, naprednih afričkih država, narod će glasati za narodnu demokratiju! Nadam se SNS omladino da sam zaslužio blizu hiljadu pluseva!

Milan I

pre 12 godina

Zaista moram da cestitam cyber grupi SNS-a . Ne propustaju da komentarisu i overavaju - ili + (u zavisnosti sta im se kaze) ni za jednu jedinu vest koja ima veze sa vlascu. Jedino sto bih voleo da malo i razmisljaju svojom a ne partijskom glavom.

Predsedniče

pre 12 godina

Biće skoro osam godina vaše vlasti a taj nesretni koridor 10. nije završen. Ponašate se sa njim kao da vam treba za svaku predizbornu kampanju da bi se slikali sa šlemovima i "nasmejanim" radnicima.

petarV

pre 12 godina

Ko pre devojci,njemu devojka......ko zadnji njemu žena!!!

A meni se čini da će Srbija da završi sa matorom i krezavom babom!

*****

pastudentvise

pre 12 godina

"Ko pre devojci, njemu devojka!" - pobogu, pa ako vlast ovako sve "radi", to znaci da smo onda prepusteni na milost i nemilost onima najbrzim, a ne onima najpovoljnijim i najkvalitetnijim... UZAS!

Nikolo

pre 12 godina

jos praznih prica.. 2014 godina je daleko tadicu... a i ne znam ko ce zeleti da ide raspalim skupim srpskim putevima.. srecom pa su nam "neprijatelji" bugari i rumuni koji jos uvek imaju losije puteve(ako je to moguce), ali ne zadugo!

Vladimir

pre 12 godina

Zaboga, zar je to ljudi moguce? Pa ja sam se kleo u pred. Tadica, pa sada ne mogu da verujem da prica price koje je Mrkonjic poturao Milosevicu i ovom narodu zajedno sa tadasnjim M.Minicem o koridorima, brzim prugama i povezivanju zapadne Evrope sa Bliskim i Dalekim istokom preko Srbije. Te utopisticke price, za koje u zemlji ne postoje ni strategija, ni koncept bilo koje vrste, ni privreda koja to moze podneti, ni finansijske podloge,zaista pokazuju nasu totalnu dezorganizaciju i propast.Molim te predsednice kao boga, okani se Mrkinih utopija i nebuloza, ako hoces da sacuvas dostojanstvo i da ti dalje verujem.

Dany

pre 12 godina

Zadužili smo se za izgradnju puteve i to dobro. Valjda ćemo te dugove vratiti naplatom korišćenja od strane stranaca. Samo predlažem da se cene drumarina ne povećavaju jer to može uticati na to da nas obilaze.

Milek

pre 12 godina

Pa to je ista prica od pre cetiri godine, dokle bre ista ploca, poludeh vise od te "muzike", mozda mi zbog te "muzike naplatite i muzicki dinar"!

mladen

pre 12 godina

ljudi sta ce srbiji jos auto-puteva i njihova modernizacija.od simanovaca pa do hrvatske granice na svakom kilometru ako ima 5 automobila,a i to je mnogo.vlast samo uzima kredite da bi mogli finansirati svoje stranke.svi pricaju kako u hrvatskoj ima 1200 km auto-puteva ima ali samo 200km je isplativo ostalo procerdane pare a drzava se zaduzila i kozna kad ce te pare odplatiti

Грчански Деспот

pre 12 godina

More Marko ne ori drumove....
G.Tadic je pravi vizionar,on zna ko zna da to moze uraditi i zato ide toliko NAPRED.

atomski mrav

pre 12 godina

Koliko komentara ne treba na savremena infrastruktura, sta ce nama putevi... a vecina Vas je isto tako pricala i za viznu liberalizaciju da nam ne treba jer nemamo novca da putujemo, a prilicno sam ubedjen da ste Vi medju prvima izvadili nove pasose i poceli da putujete Evropom.

