Utorak, 04.10.2011.

20:23

Beograđani dobijaju metro već 2017.

Beograđani će se od 2017. godine voziti metroom na liniji od Ustaničke ulice do Tvorničke ulice u Zemunu, kaže predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić.

Izvor: Tanjug

Beograðani dobijaju metro veæ 2017. IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

125 Komentari

Sortiraj po:

IVANA

pre 12 godina

VEĆ 2017????
hahahahaha

Metro u londonu je otvoren 1863, u Budimpesti 1896, u Parizu 1900, u NY 1904, u Beču 1976...

Ajde što smo zaostali, nego što se još i hvalimo time.

Choban

pre 12 godina

Početkom 90-ih bilo na RTS da Niš prvi dobija metro u Srbiji najkasnije 94,pitam se pitam ko tu lud, ili ja možda ćorav?! Ako sam se opet probudio u 90-im, onda možda i naprave metro za 27 godina. Ođe bi i Konfučije osto konfuzan!!

Dule NS

pre 12 godina

Zar niste isto tako komentarisali i za most na Adi?
Možda BG još uvek nema metro jer u njemu žive takvi ljudi kao što ste vi!

bogdan

pre 12 godina

U našem narodu postoji izreka''duša mu ćveće ište a guzica gaća nema''.Treba prvo nahraniti gladan narod a onda se iživljavati.

smehoteka

pre 12 godina

Gosposine Anticu,lupate ko otvoren prozor... Da li znate da se u Becu koji ima metro vec 40 godina,godisnje ako su uslovi idealni napravi max 2km metroa??? Zaboravih da ste vi socijalisti pred izbore kojji se blize svemoguci,pa ko zna mozda i uspete da napravite metro za 4 god ili isparvite krivu Drinu...

ReklamaBrale

pre 12 godina

Mogao bi urednik sajta B92 da napravi poseban deo posvećen predizbornim aktivnostima-reklamama stranaka. Ova vest je toliko nebulozna da smo svedoči na koje sve načine političari spremaju teren za naredne izbore.

zasu

pre 12 godina

Poceli su sa metroom jos pre koliko 35 godina? Cista bljuvotina...bas se pitam koliko ce biti budala da glasaju za ovu vlast koja je pocela da zahuktava svoju predizbornu kampanju.Cist licemerluk i magla.

eh...

pre 12 godina

-amortizeri popucali na vozilima-bolje zapušite rupe na ulicama!!
-tramvaji ispadaju iz šina; a u javnosti se kaže da je za sudar kriv vozač drugog tramvaja e pa sigurno! ON JE na skretanju PROKLIZAO i to se tačno vidi jer je izbušio asfalt i tako klizio neko vreme dok se na kraju nije zakucao u kontejner i stubić-hmmm, preispitajte kupovinu španskih tramvaja-ONI ne odgovaraju našim ulicama tj šinama! samo je pitanje dana kada će ispasti sledeći i tako, dok se draga gospoda ne opameti, što se neće desiti u skorije vreme!!! LJUDI!!!
A MI GRADIMO METRO!! Aha... još sam da čujemo da je brži od svetlosti!!!
Samo me zanima kuda će ići Ustaničkom! Da se neće možda opet bušiti bulevar! Hmmm... Ali dobro je, sad će izbori!

З.Плавшић

pre 12 godina

Sta ce Beogradu metro? Koliko bi to kostalo?!Novac koji biste ulozili u izgradnju metroa ,ulozite u ravnomerni razvoj u republici ...neka se jedan broj novopridoslih stanovnika beograda vrati u svoja rodna mesta i problemi sa saobracajem ce biti zauvek reseni!

