Sreda, 14.12.2011.

10:50

Pola Srbije zbog dugova pred sudom

Javna komunalna preduzeća krenula u lov na nesavesne platiše, da bi od njih naplatila dugovanja do kraja godine.

Izvor: Novosti

Pola Srbije zbog dugova pred sudom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

Petar

pre 12 godina

Stanovi na licitaciji ne mogu da se nadju niti dospeju dotle, jer racuni zastarevaju posle godinu dana.
Da bi se stan ili nepokretnost nasla na licitaciji, cena mora da bude 1/3 i veca duga ukupne sume.
To sve nemoze da se desi bez suceljavanja na sudu,suceljavanja obe strane.Sad im debelo zaskripalo za budzet,a dizali su cene proizvoljno.
Nis za grejanje podigao 12%,uzice za 10%,subotica 12%,a beograd za 30%,a promena cena na trzistu je bila jedinstvena,a pitanje je da li je zaista i bila.
Dakle u pitanju je nerealno poskupljenje, vec sistemska pljacka o kojoj je onaj inspektor zdravlja,medjutim jedino u zdavlju je korupcija markirana,dok u ostalim,pa i ovim ne postoji nikava kontrola.
A ako postoji,ona se samo zapljune pod prozor.
Fora je sto se gradjani zapljunuli pod prozor politicarima, ali ko zadnji pljuje,naj sladje to uradi,a to su gradjani.

Miki

pre 12 godina

Znate li zasto se u Srbiji nikad nista nece promeniti ? Iz jednog vrlo prostog razloga: zato sto vecina onih koji KRITIKUJU ono sto je lose u Srbiji rade to isto i to koriste cak za opravdanje. Svi cekaju kaobajagi da prvo neko drugi prvo postane moralan, a do tada rade upravo isto to sto kritikuju. Klasicna beskonacna petlja.

Paki

pre 12 godina

petarV:
Tebi ocigledno nije jasno sta znaci pravni pojam "U-G-O-V-O-R".
Potpisao si pravni dokument u kome si se obavezao da placas pretplatu 24 meseci. To sto stoji u tom ugovoru sa tvojim potpisom je jedino sto je validno. Na koju foru ti mislis da sad po volji menjas to sto si potpisao ?
Da li i koliko dugo ti to koristis ili ne - to je tvoj problem u kome si trebao da razmisljas pre potpisivanja, a ne problem operatera.
U pravu, bilo gde na ovoj planeti, ne postoji "puj pike ne vazi" i svako ko je punoletan je odgovaran pred zakonom za svoje odluke.

srndach

pre 12 godina

Mene zanima jedna stvar koja na prvu loptu nema veze sa ovom temom, ali ...
Od skora zivim van Srbije, grejem se na gas, imam sopstveni kotao ...
Cena gasa je 4 puta veca nego u Srbiji, mnogo je hladnije nego u Srbiji ...
ALI, mesecna potrosnja je MANJA, a i racun je MANJI !
Kako ?

Siniša

pre 12 godina

Dugovi građana su mala beba u odnosu na dugove tajkunskih firmi, ali njih niko ne tuži, njima niko ne pleni imovinu...a tek koliko ista ta državna preduzeća duguju, pa država...Prema tome, krenite redom, prvo država, pa tajkuni, pa preduzeča i onda na kraju nemojte da se sekirate za građane, jer će tada imati novac za račune...

Lin Baden

pre 12 godina

@državna administracija mora da preživi

I kada, kroz 50 godina, neko na ulici napadne baba Dijanu liberali ce i nju da brane isticuci godine u prvi plan a ne uzrok napada.

SAD

pre 12 godina

SRAM TE BILO, Srbijo! Ja se već dve godine tužim sa poslodavcem da mi plate po ugovoru, ono moje što sam zaradio radom još 2006. god., ali baš sud briga, poslodavac je u dobrim odnosima s vlastima i izvrdava svaki put sa drugim neubedljivim izgovorom - i sud se pravi da mu ne može ništa. Samo nova ročišta i honorari advokatu, koje nemam odakle da plaćam. A zato mom sirotom ocu, invalidskom penzioneru, koji je zdravlje izgubio pokušavajući da pošteno zaradi za hleb u Srbiji, sada Infostan preti da pleni stvari što nema da plati račun od 7000 dinara sa penzijom od 22000, za bedan stan malo veći od kutije za cipele.

Kao što je neko rekao, objedinjena naplata je protivustavna i protivzakonita i ne postoji u normalnom svetu. Moji računi u Americi, u jednom od najskupljih gradova u zemlji, ne prelaze mesečno 30-40$ (grejanje, struja, voda, održavanje zgrade). Za svaku promenu iznosa morao bi da se potpiše nov ugovor o uslugama. Ali ko će isterati pravdu u Srbiji? Sve sami lopovi i hohštapleri.

Neka beži odatle ko god može, to je sve što imam da kažem.