Muffin

pre 12 godina

Nema tu previše filozofije, infrastruktura je neophodna za investicije i ulaganja, jer niko neće da dođe u neku zabit i da pravi proizvodnju pa da čeka 50 godina da mu naprave put kako bi on to negde izvezao i prodao.

Boki Moravac

pre 12 godina

Neka predsednik objasni zasto je miniran projekat auto puta Horgos-Pozega,posto je tek sada shvatio da su putevi i infrastruktura veoma vazni.A sto se tice devojke moze se i ovako gledati-KO PRVI DEVOJCI NJEMU DEVOJKA,KO ZADNJI DEVOJCI NJEMU ŽENA.

izgovor

pre 12 godina

Ma, sad sam pre sekundu dao komentar, a vi već promenili simbole na slici! Neću ponovo da hvalim SNS, premda smatram da sam zaslužio barem hiljadu pluseva SNS aktivista i SNS omladine, koji se svojski trude da nas ubede da je SNS pravi izbor! Evo, u zamenu za hiljadu pluseva, ja smatram da su me ubedili!

svemirski_modulator

pre 12 godina

Znacaj gradjenja i posotvanja rokova je kod nas pored realnog i od psiholoskog znacaja! Da docekamo da vise ne slusama price o koridorima i obilaznicama, koje zidamo ko Skadar na Bojani, nego da se ta sredstva usmere na proizvodnju i poboljsanje kvaliteta zivota!
Samo nek se gradi, vidim kraj svemu tome u blizoj buducnosti!

Ljubicica

pre 12 godina

Drago mi je sto predsednik, prepoznaje prednosti i stupa u akciju.Isto tako bi i gradjani trebalo da prepoznaju da uz ovakvog vodju, drzava ponosno koraca ka svetlijoj buducnosti.

angiepavlov

pre 12 godina

Infrastruktura je jedna od glavnih okosnica razvoja svake države i ulaganje u svaku infrastrukturu,a naročito putnu vrlo je važno ,naročito nama,državi sa dobrim geografskim položajem,koji predstavlja u nekom smislu raskrsnicu između Zapadne i Istočne,Južne i Severne Evrope! Posle koridora VII tj. Dunava, koridor X će kada bude bio završen biti naš veliki plus!

Драгица

pre 12 godina

Сваког дана изнова и изнова овај човек ме задиви својом отвореношћу. Свака му част.

FatBoy

pre 12 godina

Moderne ekonomije, sem ako nemaju naftu, krupne infrastrukturne radove finasiraju iz duga, i to je sasvim normalno... Ovde se sve to nesto mistifikuje! Glupost je reci da nam infrstruktura nije potrebna! U vreme najvece kriize, kad se nigde nista nije gradilo, kada sam prolazio preko Autokomande, pitao sam se "Ko je mogao da izgradi ovo cudo!?".
Iako se radi sporije nego sto je ocekivano, drago mi je da se u zemlji ponovo gradi nesto sto ce ostati decenijama iza nas!!!

Sale

pre 12 godina

Odrzivi razvoj, to je prava odluka. Ne pamtim kada se Srbija vise gradila.Ponosna sam, jer zivim u zemlji sa ovakvim predsednikom na celu!

jooooj

pre 12 godina

"Radnici su podneli najveći teret i ja im na tome zahvaljujem i želim da tako nastave" hahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahhaah
****

Besmisleno

pre 12 godina

Kao neko ko već dugo godina prelazi granice često, primećujem nešto.

Broj kamiona stranih registracija je pre nekih 4-5 godina opao na desetinu možda ranijeg broj kamiona. Zabrana kamionima da putuje van auto-puteva, 20€ mita za svaku pandursku patrolu, a ima ih, nepostojanje vinjeta, preskupe putarine, abnormalne gužve na ulazu i izlazu iz zemlje, sve to je rasteralo saobraćaj iz Srbije.

Da bi ih vratili, a meni se čini da je to potpuno nemoguće tj. da je ulaganje u auto-puteve potpuno neisplativo, moramo da uradimo sledeće. Ne ono što predsednik koji veze s tim nema priča, već sledeće.