slučajni prolaznik

pre 12 godina

Ovo pišem za vas mlađe. Davne 1977. godine, kada sam imao 9 godina, pokupe nas autobusom iz škole na Novom Beogradu, pa pravo u tadašnji Dom pionira u Takovskoj.Napunismo salu, iziđe jedan ozbiljan čika sa debelim naočarima, i na dijaprojektoru (to vam je jedna prevaziđena mašina za emitovanje slajdova, tada nije, verovali ili ne,bilo laptopova!), poče da nam pokazuje futurističke slike; podzemna železnica, moderne kompozicije, sve lepo nacrtano. "Deco, 1985. godine Beograd će imati metro". Mi zinuli, čudo neviđeno! Neviđeno do dan danas, pa mi se nešto i ta 2017. ne čini verovatnom!Tada smo imali trgovinski suficit sa SSSR-om, pa je postojala ideja da nam Rusi grade metro. Sada nema suficita, nema para, ali pusti čovek voli da se nada, i da veruje i kada se očigledno laže...

Nikola

pre 12 godina

Zasto beovoz ne moze da bude metro,samo se kupe druge kompozicije i uvede jos par stanica.Inace smatram ovo teskim izivljavanjem nad srbijom koja je vec prezaduzena ,svaki zaposleni u srbiji je u zadnje 3 godine zaduzen od vlasti sa po 4000 eura a to treba da vrati od 200 eura plate ,ogromna vecina gradova u americi koji su veci i mnogo bogatiji od beograda nema metro.

Sarmat

pre 12 godina

Najpostenije bi bilo da Bg sam pravi metro, ali da i: Beogradjani ne daju pare za subvencionisanje poljoprivrede, firmi i radnih mesta u drugim delovima, da ako zelimo pomazemo nerazvijene, a ne da smo primorani, da se svima vraca 30% poreza na zarade a samo Bg-u 20%, da placaju izgradnje severnih i juznih izgradnje autoputeva, troskove zeleznica, da su primorani da iz Kolubare i Obrenovca prodaju Srbiji najjeftiniju struju nego da je prodaju i drugim zemljama po trzisnim cenama, da mogu da uvoze jeftinije ulje i secer a ne da su primorani da *nase* placaju skuplje, da akcize od goriva koje se potrosi u Bg-u ostane u gradu a ne republici, isto i za sve naplaceno u Bg-u a sto svi zajedno trose, da ne doplacujemo drzavne sluzbenike tipa policiju, nastavnike, vojsku, sudije... u siromasnijim sredinama, a da bi oni tamo primali visi republicki prosek tih drzavnih plata... Kada se to sve doda budzet grada ne bi bio 700 miliona eura kao sad nego 2 milijarde eura.

Novosađanin

pre 12 godina

Ja priželjkujem metro u Beogradu svaki put kada moram da dođem autom zbog nekog posla. Uvek me užasava gužva pred Gazelom i kolone koje se protegnu na nekoliko kilometara. Nadam se da će uz metro biti sagrađene i 'Park and ride' garaže i da u njima pripadnici marginalnih etničkih grupa neće čerupati automobile dok se vlasnici voze metroom.

Зоран

pre 12 godina

"То ћете да уништите за 5 година. Као онај шпански трамвај. Вас да врате у камено доба и тамо би нешто покварили."
Не причам ја ово напамет. Имам ја више доказа за то. Јел смо слични ми и Румуни? МЛого. Е возимо се ми метроом у Торонту, 3 Румуна и ја (мада је оно више воз него метро). Као да их знам од детињства. И један ми каже: Погледај, све чисто, ништа ижврљано, у Румунији би то све било демолирано и ишарано.

Зоран Првовенчани

pre 12 godina

То ћете да уништите за 5 година. Као онај шпански трамвај. Вас да врате у камено доба и тамо би нешто покварили.