Neca

pre 12 godina

Eee... ali zato na Fejsbuku mozete naci decu direktora raznih nazovi firmi i '''projekt biroa'' koja u skupim trenerkama i novim stanovima koja su vec na njihovim imenima sviraju elektricne gitare. Njima su tate obezbedile nove stanove i lokale dok su peljesile i pljackale sirotu raju koja ne moze da plati ni racun za struju. Takve **** vi ne izvodite pred sud iako oni izvode drzavu pred medjunarodni sud ali zato izvodite sirotinju koja odvaja od usta da plati racune. SRAM TE BILO srpsko krivosudje!

petarV

pre 12 godina

A šta se desi,kada država otpiše dugove javnim preduzećima...pa mi moramo da platimo,šta su vaši direktori krčmili...

Ili...

Šta se dešava (moje iskustvo) kada preme mobilnom operateru,izmirite sve obaveze i raskinete ugovor...a onda vas on tuži da mu platite "preostale" mesečne pretplate.
Tj...ako potpišete ugovor na 24 meseca...i raskinete posle 4 meseca...oni vama isključe telefon...ali traže da im platite tih 20 meseci...i to vam faktički u januaru 2011 traže da platite račun za decembar 2012!!!! U pravnom sistemu,to se definiše kao NEOSNOVANO BOGAĆENJE...samo mi nismo pravna država!

Šta jas ada da radim?
I meni je stiglo rešenje od suda,sa urednom kamatom...da platim nešto što nisam ni potrošio!
I prete mi oduzimanjem imovine?!

A za to vreme...moj stečajni DS direktor...rastura preduzeće...kasne plate...retroaktivno nam samanjuju ugovore...

milan

pre 12 godina

Pa nije sigurno "pola Srbije" da verovatno oni koji neplacaju jedno neplacaju ni drugo pa ukupan broj njih koji duguju je sigurno puno manji od polovine. Ali naslovi su dobri recimo za neki dnavni list kao Kurir naprimer.

View

pre 12 godina

Već dugo se piše o velikom broj tužbi JKP protiv građana "dužnika". I već se dugo priča (ali, na žalost, ne piše) da taj veliki broj tužbi potiče od stranačkih kadrova zaposlenih u pravnim službama javnih komunalnih preduzeća, koji većinom imaju svoje advokatske kancelarije.

Dalje možete sami da povežete: stranački kadar u JKP + advokatska kancelarija povezana sa strankom kojoj pravni "ekspert" pripada + veliki broj tužbi + sudske takse = ...... Insajder.

Inače, "država" koja nije u stanju da stvori uslove za posao svojim građanima, koja nema socijalni program, koja nema socijalnu zaštitu, koja nema socijalne kartice, koja je svoje građane zadužila dva kolena unapred ... ne bi nikako smela sebi da dozvoli da iste te građane naziva "dužnicima", da im pleni imovinu i preti. Mislim, jesu naša JKP jedinstvena u svetu pošto su monopolisti, sponzori i gubitaši u isto vreme, ali šta je mnogo – mnogo je.

Uzgred, tzv. objedinjena naplata je protivustavna i protivzakonita i ne postoji u normalnom svetu. Naročito kada se u toj tzv. objedinjenoj naplati naplaćuju usluge koje nije moguće otkazati, kao što je to slučaj sa uslugom grejanja u Srbiji. A to da danas u Srbiji, u 21. veku, postoji usluga čiji ste prinudni doživotni korisnik je opet priča za sebe. Prinudna naplata za prinudnu uslugu (!?) Srbija – u 21. veku.

Gologuza

pre 12 godina

Obilicu, skidace i gace onima sto ih imaju!!!Neki ih nemaju zbog besparice, a ostali iz prakticnih razloga (jednom mu ih skinuli i sad vise nema vremena da ih podigne);

Milan

pre 12 godina

Nadam se da će sudovi biti efikasni, jer ispadamo svi mi koji redovno izmirujemo obaveze naivčine. Ukoliko se to ne dogodi, pašće isplata dugova jer nema smisla plaćati za drugog. Istovremeno treba i preispitati cenu gasa, jer je i to bezobrazluk

mujcinovic salih

pre 12 godina

Zar ovde niko ne vidi kakva beda vlada.Nije valjda da su svi utuzeni lopovi!Ljudi ne placaju infostan i struju ne zato sto su barabe nego zato sto nemaju.Drzava postoji izmedju ostalog da omoguci stanovnistvu pristojan i coveka dostojan zivot.Znaci posao pod broj jedan i socijalna sigurnost broj dva.Mesto da vlast odgovara za losu situaciju u zemlji ona juri sirotinju da naplati dugove za koje je najvise ona kriva!

državna administracija mora da preživi...

pre 12 godina

U prvom talasu su plenili zbog nevraćenih bankarskih kredita.
U drugom talasu plene zbog nenamirenih računa.
U trećem talasu će pleniti zbog neplaćenih poreza na krov nad glavom.