1) ZABRANITI policiji da maltretira strance. NATERATI ih da poštuju sopstveni zakon i da ne smeju da zaustavljaju ljude na sred auto-puta. Prva patrola vam je tamo kod benzinske na Horgošu. NATERATI ih da zaustavljaju vozila samo u prekršaju, a ne da "traže prekršaj". Ovo je glavni problem

2) Ujednačiti cenu putarine sa cenama u Bugarskoj i Rumuniji. Vinjeta u Bugarskoj za nedelju dana košta 5€, u Rumuniji za pet dana 3€. Kod nas jedan prolaz u jednom pravcu kroz Srbiju košta 14€. Neuporedivo skuplje

3) Uvesti vinjete (po cenama iz 2), obavezne za sve kamione i otvoren sistem naplate. Time se odmah rešavaju dve stvari: izbegavanje auto-puteva i puna naplata putarine

4) Uvesti ograničenje brzine kao u navedenim zemljama. A to je van grada 100 u Rumuniji, 90 u Bugarskoj i 130 na auto-putevima. Ukinuti posebno ograničenje za kamione na 80 koje samo u Srbiji važi

5) Ubrzati korumpiranu carinu i policiju na granici. Često viđam kilometarske kolone (uglavnom naše i susednih zemalja tablice). Ti vozači po 4, 5, 6 ili više sati čekaju da pređu granicu. To je čisto maltretiranje ljudi. Kako su Rumuni i Bugari u EU, tamo čekanje ne postoji. Vozač, recimo Turčin, koji misli da prođe kroz Srbiju, on će samo na dva granična prelaza provesti najmanje ceo radni dan Za to vreme preveze celu Rumuniju

Čim se ovi problemi reše, onda tek može da se gleda da li postoji infra struktura. Očigledno je da mi - ništa od toga nemamo, ni volje, ni pameti, ni puteva.

I zato je to jedna demagoška predizborna priča bez ikakvog efekta.

Siniša

pre 12 godina

Mislim da na radnike koji učestvuju u izgradnji koridora 10 ovakve posete predsednika države lično deluju veoma motivaciono. Još kad im pohvali I zahvali im predsednik lično.

888888

pre 12 godina

Realnost je u svakoj zemlji da je za svaku investiciju potrebna dobra infrastruktura. Ajmo da to shvatimo kao sto je to shvatio predsednik Tadic i da svi zajedno uradimo sto je u nasoj moci. Dajmo podrsku coveku koji radi dobre i pametne stvari za Srbiju i koji ima jasno definisan cilj. Sledimo ga! Predsednice, samo tako nastavite...

Jovan

pre 12 godina

"siguran sam da ćemo moći da ostavimo zemlju u boljem stanju nego što smo je dobili u nadležnost"
Kada uporedim stanje od pre deset godina i uzmem u obzir okolnosti koje su zadesile ceo svet ovaj čovek je uradio dosta za ovu zemlju. I uveren sam da može još dosta uraditi.

Filip

pre 12 godina

"Necu da licitiram sa rokovima..." Zamisli da ja dok sam studirao kazem svojim roditeljima(finansijerima) "Necu da licitiram sa rokovima vazno je da ja ucim..." Pa vratili bi me iz Beograda za Cacak pre nego sto bih prekinuo telefonsku vezu!

Miroslav S.

pre 12 godina

"Put do pakla popločan je najboljim namerama", kreni malo da radiš ono što ne valja jer sve ovo dobro što urade izađe nam na nos.

Duki

pre 12 godina

Sudeći po vašim dosadašnjim „uspesima“, teško da će i buduća vlada moći dovoljno brzo da popravi stanje u zemlji koju ste uništili kad ste je dobili u nadležnost.

SELENA

pre 12 godina

Dosta nam je vasih praznih obecanja, videli smo sta ste uradili do sada, vi sve sto zapocnete ne zavrsite do kraja, tako je i sa putevima.

VOJIN

pre 12 godina

Da je Mrkonjic nesto radio do sada i ulagao u infrastrukturu ne bi nam putevi izgledali ovako lose, dosta je vise laznih obecanja, nista vam ne verujemo.