Milentije

pre 12 godina

Narode, pazljivo sa ovim vlastima. Sad su poceli da otvaraju nesto sto su umesto tri gradili 10 godina.I sad hoce da prevare naivne ljude i to cime , ni manje ni vise nego metroom-od ruskih kredita a toliko su prozapadno orjentisani da su slomili vratove. Konuzin treba da bira s kime ce u tal, nasima nista ne verujte. Pamet u glavu! Upitajte se gde su vasa radna mesta, gde je narodna imovina, kolike su va, plate i penzije , gde su nase banke, kolike su kamate na kredite, koliko kosta most preko Ade (duplo i vise od vrednosti istih ili slicnih projekata), zapitajte se koliki su im racuni u privatnim svajcarskim bankama(od svakog posla najmanje 3% kao lobisticka provizija za ugovor!)....sad zamislite posao jedne termoelektrane, mosta ili slolarne elektrane....!
Jos jednom ponavljam :razmislite dobro o lazovima!

Goran Tomić

pre 12 godina

Jeste, pred izbore ćemo da planiramo metro,a posle izbora nećemo imati ni šta da jedemo.
Ja i sad jedem samo tako što ne plaćam račune infostanu.
A onda ćete i stan da mi uzmete, da se moj dug otplati.
A onda ću ja da stanujem u tom vašem metrou.
Važna napomena: i moja plata je iz gradske kase...
Samo, nekima se daje više, a nekima baš malo...
Al' biće metro...jednog dana...

Masinovodja

pre 12 godina

SUPER!
Samo 150 godina nakon Londona, 110 nakon Budimpeste... da ne smaram sa daljim nabrajanjima.
Mislim da je nas problem sto ovoliko kasnimo to sto se Mrka rodio u pogresno vreme. Da je Pera pravo otisao u policiju i da se Mrka rodio pocetkom 19 veka, sad bi nam zavideo ceo svet, jer kad sagradi ovako monumentalnu gradjevinu u Beskoj, sta bi tek napravio od metroa :)

Micko

pre 12 godina

Jeli, a da vi sa B92 otvorite novu podsekciju sa bajkama. A za urednika stavite Mrkonjica! On je odlican u ovakvim izjavama! Pa ima jos 5-6 meseci do izbora, mogu da zamislim sta ce biti kad bude mesec dana do izbora - pravicemo kosmodrom!

Marko

pre 12 godina

Jedina dobra stvar je sto su odustali od lakog metroa!
A klasicni pravi metro kakav zasluzujemo, dobicemo do kraja ovog veka nadam se!
Mada mogu da zamislim i nase unuke koji sanjaju o metrou!

Tekuće pogodnosti za svakoga

pre 12 godina

Jeste. A na početnoj stanici u Ustaničkoj svakog putnika čekaće kilo meda. A u Tvorničkoj, svaki putnik dobijaće litar mleka.

Cencul

pre 12 godina

Vec 2017. hahahahaha.
A kad smo kod toga, ko je to procenio da nam je bas ta linija najneophodnija? Cela cukarica oslanja se na jednu ulicu, a to je Radnicka. Mirijevo isto tako. Autobus 23 je deveti krug pakla. Ko to odredjuje prioritete gradskog saobracaja?

Sin Bludimir

pre 12 godina

Malo podsecanje o firmi koja treba da bude glavni nosilac projekta:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/8584776.stm

Ovi bash rade po srpski.. Nije ni chudo sto su se tako lepo nashli sa nashim politicharima.

Nasha vlast je genijalna, ume bez tendera da izabere najboljeg izvodjaca. To samo mogu pravi lideri i drzavnici!!

Tanja

pre 12 godina

A-ha, isto kao što smo 2007.godine a najkasnije 2011.godine ušli u EU, isto kao što smo dobili 1000 evra od akcija, isto kao sve što su do sada pompezno najavljivali....
Oni su moji idoli, majke mi!

Ned

pre 12 godina

Fotografija je iz Stokholm metroa,stanica "estermalm",inace radim i putujem svakodnevno sthlm metroem i jedan je od najboljih u Evropi,pozzzz iz Sthlma

k4

pre 12 godina

Već 2017?