Ali pre toga ima porez da se digne do nebesa,kako bi se plenidba što masovnije mogla sprovoditi...

matematika je čudo

pre 12 godina

1.5 miliona predmeta. neka sud obradi jedan predmet za 10 minuta. to je 15 miliona minuta ili 250000 sati ili 10416 dana ili 28 godina i to da se radi 24 sata dnevno. treba menjati sve u državi jer nešto mnogo ne valja kada narod nema da plati pa mu se otima. kao u doba turaka a onda je počelo...

memorija

pre 12 godina

A sta se desi ako tuzeni dokaze da mu plata kasni 3 meseca ili vise? Da li onda JKP mogu da prebace dug na preduzece zaposlenog? Ili jos bolje, da ako drzava duguje preduzecu zaposlenog, onda dug za komunalne usluge se prebaci direktno na drzavu? Jel ovo zivot po sistemu Kori Udovicki, Pa ako neko ne moze da plati struju, onda neka se iseli? Pa nije ova vlast dala stanove ljudima, ali zato zarko zeli da ih ukrade iako nema pojma sta bi sa njima uradila...

bacvanin

pre 12 godina

pa normalno ke da je pola srbiju na sudy zbog dugova.narod je ostao bez posla i od ceka da plate sve te troskove.nas narod jedva sklapa kraj sa krajem a ne da ima da placa komunalije.

sasa jokic

pre 12 godina

Anama je Kosovo prece od EU (standarda) jer sta briga politicare(sve) za EU, pa najbolje se krade Van njenih granica. Kao Oni se svadjaju izmedju seba, a podelili su se za pljacku po sektorima samo tako......

Nesavesni

pre 12 godina

Nisu gradjani nesavesni nego prvo moraju da jedu...moraju da ostanu zivi pa da onda naprave rang listu koja se zove "prece od preceg". Nazalost za pomenute kategorije kao sto su struja,grejanje, telefon..itd skoro ne ostane nista.A "zivot ne moze da ceka"..hocu da kazem boris se da prezivis,a ne ono...onaj slogan one partije...ono o cekanju...ne vazi to ovde.

огорчен

pre 12 godina

А кад вас неко дочека опасан бомбама у празном стану, шта ћете пленити?
Бомбе?
Није ствар у недисциплини народа, већ у летаргији. Овај систем је непријатељ сопственом народу и треба да буде зрело за побуну.

kzzz

pre 12 godina

nije istina - nije svaki drugi pred sudom zbog neplaćanja dugovanja, već jedni te isti, od sirotinje koji nemaju do bogatih koji ne žele da plate. Običan građanin plaća dugovanja, poreze i sl. Kada bi naplatili dugovanja od onih koji ne žele da plate a imaju, lako bi rešili problem onih koji nemaju da plate.

Ratko Penzioner

pre 12 godina

Naravno (NAZALOST) da narod duguje a da li ste se zapitali zasto je to tako??? Moj sin radi u firmi za proizvodnju i kako to obicno biva u toku godinu dana mora da bude jedan mesec ceo i 15 dana na omladinskoj ( covek preko 30 godina na omladinsku to je strasno) za to vreme ucinak mu je duplo manj tako da i plata koju ce da primi je pola one redovne!!! PITAM JA VAS kako on da plati dazbine i prezivi sa svojom mladom porodicom ceo mesec sa pola plate koliko primi. Sta bi radio da nema nas da im malo pomognemo??? SIGURNO BI I ON DOBIO POZIV ZA SUD!!!

огорчен

pre 12 godina

А кад вас неко дочека опасан бомбама у празном стану, шта ћете пленити?
Бомбе?
Није ствар у недисциплини народа, већ у летаргији. Овај систем је непријатељ сопственом народу и треба да буде зрело за побуну.

memorija

pre 12 godina

A sta se desi ako tuzeni dokaze da mu plata kasni 3 meseca ili vise? Da li onda JKP mogu da prebace dug na preduzece zaposlenog? Ili jos bolje, da ako drzava duguje preduzecu zaposlenog, onda dug za komunalne usluge se prebaci direktno na drzavu? Jel ovo zivot po sistemu Kori Udovicki, Pa ako neko ne moze da plati struju, onda neka se iseli? Pa nije ova vlast dala stanove ljudima, ali zato zarko zeli da ih ukrade iako nema pojma sta bi sa njima uradila...

kzzz

pre 12 godina

nije istina - nije svaki drugi pred sudom zbog neplaćanja dugovanja, već jedni te isti, od sirotinje koji nemaju do bogatih koji ne žele da plate. Običan građanin plaća dugovanja, poreze i sl. Kada bi naplatili dugovanja od onih koji ne žele da plate a imaju, lako bi rešili problem onih koji nemaju da plate.