Rakic

pre 12 godina

Izgleda da drzava srlja u jos jednu aferu, namesten tender po politickoj osnovi, pranje para i ostalo, jedino mi je drago st nece stici da odrade, jer ce ih narod najuriti posle izbora

jawewit

pre 12 godina

Zasto niko ne pita mrkonjica zasto radnici alpine u dimitrovgradu dobijaju prosecno niske plate ili zasto vec mesecima ne isplacaju plate....

Stevan St.

pre 12 godina

Lepo reče ovo Boris: ostaviti zemlju u boljem stanju nego što smo je dobili u nadležnost. Eh, predsedniče, svaka Vam čast, naterajte i ostale političare da se time rukovode!

Neša

pre 12 godina

NIje vreme za obećanja - hvala VAm što ste ovo rekli, predsedniče! To treba da čuju svi političari. Bliži se kampanja, a ja ne želim da čujem nikakva obećanja nego rad i rezultate. Moja podrška!

Sale

pre 12 godina

Odrzivi razvoj, to je prava odluka. Ne pamtim kada se Srbija vise gradila.Ponosna sam, jer zivim u zemlji sa ovakvim predsednikom na celu!

xi

pre 12 godina

Da bi bili "par" sa zemljama Zapada, sto nam je i cilj, moramo da kao i svi imamo dobru infrastrukturu. Ne zelimo da zaostajemo za zemljama zapada. Bravo predsednice!

Milan I

pre 12 godina

Zaista moram da cestitam cyber grupi SNS-a . Ne propustaju da komentarisu i overavaju - ili + (u zavisnosti sta im se kaze) ni za jednu jedinu vest koja ima veze sa vlascu. Jedino sto bih voleo da malo i razmisljaju svojom a ne partijskom glavom.

Ljubicica

pre 12 godina

Drago mi je sto predsednik, prepoznaje prednosti i stupa u akciju.Isto tako bi i gradjani trebalo da prepoznaju da uz ovakvog vodju, drzava ponosno koraca ka svetlijoj buducnosti.

izgovor

pre 12 godina

Ma, sad sam pre sekundu dao komentar, a vi već promenili simbole na slici! Neću ponovo da hvalim SNS, premda smatram da sam zaslužio barem hiljadu pluseva SNS aktivista i SNS omladine, koji se svojski trude da nas ubede da je SNS pravi izbor! Evo, u zamenu za hiljadu pluseva, ja smatram da su me ubedili!

FatBoy

pre 12 godina

Moderne ekonomije, sem ako nemaju naftu, krupne infrastrukturne radove finasiraju iz duga, i to je sasvim normalno... Ovde se sve to nesto mistifikuje! Glupost je reci da nam infrstruktura nije potrebna! U vreme najvece kriize, kad se nigde nista nije gradilo, kada sam prolazio preko Autokomande, pitao sam se "Ko je mogao da izgradi ovo cudo!?".
Iako se radi sporije nego sto je ocekivano, drago mi je da se u zemlji ponovo gradi nesto sto ce ostati decenijama iza nas!!!

Драгица

pre 12 godina

Сваког дана изнова и изнова овај човек ме задиви својом отвореношћу. Свака му част.

drndoje

pre 12 godina

Tadić: "Radnici su podneli najveći teret i ja im na tome zahvaljujem i želim da tako nastave"

Naravno o platama, radnom vremenu, uslovima na radu i standardu tih radnika ni reči

888888

pre 12 godina

Realnost je u svakoj zemlji da je za svaku investiciju potrebna dobra infrastruktura. Ajmo da to shvatimo kao sto je to shvatio predsednik Tadic i da svi zajedno uradimo sto je u nasoj moci. Dajmo podrsku coveku koji radi dobre i pametne stvari za Srbiju i koji ima jasno definisan cilj. Sledimo ga! Predsednice, samo tako nastavite...

laki

pre 12 godina

Lepa slika,nemate rezultate dzabe pricate i hvalite se ,to je jedino sto ste dokazali.Tadicu,gradjani su razocarani,nisi ostvario ni delic od obecanog,vodas onog iz Slobine garde i dicis se njime i njegovim uspesima.Kako vas bre nije sramota,vi niste zasluzili vise da budete na slobodi,vi treba da odgovarate za druzenje sa kriminalcima koji su opustosili ovu zemlju i opljackali gradjane.Pratis li ti insajder i sta radi nezavisno tuzilastvo pod komandom tajkuna i mafijasa,ili si ti u toj semi glavni?