Neki se možda sećaju reči Duška Radovića: "Kad će taj metro? ... Mnogi Beograđani su već odavno pod zemljom i čekaju."

bezimeni

pre 12 godina

Aj sada svi udrite kako je to samo zbog izbora... kako je to samo "san u nečijim glavama"...
Sećate se? To ste svi govorili i za most na Adi?!
Aj malo da spustite loptu? Jel može?
Mada sam ubeđen da će te za 5 godina govoriti kako je metro preskup i kako je moglo napraviti 3 za cenu jednog... da li vam je i to poznato? Most na Adi?

Siniša

pre 12 godina

Meni je jako žao što mnogi naši građani nisu bili u inostranstvu, nisu se vozili u tzv. podzemnoj železnici...pa ne znaju šta je metro i šta znači za građane. Vidim da ovde komentarišu mnogi koji ne žive u Beogradu, samo ne znam šta njih briga za metro i kako će se finasirati...Vidim da je mnogima smešna ova priča, to su isti oni koji su se smejali kada se pričalo o mostu na Adi, i Vučić se smejao i govorio da je to predizborni trik Đilasa i da od mosta neće biti ništa...stvarno ste ispali smešni, a most je urađen. Moram da priznam da ni ja nisam verovao da će most uraditi, naročito zbog ekonomske krize, ali se nisam podsmevao. Sada verujem, ako Đilas kaže da će nešto uraditi to će biti urađeno.

Himzo 50%

pre 12 godina

Više od ovog predizbornog hajpa me fascinira činjenica da od 1973. godine postoji "Sektor za metro"... koliko zaposlenih ima u njemu?

Filip

pre 12 godina

Samo da se razumemo, 'Memorandum o razumevanju' ne znači APSOLUTNO NIŠTA. To je samo dokument kojim sadašnja vlast sebi daje za pravo da pominje pitanje metroa u medijima, i vrlo verovatno je samo zbog toga potpisano. Nikakav metro se neće graditi u Beogradu još dugo jer sredstva za to ne postoje, niti je realno otplaćivati takav kredit.

papaja

pre 12 godina

http://www.aas.org.rs/pisma.html

pa procitate pismo : Pismo B. Jovina na temu saobraćajnog razvoja Beograda, Danas, sreda, 22. februar 2006.

i vidite kako i kada se prica ova bajka i kada je nastala.

boki

pre 12 godina

Hvala bogu pa sam osetio voznju metroom na ex. u italiji pre 5 dana, nezaboravno iskustvo za one koji se nikad nisu vozili.A sto se tice naseg metroa to ce biti ko zna kad, a mozda ni tad

Daca Faca

pre 12 godina

Pretpostavljam da sa izgradnjom metroa i nije moglo da se počne dok se novac ne potroši na preskupe španske tramvaje, pa na popravku šina jer nisu odgovarale, zatim na masakr nad platanima da bi se ponovo trošio novac za kupovinu i sađenje istih. Da se odmah počelo sa metroom mnogi bi ostali bez slatke zarade i procenta od drugih poslova.

mladen

pre 12 godina

Jeste, jeste, i to su supersonicni vozovi koje uzimamo iz Japana po 10 puta vecoj ceni od realne, tako da ce pored klime i brzine vece od zvuka, takodje imati dugme koje kada pritisne masinovodja, voz dobije krila i poleti do odredista...
Nema nista od ovoga, jer su nam sine matore...

srx

pre 12 godina

Kaze covjek: "Metro je višedecenijski san urbanista i Beograđana, koji će tako dugoročno rešiti sve saobraćajne probleme i gužve u prestonici“

Kako su samo rijesili saobracajne probleme u Moskvi, Londonu, Njujorku, Parizu, Madridu, Barseloni, Rimu, Atini, Stokholmu, Briselu, Amsterdamu...sve glavni gradovi, boli glava od kolicine metro stanica i duzine trasa...a guzve u saobracaju monumentalne. Dakle, carobnog stapica nema i ovo je samo predizborna LAZ.