Ratko Penzioner

pre 12 godina

Naravno (NAZALOST) da narod duguje a da li ste se zapitali zasto je to tako??? Moj sin radi u firmi za proizvodnju i kako to obicno biva u toku godinu dana mora da bude jedan mesec ceo i 15 dana na omladinskoj ( covek preko 30 godina na omladinsku to je strasno) za to vreme ucinak mu je duplo manj tako da i plata koju ce da primi je pola one redovne!!! PITAM JA VAS kako on da plati dazbine i prezivi sa svojom mladom porodicom ceo mesec sa pola plate koliko primi. Sta bi radio da nema nas da im malo pomognemo??? SIGURNO BI I ON DOBIO POZIV ZA SUD!!!

matematika je čudo

pre 12 godina

1.5 miliona predmeta. neka sud obradi jedan predmet za 10 minuta. to je 15 miliona minuta ili 250000 sati ili 10416 dana ili 28 godina i to da se radi 24 sata dnevno. treba menjati sve u državi jer nešto mnogo ne valja kada narod nema da plati pa mu se otima. kao u doba turaka a onda je počelo...

Neca

pre 12 godina

Eee... ali zato na Fejsbuku mozete naci decu direktora raznih nazovi firmi i '''projekt biroa'' koja u skupim trenerkama i novim stanovima koja su vec na njihovim imenima sviraju elektricne gitare. Njima su tate obezbedile nove stanove i lokale dok su peljesile i pljackale sirotu raju koja ne moze da plati ni racun za struju. Takve **** vi ne izvodite pred sud iako oni izvode drzavu pred medjunarodni sud ali zato izvodite sirotinju koja odvaja od usta da plati racune. SRAM TE BILO srpsko krivosudje!

državna administracija mora da preživi...

pre 12 godina

U prvom talasu su plenili zbog nevraćenih bankarskih kredita.
U drugom talasu plene zbog nenamirenih računa.
U trećem talasu će pleniti zbog neplaćenih poreza na krov nad glavom.

Ali pre toga ima porez da se digne do nebesa,kako bi se plenidba što masovnije mogla sprovoditi...

mujcinovic salih

pre 12 godina

Zar ovde niko ne vidi kakva beda vlada.Nije valjda da su svi utuzeni lopovi!Ljudi ne placaju infostan i struju ne zato sto su barabe nego zato sto nemaju.Drzava postoji izmedju ostalog da omoguci stanovnistvu pristojan i coveka dostojan zivot.Znaci posao pod broj jedan i socijalna sigurnost broj dva.Mesto da vlast odgovara za losu situaciju u zemlji ona juri sirotinju da naplati dugove za koje je najvise ona kriva!

Nesavesni

pre 12 godina

Nisu gradjani nesavesni nego prvo moraju da jedu...moraju da ostanu zivi pa da onda naprave rang listu koja se zove "prece od preceg". Nazalost za pomenute kategorije kao sto su struja,grejanje, telefon..itd skoro ne ostane nista.A "zivot ne moze da ceka"..hocu da kazem boris se da prezivis,a ne ono...onaj slogan one partije...ono o cekanju...ne vazi to ovde.

View

pre 12 godina

Već dugo se piše o velikom broj tužbi JKP protiv građana "dužnika". I već se dugo priča (ali, na žalost, ne piše) da taj veliki broj tužbi potiče od stranačkih kadrova zaposlenih u pravnim službama javnih komunalnih preduzeća, koji većinom imaju svoje advokatske kancelarije.

Dalje možete sami da povežete: stranački kadar u JKP + advokatska kancelarija povezana sa strankom kojoj pravni "ekspert" pripada + veliki broj tužbi + sudske takse = ...... Insajder.

Inače, "država" koja nije u stanju da stvori uslove za posao svojim građanima, koja nema socijalni program, koja nema socijalnu zaštitu, koja nema socijalne kartice, koja je svoje građane zadužila dva kolena unapred ... ne bi nikako smela sebi da dozvoli da iste te građane naziva "dužnicima", da im pleni imovinu i preti. Mislim, jesu naša JKP jedinstvena u svetu pošto su monopolisti, sponzori i gubitaši u isto vreme, ali šta je mnogo – mnogo je.

Uzgred, tzv. objedinjena naplata je protivustavna i protivzakonita i ne postoji u normalnom svetu. Naročito kada se u toj tzv. objedinjenoj naplati naplaćuju usluge koje nije moguće otkazati, kao što je to slučaj sa uslugom grejanja u Srbiji. A to da danas u Srbiji, u 21. veku, postoji usluga čiji ste prinudni doživotni korisnik je opet priča za sebe. Prinudna naplata za prinudnu uslugu (!?) Srbija – u 21. veku.

SAD

pre 12 godina

SRAM TE BILO, Srbijo! Ja se već dve godine tužim sa poslodavcem da mi plate po ugovoru, ono moje što sam zaradio radom još 2006. god., ali baš sud briga, poslodavac je u dobrim odnosima s vlastima i izvrdava svaki put sa drugim neubedljivim izgovorom - i sud se pravi da mu ne može ništa. Samo nova ročišta i honorari advokatu, koje nemam odakle da plaćam. A zato mom sirotom ocu, invalidskom penzioneru, koji je zdravlje izgubio pokušavajući da pošteno zaradi za hleb u Srbiji, sada Infostan preti da pleni stvari što nema da plati račun od 7000 dinara sa penzijom od 22000, za bedan stan malo veći od kutije za cipele.