Jovan

pre 12 godina

"siguran sam da ćemo moći da ostavimo zemlju u boljem stanju nego što smo je dobili u nadležnost"
Kada uporedim stanje od pre deset godina i uzmem u obzir okolnosti koje su zadesile ceo svet ovaj čovek je uradio dosta za ovu zemlju. I uveren sam da može još dosta uraditi.

izgovor

pre 12 godina

Evo, ja otvoreno kažem da sam kandidat za pluseve koje udaraju SNS aktivisti! Dakle, ovaj Tadić pojma nema, ništa oni ne znaju! Ali, kada pobedi SNS, njegovi pošteni članovi, a vrsni stručnjaci, ima da izgrade fabrike za sve radnike, da izgrade u roku od dve godine sve koridore, puteve za kamione i šinske staze za vozove; da izgrade nove aerodrome... SNS će sve nas zaposliti! Koji bre tamo Tito i samoupravljanje, socijalizam! SNS je najpravednija partija sa iskusnim, a poštenim političarima koji će sve dovesti u red! Tadićeve demokrate treba da se raduju ako uopšte predju cenzus na izborima! Nije ovaj narod glup! Ovaj narod će glasati za napredak! I za Kosovo i za sve ostalo! Glasaće za dobrobit svoju i dobrobit Rusije, Kine, Brazila, Indije i Pakistana, naprednih afričkih država, narod će glasati za narodnu demokratiju! Nadam se SNS omladino da sam zaslužio blizu hiljadu pluseva!

Siniša

pre 12 godina

Mislim da na radnike koji učestvuju u izgradnji koridora 10 ovakve posete predsednika države lično deluju veoma motivaciono. Još kad im pohvali I zahvali im predsednik lično.

Kontraš

pre 12 godina

Eeee, sad ste se setili. A ovamo priča o putevima do svakojakih bosanskih i crnogorskih zabiti i kupovina dizel motornih vozova za povezivanje vojvođanskih sela...

mladen

pre 12 godina

ljudi sta ce srbiji jos auto-puteva i njihova modernizacija.od simanovaca pa do hrvatske granice na svakom kilometru ako ima 5 automobila,a i to je mnogo.vlast samo uzima kredite da bi mogli finansirati svoje stranke.svi pricaju kako u hrvatskoj ima 1200 km auto-puteva ima ali samo 200km je isplativo ostalo procerdane pare a drzava se zaduzila i kozna kad ce te pare odplatiti

svemirski_modulator

pre 12 godina

Znacaj gradjenja i posotvanja rokova je kod nas pored realnog i od psiholoskog znacaja! Da docekamo da vise ne slusama price o koridorima i obilaznicama, koje zidamo ko Skadar na Bojani, nego da se ta sredstva usmere na proizvodnju i poboljsanje kvaliteta zivota!
Samo nek se gradi, vidim kraj svemu tome u blizoj buducnosti!

Janko

pre 12 godina

Voleo bi ovaj narod da ima auto puteve kao u Nemackoj ali ne voli da se krade od njega.Koliko je samo novca pozajmljeno za auto puteve a gde su nam ti putevi i novac?Narodu je dosta nesposobnih ministara u Vladi.

...

pre 12 godina

"ali i da će realizacija radova biti veoma teška zbog konfiguracije terena."

To matori,vec vidim na koju foru ce te nas ***za jos parsto miliona eura...