Nesa

pre 12 godina

@"zaboravili su da napomenu da je to 2017 hexadecimalno..
(William Wilson, 4. oktobar 2011 21:27)"

Bravo za komentar! Kratko, jasno i duhovito! Dakle vec 8215g :) imacemo metro u BG-u. Ma 6 milenijuma ce da proleti brzo :)

jedina solucija revolucija

pre 12 godina

Beogard dobija METRO...
...200 000 novih radnih mesta...
...1000 evra od akcija...
...FIAT proizvodi 100 000 novih automobila...
...stabilan dinar...
...clanstvo u EU i odbrana Kosova...
...lideri u regionu...
...sociajalno odgovorna vlada...
...
...
...
ne lipsi magarce do SLEDECIH IZBORA!

b2011

pre 12 godina

Ne znam samo od kojih para cemo graditi metro??? Ako nam ostane ova vlada, vec 2012. cemo ostati bez hleba,a metro ce biti samo tuzna misao od pet slova!!!

Marko

pre 12 godina

I koliko ce kostati? Novi most sa petljama preko 400 miliona (bar 400 km auto-puta), metro ce onda biti bar 2x skuplji? I to je sve iz kase Grada Beograda?
Doselicu se i ja u Beograd...

tabasco pete

pre 12 godina

do kraja predizborne kampanje cucemo da ce Srbi u 2018 ici na Mesec gde ce osnovati srpsku teritoriju i to na mestu gde je utvrdjeno da ima zlata u izobilju...

Da li stvarno smatraju da smo maloumni? Pa vozovi u Sebiji idu sporije nego u vreme Franje Josipa a mi cemo da pravimo metro?

I jedino pitanje je gde je bio tender za projekat? Ovde se u zatvor ide jer neko nije raspisao tender za nabavku wc papira, ali kada je projekat od vise miliona evra u pitanju, tu nema tendera.
Bagro lopovska sjasite nam se grbace...

Pesoptimist

pre 12 godina

Ja savetujem sledeci recept:Bolje biti pesimista pa se prijatno iznenaditi nego biti optimista pa se cesto razocarati!Tako da sumnjam,ali ajde...

Vladimir LDP

pre 12 godina

Taman kad i Vojvodjani nezavisnost, samo ne znam kako cete onda otplacivati taj kredit za metro, nece biti odakle da se zagrabi. Nadam se da vi imate te pare, u suprotnom moracete da vratite nazad taj metro. Ili da ga date na upravljanje Vojvodini.

Metro za malo

pre 12 godina

ovaj naslov ima jednu grešku trebalo bi da glasi :
"Beograđani dobijaju metro TEK 2017."
Imajući u vodu da ga neke zemlje imaju 100 godina.

NemanjaBB

pre 12 godina

A da bi se to desilo, jedino treba da glasamo za ove sto su sada na vlasti da ostanu tu gde su i oni ce to da zavrse. A kredite cemo da otplacujemo do 24. veka.

Pametan

pre 12 godina

Extra, drago mi je zbog toga.
Samo sto ja vec sledeceg septembra vise necu biti u Srbiji vec palim preko ''bare'' gde su svi pametni vec otisli.

Ako nisam ja, ko je?

pre 12 godina

Kontam da ce u februaro prognozo biti jos optimisticnija...
verovatano 2014
a u zvanicnoj predizbornoj kampanje bice i 2012...
a dan pred izbornu tesinu verovatno ce nas ubedjivati da je metro u stvari vec gotov...

dzigi

pre 12 godina

Što bi rekao Duško, neki su već odavno pod zemljom i čekaju prvu liniju metroa... 2017ta je daleko, to će sigurno brže. Na proleće iduće godine biće najmanje 2015ta.