Kao što je neko rekao, objedinjena naplata je protivustavna i protivzakonita i ne postoji u normalnom svetu. Moji računi u Americi, u jednom od najskupljih gradova u zemlji, ne prelaze mesečno 30-40$ (grejanje, struja, voda, održavanje zgrade). Za svaku promenu iznosa morao bi da se potpiše nov ugovor o uslugama. Ali ko će isterati pravdu u Srbiji? Sve sami lopovi i hohštapleri.

Neka beži odatle ko god može, to je sve što imam da kažem.

bacvanin

pre 12 godina

pa normalno ke da je pola srbiju na sudy zbog dugova.narod je ostao bez posla i od ceka da plate sve te troskove.nas narod jedva sklapa kraj sa krajem a ne da ima da placa komunalije.

petarV

pre 12 godina

A šta se desi,kada država otpiše dugove javnim preduzećima...pa mi moramo da platimo,šta su vaši direktori krčmili...

Ili...

Šta se dešava (moje iskustvo) kada preme mobilnom operateru,izmirite sve obaveze i raskinete ugovor...a onda vas on tuži da mu platite "preostale" mesečne pretplate.
Tj...ako potpišete ugovor na 24 meseca...i raskinete posle 4 meseca...oni vama isključe telefon...ali traže da im platite tih 20 meseci...i to vam faktički u januaru 2011 traže da platite račun za decembar 2012!!!! U pravnom sistemu,to se definiše kao NEOSNOVANO BOGAĆENJE...samo mi nismo pravna država!

Šta jas ada da radim?
I meni je stiglo rešenje od suda,sa urednom kamatom...da platim nešto što nisam ni potrošio!
I prete mi oduzimanjem imovine?!

A za to vreme...moj stečajni DS direktor...rastura preduzeće...kasne plate...retroaktivno nam samanjuju ugovore...

Gologuza

pre 12 godina

Obilicu, skidace i gace onima sto ih imaju!!!Neki ih nemaju zbog besparice, a ostali iz prakticnih razloga (jednom mu ih skinuli i sad vise nema vremena da ih podigne);

Siniša

pre 12 godina

Dugovi građana su mala beba u odnosu na dugove tajkunskih firmi, ali njih niko ne tuži, njima niko ne pleni imovinu...a tek koliko ista ta državna preduzeća duguju, pa država...Prema tome, krenite redom, prvo država, pa tajkuni, pa preduzeča i onda na kraju nemojte da se sekirate za građane, jer će tada imati novac za račune...

sasa jokic

pre 12 godina

Anama je Kosovo prece od EU (standarda) jer sta briga politicare(sve) za EU, pa najbolje se krade Van njenih granica. Kao Oni se svadjaju izmedju seba, a podelili su se za pljacku po sektorima samo tako......

srndach

pre 12 godina

Mene zanima jedna stvar koja na prvu loptu nema veze sa ovom temom, ali ...
Od skora zivim van Srbije, grejem se na gas, imam sopstveni kotao ...
Cena gasa je 4 puta veca nego u Srbiji, mnogo je hladnije nego u Srbiji ...
ALI, mesecna potrosnja je MANJA, a i racun je MANJI !
Kako ?

milan

pre 12 godina

Pa nije sigurno "pola Srbije" da verovatno oni koji neplacaju jedno neplacaju ni drugo pa ukupan broj njih koji duguju je sigurno puno manji od polovine. Ali naslovi su dobri recimo za neki dnavni list kao Kurir naprimer.

Milan

pre 12 godina

Nadam se da će sudovi biti efikasni, jer ispadamo svi mi koji redovno izmirujemo obaveze naivčine. Ukoliko se to ne dogodi, pašće isplata dugova jer nema smisla plaćati za drugog. Istovremeno treba i preispitati cenu gasa, jer je i to bezobrazluk

Lin Baden

pre 12 godina

@državna administracija mora da preživi

I kada, kroz 50 godina, neko na ulici napadne baba Dijanu liberali ce i nju da brane isticuci godine u prvi plan a ne uzrok napada.

Paki

pre 12 godina

petarV:
Tebi ocigledno nije jasno sta znaci pravni pojam "U-G-O-V-O-R".
Potpisao si pravni dokument u kome si se obavezao da placas pretplatu 24 meseci. To sto stoji u tom ugovoru sa tvojim potpisom je jedino sto je validno. Na koju foru ti mislis da sad po volji menjas to sto si potpisao ?
Da li i koliko dugo ti to koristis ili ne - to je tvoj problem u kome si trebao da razmisljas pre potpisivanja, a ne problem operatera.
U pravu, bilo gde na ovoj planeti, ne postoji "puj pike ne vazi" i svako ko je punoletan je odgovaran pred zakonom za svoje odluke.