Boki Moravac

pre 12 godina

Neka predsednik objasni zasto je miniran projekat auto puta Horgos-Pozega,posto je tek sada shvatio da su putevi i infrastruktura veoma vazni.A sto se tice devojke moze se i ovako gledati-KO PRVI DEVOJCI NJEMU DEVOJKA,KO ZADNJI DEVOJCI NJEMU ŽENA.

Vladimir

pre 12 godina

Zaboga, zar je to ljudi moguce? Pa ja sam se kleo u pred. Tadica, pa sada ne mogu da verujem da prica price koje je Mrkonjic poturao Milosevicu i ovom narodu zajedno sa tadasnjim M.Minicem o koridorima, brzim prugama i povezivanju zapadne Evrope sa Bliskim i Dalekim istokom preko Srbije. Te utopisticke price, za koje u zemlji ne postoje ni strategija, ni koncept bilo koje vrste, ni privreda koja to moze podneti, ni finansijske podloge,zaista pokazuju nasu totalnu dezorganizaciju i propast.Molim te predsednice kao boga, okani se Mrkinih utopija i nebuloza, ako hoces da sacuvas dostojanstvo i da ti dalje verujem.

PERIC

pre 12 godina

Gde ste novinari. Ajmo malo da se bavimo novinarstvom.

1. Rumunija i Bg grade vecinom iz fondova manje iz kredita.
2. Vecinom rade njihova preduzeca.
3. R i B su u EU protok robe i ljudi je laksi, manje redova i susreta sa karikaturom od cariniske sluzbe, policije etc.
4. Putarine su mnogo jeftinije i po povoljnijem sitemu.
5. Bugari i narocito Rumuni smanjuju korupciju na putevima.
6. Bolja usluga i sadrzaji pored puta, sve je jeftinije.
7. Put do Turske nije toliko kraci.
8. Potencijalni problemi sa dozvolama za prevoz preko Srbije ili Makedonije itd.

Mislim da ovde takmicenje i ne postoji.

Milek

pre 12 godina

Pa to je ista prica od pre cetiri godine, dokle bre ista ploca, poludeh vise od te "muzike", mozda mi zbog te "muzike naplatite i muzicki dinar"!

Грчански Деспот

pre 12 godina

More Marko ne ori drumove....
G.Tadic je pravi vizionar,on zna ko zna da to moze uraditi i zato ide toliko NAPRED.

splitian

pre 12 godina

poštovani građani Srbije, ispričavam se unaprijed zbog možda neprimjerene asocijacije koja mi se pojavila nakon što sam vidio ove fotke Vašeg predsjednika. I koja nema nikakve veze s ovdje objavljenim tekstom. Ali, isti je! Alan Ford! Sorry, once again.
Zdravi i veseli bili!

Sladjana

pre 12 godina

Sta ste radili hali u Dimitrovgradu, Predsednice???

Ta hala je otvorena/veoma zvanicno/ pre sedam godina, a jos nije dobila upotrebnu dozvola i sportski klubovi iz Dimitrovgrada svoje meceve igraju
u Pirotu.
Zar nije trebalo da pitate Vase partijske kolege iz DS-a Dimitrovgrad, zbog cega nisu nista uradili za tu halu, a sedam godina i oni drze vlast u tom gradu.

Sigurno ce reci da su pare problem ?!??

A to vec nije tacno???

Samo subvencije jednom farmeru u ovom malom gradu, koji je najbolji drug sa liderima DS Dimitrovgrad, iznose preko 50 000 Eura?

pastudentvise

pre 12 godina

"Ko pre devojci, njemu devojka!" - pobogu, pa ako vlast ovako sve "radi", to znaci da smo onda prepusteni na milost i nemilost onima najbrzim, a ne onima najpovoljnijim i najkvalitetnijim... UZAS!

petarV

pre 12 godina

Ko pre devojci,njemu devojka......ko zadnji njemu žena!!!

A meni se čini da će Srbija da završi sa matorom i krezavom babom!