Petar

pre 12 godina

Stanovi na licitaciji ne mogu da se nadju niti dospeju dotle, jer racuni zastarevaju posle godinu dana.
Da bi se stan ili nepokretnost nasla na licitaciji, cena mora da bude 1/3 i veca duga ukupne sume.
To sve nemoze da se desi bez suceljavanja na sudu,suceljavanja obe strane.Sad im debelo zaskripalo za budzet,a dizali su cene proizvoljno.
Nis za grejanje podigao 12%,uzice za 10%,subotica 12%,a beograd za 30%,a promena cena na trzistu je bila jedinstvena,a pitanje je da li je zaista i bila.
Dakle u pitanju je nerealno poskupljenje, vec sistemska pljacka o kojoj je onaj inspektor zdravlja,medjutim jedino u zdavlju je korupcija markirana,dok u ostalim,pa i ovim ne postoji nikava kontrola.
A ako postoji,ona se samo zapljune pod prozor.
Fora je sto se gradjani zapljunuli pod prozor politicarima, ali ko zadnji pljuje,naj sladje to uradi,a to su gradjani.

Miki

pre 12 godina

Znate li zasto se u Srbiji nikad nista nece promeniti ? Iz jednog vrlo prostog razloga: zato sto vecina onih koji KRITIKUJU ono sto je lose u Srbiji rade to isto i to koriste cak za opravdanje. Svi cekaju kaobajagi da prvo neko drugi prvo postane moralan, a do tada rade upravo isto to sto kritikuju. Klasicna beskonacna petlja.

Milan

pre 12 godina

Nadam se da će sudovi biti efikasni, jer ispadamo svi mi koji redovno izmirujemo obaveze naivčine. Ukoliko se to ne dogodi, pašće isplata dugova jer nema smisla plaćati za drugog. Istovremeno treba i preispitati cenu gasa, jer je i to bezobrazluk

sasa jokic

pre 12 godina

Anama je Kosovo prece od EU (standarda) jer sta briga politicare(sve) za EU, pa najbolje se krade Van njenih granica. Kao Oni se svadjaju izmedju seba, a podelili su se za pljacku po sektorima samo tako......

milan

pre 12 godina

Pa nije sigurno "pola Srbije" da verovatno oni koji neplacaju jedno neplacaju ni drugo pa ukupan broj njih koji duguju je sigurno puno manji od polovine. Ali naslovi su dobri recimo za neki dnavni list kao Kurir naprimer.

огорчен

pre 12 godina

А кад вас неко дочека опасан бомбама у празном стану, шта ћете пленити?
Бомбе?
Није ствар у недисциплини народа, већ у летаргији. Овај систем је непријатељ сопственом народу и треба да буде зрело за побуну.

memorija

pre 12 godina

A sta se desi ako tuzeni dokaze da mu plata kasni 3 meseca ili vise? Da li onda JKP mogu da prebace dug na preduzece zaposlenog? Ili jos bolje, da ako drzava duguje preduzecu zaposlenog, onda dug za komunalne usluge se prebaci direktno na drzavu? Jel ovo zivot po sistemu Kori Udovicki, Pa ako neko ne moze da plati struju, onda neka se iseli? Pa nije ova vlast dala stanove ljudima, ali zato zarko zeli da ih ukrade iako nema pojma sta bi sa njima uradila...

Paki

pre 12 godina

petarV:
Tebi ocigledno nije jasno sta znaci pravni pojam "U-G-O-V-O-R".
Potpisao si pravni dokument u kome si se obavezao da placas pretplatu 24 meseci. To sto stoji u tom ugovoru sa tvojim potpisom je jedino sto je validno. Na koju foru ti mislis da sad po volji menjas to sto si potpisao ?
Da li i koliko dugo ti to koristis ili ne - to je tvoj problem u kome si trebao da razmisljas pre potpisivanja, a ne problem operatera.
U pravu, bilo gde na ovoj planeti, ne postoji "puj pike ne vazi" i svako ko je punoletan je odgovaran pred zakonom za svoje odluke.

kzzz

pre 12 godina

nije istina - nije svaki drugi pred sudom zbog neplaćanja dugovanja, već jedni te isti, od sirotinje koji nemaju do bogatih koji ne žele da plate. Običan građanin plaća dugovanja, poreze i sl. Kada bi naplatili dugovanja od onih koji ne žele da plate a imaju, lako bi rešili problem onih koji nemaju da plate.

petarV

pre 12 godina

A šta se desi,kada država otpiše dugove javnim preduzećima...pa mi moramo da platimo,šta su vaši direktori krčmili...

Ili...

Šta se dešava (moje iskustvo) kada preme mobilnom operateru,izmirite sve obaveze i raskinete ugovor...a onda vas on tuži da mu platite "preostale" mesečne pretplate.
Tj...ako potpišete ugovor na 24 meseca...i raskinete posle 4 meseca...oni vama isključe telefon...ali traže da im platite tih 20 meseci...i to vam faktički u januaru 2011 traže da platite račun za decembar 2012!!!! U pravnom sistemu,to se definiše kao NEOSNOVANO BOGAĆENJE...samo mi nismo pravna država!

Šta jas ada da radim?
I meni je stiglo rešenje od suda,sa urednom kamatom...da platim nešto što nisam ni potrošio!
I prete mi oduzimanjem imovine?!

A za to vreme...moj stečajni DS direktor...rastura preduzeće...kasne plate...retroaktivno nam samanjuju ugovore...

mujcinovic salih

pre 12 godina

Zar ovde niko ne vidi kakva beda vlada.Nije valjda da su svi utuzeni lopovi!Ljudi ne placaju infostan i struju ne zato sto su barabe nego zato sto nemaju.Drzava postoji izmedju ostalog da omoguci stanovnistvu pristojan i coveka dostojan zivot.Znaci posao pod broj jedan i socijalna sigurnost broj dva.Mesto da vlast odgovara za losu situaciju u zemlji ona juri sirotinju da naplati dugove za koje je najvise ona kriva!

Ratko Penzioner

pre 12 godina

Naravno (NAZALOST) da narod duguje a da li ste se zapitali zasto je to tako??? Moj sin radi u firmi za proizvodnju i kako to obicno biva u toku godinu dana mora da bude jedan mesec ceo i 15 dana na omladinskoj ( covek preko 30 godina na omladinsku to je strasno) za to vreme ucinak mu je duplo manj tako da i plata koju ce da primi je pola one redovne!!! PITAM JA VAS kako on da plati dazbine i prezivi sa svojom mladom porodicom ceo mesec sa pola plate koliko primi. Sta bi radio da nema nas da im malo pomognemo??? SIGURNO BI I ON DOBIO POZIV ZA SUD!!!

matematika je čudo

pre 12 godina

1.5 miliona predmeta. neka sud obradi jedan predmet za 10 minuta. to je 15 miliona minuta ili 250000 sati ili 10416 dana ili 28 godina i to da se radi 24 sata dnevno. treba menjati sve u državi jer nešto mnogo ne valja kada narod nema da plati pa mu se otima. kao u doba turaka a onda je počelo...

Neca

pre 12 godina

Eee... ali zato na Fejsbuku mozete naci decu direktora raznih nazovi firmi i '''projekt biroa'' koja u skupim trenerkama i novim stanovima koja su vec na njihovim imenima sviraju elektricne gitare. Njima su tate obezbedile nove stanove i lokale dok su peljesile i pljackale sirotu raju koja ne moze da plati ni racun za struju. Takve **** vi ne izvodite pred sud iako oni izvode drzavu pred medjunarodni sud ali zato izvodite sirotinju koja odvaja od usta da plati racune. SRAM TE BILO srpsko krivosudje!

SAD

pre 12 godina

SRAM TE BILO, Srbijo! Ja se već dve godine tužim sa poslodavcem da mi plate po ugovoru, ono moje što sam zaradio radom još 2006. god., ali baš sud briga, poslodavac je u dobrim odnosima s vlastima i izvrdava svaki put sa drugim neubedljivim izgovorom - i sud se pravi da mu ne može ništa. Samo nova ročišta i honorari advokatu, koje nemam odakle da plaćam. A zato mom sirotom ocu, invalidskom penzioneru, koji je zdravlje izgubio pokušavajući da pošteno zaradi za hleb u Srbiji, sada Infostan preti da pleni stvari što nema da plati račun od 7000 dinara sa penzijom od 22000, za bedan stan malo veći od kutije za cipele.

Kao što je neko rekao, objedinjena naplata je protivustavna i protivzakonita i ne postoji u normalnom svetu. Moji računi u Americi, u jednom od najskupljih gradova u zemlji, ne prelaze mesečno 30-40$ (grejanje, struja, voda, održavanje zgrade). Za svaku promenu iznosa morao bi da se potpiše nov ugovor o uslugama. Ali ko će isterati pravdu u Srbiji? Sve sami lopovi i hohštapleri.

Neka beži odatle ko god može, to je sve što imam da kažem.

Miki

pre 12 godina

Znate li zasto se u Srbiji nikad nista nece promeniti ? Iz jednog vrlo prostog razloga: zato sto vecina onih koji KRITIKUJU ono sto je lose u Srbiji rade to isto i to koriste cak za opravdanje. Svi cekaju kaobajagi da prvo neko drugi prvo postane moralan, a do tada rade upravo isto to sto kritikuju. Klasicna beskonacna petlja.