*****

Ivana

pre 12 godina

Narod u Srbiji ne može da opstane od puteva, i ulaganja u bespotrebne projekte,. Narod ne može da živi od izgradnje mostova i puteva. Naroduu treba industrija da se pokrene, proizvodnja, privreda. Vlast teži ka potpunom uništavanju sopstvenog naroda i države. Raspišite izbore pod hitno.

zodiac

pre 12 godina

"Jako je važno da radi- neću da licitiram rokovima", rekao je Tadić.

Imas pravo, predsednice. Jako je vazno da se radi - sve ostalo je manje vazno. Svi cemo mi da radimo, vrlo naporno cemo da radimo da bi preziveli, ali necemo da licitiramo rokovima kada su u pitanju placanje poreza, kazni, komunalija, struje... Vazi?

valjevac

pre 12 godina

koliko je para uslo u zemlju samo za izgradnju i popravku puteva, vi ste "gospodo" do sada barem mogli da obnovite sve puteve u zemlji, niste ni jedan novi morali da pravite, samo obnovite ovo oranje po kojem unistavamo automobile svaki dan i bilo bi dovoljno. ******

Olgica

pre 12 godina

Nemojte više da se zadužujete za dobrobit budućih generacija, one treba od nečega da žive a ne da gladuju i vrađaju bespotrebne dugove.

Marko

pre 12 godina

Da li je moguce da partijci ostavljaju ovakve komentare, hahaha, pukli ste na izborima, ovim samo jos vise navlacite gnev, dozovite se sebi!

jooooj

pre 12 godina

"Radnici su podneli najveći teret i ja im na tome zahvaljujem i želim da tako nastave" hahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahhaah
****

Dany

pre 12 godina

Zadužili smo se za izgradnju puteve i to dobro. Valjda ćemo te dugove vratiti naplatom korišćenja od strane stranaca. Samo predlažem da se cene drumarina ne povećavaju jer to može uticati na to da nas obilaze.

atomski mrav

pre 12 godina

Koliko komentara ne treba na savremena infrastruktura, sta ce nama putevi... a vecina Vas je isto tako pricala i za viznu liberalizaciju da nam ne treba jer nemamo novca da putujemo, a prilicno sam ubedjen da ste Vi medju prvima izvadili nove pasose i poceli da putujete Evropom.

angiepavlov

pre 12 godina

Infrastruktura je jedna od glavnih okosnica razvoja svake države i ulaganje u svaku infrastrukturu,a naročito putnu vrlo je važno ,naročito nama,državi sa dobrim geografskim položajem,koji predstavlja u nekom smislu raskrsnicu između Zapadne i Istočne,Južne i Severne Evrope! Posle koridora VII tj. Dunava, koridor X će kada bude bio završen biti naš veliki plus!

Predsedniče

pre 12 godina

Biće skoro osam godina vaše vlasti a taj nesretni koridor 10. nije završen. Ponašate se sa njim kao da vam treba za svaku predizbornu kampanju da bi se slikali sa šlemovima i "nasmejanim" radnicima.

Cara

pre 12 godina

Ma nemoj da se cudite ako jednog dana dodju stranci i odvedu vas...da radite 20 godina kod njih jer nas je Tadic stavio sve djuture pod hipoteku!!!

Nikolo

pre 12 godina

jos praznih prica.. 2014 godina je daleko tadicu... a i ne znam ko ce zeleti da ide raspalim skupim srpskim putevima.. srecom pa su nam "neprijatelji" bugari i rumuni koji jos uvek imaju losije puteve(ako je to moguce), ali ne zadugo!

Muffin

pre 12 godina

Nema tu previše filozofije, infrastruktura je neophodna za investicije i ulaganja, jer niko neće da dođe u neku zabit i da pravi proizvodnju pa da čeka 50 godina da mu naprave put kako bi on to negde izvezao i prodao.

Miroslav S.

pre 12 godina

"Put do pakla popločan je najboljim namerama", kreni malo da radiš ono što ne valja jer sve ovo dobro što urade izađe nam na nos.