Lin Baden

pre 12 godina

@državna administracija mora da preživi

I kada, kroz 50 godina, neko na ulici napadne baba Dijanu liberali ce i nju da brane isticuci godine u prvi plan a ne uzrok napada.

državna administracija mora da preživi...

pre 12 godina

U prvom talasu su plenili zbog nevraćenih bankarskih kredita.
U drugom talasu plene zbog nenamirenih računa.
U trećem talasu će pleniti zbog neplaćenih poreza na krov nad glavom.

Ali pre toga ima porez da se digne do nebesa,kako bi se plenidba što masovnije mogla sprovoditi...

Nesavesni

pre 12 godina

Nisu gradjani nesavesni nego prvo moraju da jedu...moraju da ostanu zivi pa da onda naprave rang listu koja se zove "prece od preceg". Nazalost za pomenute kategorije kao sto su struja,grejanje, telefon..itd skoro ne ostane nista.A "zivot ne moze da ceka"..hocu da kazem boris se da prezivis,a ne ono...onaj slogan one partije...ono o cekanju...ne vazi to ovde.

bacvanin

pre 12 godina

pa normalno ke da je pola srbiju na sudy zbog dugova.narod je ostao bez posla i od ceka da plate sve te troskove.nas narod jedva sklapa kraj sa krajem a ne da ima da placa komunalije.

Gologuza

pre 12 godina

Obilicu, skidace i gace onima sto ih imaju!!!Neki ih nemaju zbog besparice, a ostali iz prakticnih razloga (jednom mu ih skinuli i sad vise nema vremena da ih podigne);

View

pre 12 godina

Već dugo se piše o velikom broj tužbi JKP protiv građana "dužnika". I već se dugo priča (ali, na žalost, ne piše) da taj veliki broj tužbi potiče od stranačkih kadrova zaposlenih u pravnim službama javnih komunalnih preduzeća, koji većinom imaju svoje advokatske kancelarije.

Dalje možete sami da povežete: stranački kadar u JKP + advokatska kancelarija povezana sa strankom kojoj pravni "ekspert" pripada + veliki broj tužbi + sudske takse = ...... Insajder.

Inače, "država" koja nije u stanju da stvori uslove za posao svojim građanima, koja nema socijalni program, koja nema socijalnu zaštitu, koja nema socijalne kartice, koja je svoje građane zadužila dva kolena unapred ... ne bi nikako smela sebi da dozvoli da iste te građane naziva "dužnicima", da im pleni imovinu i preti. Mislim, jesu naša JKP jedinstvena u svetu pošto su monopolisti, sponzori i gubitaši u isto vreme, ali šta je mnogo – mnogo je.

Uzgred, tzv. objedinjena naplata je protivustavna i protivzakonita i ne postoji u normalnom svetu. Naročito kada se u toj tzv. objedinjenoj naplati naplaćuju usluge koje nije moguće otkazati, kao što je to slučaj sa uslugom grejanja u Srbiji. A to da danas u Srbiji, u 21. veku, postoji usluga čiji ste prinudni doživotni korisnik je opet priča za sebe. Prinudna naplata za prinudnu uslugu (!?) Srbija – u 21. veku.

Siniša

pre 12 godina

Dugovi građana su mala beba u odnosu na dugove tajkunskih firmi, ali njih niko ne tuži, njima niko ne pleni imovinu...a tek koliko ista ta državna preduzeća duguju, pa država...Prema tome, krenite redom, prvo država, pa tajkuni, pa preduzeča i onda na kraju nemojte da se sekirate za građane, jer će tada imati novac za račune...

srndach

pre 12 godina

Mene zanima jedna stvar koja na prvu loptu nema veze sa ovom temom, ali ...
Od skora zivim van Srbije, grejem se na gas, imam sopstveni kotao ...
Cena gasa je 4 puta veca nego u Srbiji, mnogo je hladnije nego u Srbiji ...
ALI, mesecna potrosnja je MANJA, a i racun je MANJI !
Kako ?

Petar

pre 12 godina

Stanovi na licitaciji ne mogu da se nadju niti dospeju dotle, jer racuni zastarevaju posle godinu dana.
Da bi se stan ili nepokretnost nasla na licitaciji, cena mora da bude 1/3 i veca duga ukupne sume.
To sve nemoze da se desi bez suceljavanja na sudu,suceljavanja obe strane.Sad im debelo zaskripalo za budzet,a dizali su cene proizvoljno.
Nis za grejanje podigao 12%,uzice za 10%,subotica 12%,a beograd za 30%,a promena cena na trzistu je bila jedinstvena,a pitanje je da li je zaista i bila.
Dakle u pitanju je nerealno poskupljenje, vec sistemska pljacka o kojoj je onaj inspektor zdravlja,medjutim jedino u zdavlju je korupcija markirana,dok u ostalim,pa i ovim ne postoji nikava kontrola.
A ako postoji,ona se samo zapljune pod prozor.
Fora je sto se gradjani zapljunuli pod prozor politicarima, ali ko zadnji pljuje,naj sladje to uradi,a to su gradjani.