Filip

pre 12 godina

"Necu da licitiram sa rokovima..." Zamisli da ja dok sam studirao kazem svojim roditeljima(finansijerima) "Necu da licitiram sa rokovima vazno je da ja ucim..." Pa vratili bi me iz Beograda za Cacak pre nego sto bih prekinuo telefonsku vezu!

Duki

pre 12 godina

Sudeći po vašim dosadašnjim „uspesima“, teško da će i buduća vlada moći dovoljno brzo da popravi stanje u zemlji koju ste uništili kad ste je dobili u nadležnost.

SELENA

pre 12 godina

Dosta nam je vasih praznih obecanja, videli smo sta ste uradili do sada, vi sve sto zapocnete ne zavrsite do kraja, tako je i sa putevima.

VOJIN

pre 12 godina

Da je Mrkonjic nesto radio do sada i ulagao u infrastrukturu ne bi nam putevi izgledali ovako lose, dosta je vise laznih obecanja, nista vam ne verujemo.

Besmisleno

pre 12 godina

Kao neko ko već dugo godina prelazi granice često, primećujem nešto.

Broj kamiona stranih registracija je pre nekih 4-5 godina opao na desetinu možda ranijeg broj kamiona. Zabrana kamionima da putuje van auto-puteva, 20€ mita za svaku pandursku patrolu, a ima ih, nepostojanje vinjeta, preskupe putarine, abnormalne gužve na ulazu i izlazu iz zemlje, sve to je rasteralo saobraćaj iz Srbije.

Da bi ih vratili, a meni se čini da je to potpuno nemoguće tj. da je ulaganje u auto-puteve potpuno neisplativo, moramo da uradimo sledeće. Ne ono što predsednik koji veze s tim nema priča, već sledeće.

1) ZABRANITI policiji da maltretira strance. NATERATI ih da poštuju sopstveni zakon i da ne smeju da zaustavljaju ljude na sred auto-puta. Prva patrola vam je tamo kod benzinske na Horgošu. NATERATI ih da zaustavljaju vozila samo u prekršaju, a ne da "traže prekršaj". Ovo je glavni problem

2) Ujednačiti cenu putarine sa cenama u Bugarskoj i Rumuniji. Vinjeta u Bugarskoj za nedelju dana košta 5€, u Rumuniji za pet dana 3€. Kod nas jedan prolaz u jednom pravcu kroz Srbiju košta 14€. Neuporedivo skuplje

3) Uvesti vinjete (po cenama iz 2), obavezne za sve kamione i otvoren sistem naplate. Time se odmah rešavaju dve stvari: izbegavanje auto-puteva i puna naplata putarine

4) Uvesti ograničenje brzine kao u navedenim zemljama. A to je van grada 100 u Rumuniji, 90 u Bugarskoj i 130 na auto-putevima. Ukinuti posebno ograničenje za kamione na 80 koje samo u Srbiji važi

5) Ubrzati korumpiranu carinu i policiju na granici. Često viđam kilometarske kolone (uglavnom naše i susednih zemalja tablice). Ti vozači po 4, 5, 6 ili više sati čekaju da pređu granicu. To je čisto maltretiranje ljudi. Kako su Rumuni i Bugari u EU, tamo čekanje ne postoji. Vozač, recimo Turčin, koji misli da prođe kroz Srbiju, on će samo na dva granična prelaza provesti najmanje ceo radni dan Za to vreme preveze celu Rumuniju

Čim se ovi problemi reše, onda tek može da se gleda da li postoji infra struktura. Očigledno je da mi - ništa od toga nemamo, ni volje, ni pameti, ni puteva.

I zato je to jedna demagoška predizborna priča bez ikakvog efekta.

Rakic

pre 12 godina

Izgleda da drzava srlja u jos jednu aferu, namesten tender po politickoj osnovi, pranje para i ostalo, jedino mi je drago st nece stici da odrade, jer ce ih narod najuriti posle izbora

jawewit

pre 12 godina

Zasto niko ne pita mrkonjica zasto radnici alpine u dimitrovgradu dobijaju prosecno niske plate ili zasto vec mesecima ne isplacaju plate....