бт

pre 12 godina

Све је рекао осим једне ствари - одакле паре. За његово подсећање, градови унутар држава могу да банкротирају исто као и целе државе. Дакле, када дође време за враћање кредита за мост на ади и за метро онда ће Београд банкротирати а повериоци ће постати власници капиталних инфраструктурних објеката у граду (рецимо Газела, Авалски торањ и сл.). Онда ћемо се сећати Ђиласа и његових мегаломанских пројеката трошења туђих пара.

Himzo 50%

pre 12 godina

Više od ovog predizbornog hajpa me fascinira činjenica da od 1973. godine postoji "Sektor za metro"... koliko zaposlenih ima u njemu?

Metro za malo

pre 12 godina

ovaj naslov ima jednu grešku trebalo bi da glasi :
"Beograđani dobijaju metro TEK 2017."
Imajući u vodu da ga neke zemlje imaju 100 godina.

Ako nisam ja, ko je?

pre 12 godina

Kontam da ce u februaro prognozo biti jos optimisticnija...
verovatano 2014
a u zvanicnoj predizbornoj kampanje bice i 2012...
a dan pred izbornu tesinu verovatno ce nas ubedjivati da je metro u stvari vec gotov...

mladen

pre 12 godina

Jeste, jeste, i to su supersonicni vozovi koje uzimamo iz Japana po 10 puta vecoj ceni od realne, tako da ce pored klime i brzine vece od zvuka, takodje imati dugme koje kada pritisne masinovodja, voz dobije krila i poleti do odredista...
Nema nista od ovoga, jer su nam sine matore...

NemanjaBB

pre 12 godina

A da bi se to desilo, jedino treba da glasamo za ove sto su sada na vlasti da ostanu tu gde su i oni ce to da zavrse. A kredite cemo da otplacujemo do 24. veka.

tabasco pete

pre 12 godina

do kraja predizborne kampanje cucemo da ce Srbi u 2018 ici na Mesec gde ce osnovati srpsku teritoriju i to na mestu gde je utvrdjeno da ima zlata u izobilju...

Da li stvarno smatraju da smo maloumni? Pa vozovi u Sebiji idu sporije nego u vreme Franje Josipa a mi cemo da pravimo metro?

I jedino pitanje je gde je bio tender za projekat? Ovde se u zatvor ide jer neko nije raspisao tender za nabavku wc papira, ali kada je projekat od vise miliona evra u pitanju, tu nema tendera.
Bagro lopovska sjasite nam se grbace...

Pametan

pre 12 godina

Extra, drago mi je zbog toga.
Samo sto ja vec sledeceg septembra vise necu biti u Srbiji vec palim preko ''bare'' gde su svi pametni vec otisli.

b2011

pre 12 godina

Ne znam samo od kojih para cemo graditi metro??? Ako nam ostane ova vlada, vec 2012. cemo ostati bez hleba,a metro ce biti samo tuzna misao od pet slova!!!

Vladimir LDP

pre 12 godina

Taman kad i Vojvodjani nezavisnost, samo ne znam kako cete onda otplacivati taj kredit za metro, nece biti odakle da se zagrabi. Nadam se da vi imate te pare, u suprotnom moracete da vratite nazad taj metro. Ili da ga date na upravljanje Vojvodini.

Marko

pre 12 godina

I koliko ce kostati? Novi most sa petljama preko 400 miliona (bar 400 km auto-puta), metro ce onda biti bar 2x skuplji? I to je sve iz kase Grada Beograda?
Doselicu se i ja u Beograd...

бт

pre 12 godina

Све је рекао осим једне ствари - одакле паре. За његово подсећање, градови унутар држава могу да банкротирају исто као и целе државе. Дакле, када дође време за враћање кредита за мост на ади и за метро онда ће Београд банкротирати а повериоци ће постати власници капиталних инфраструктурних објеката у граду (рецимо Газела, Авалски торањ и сл.). Онда ћемо се сећати Ђиласа и његових мегаломанских пројеката трошења туђих пара.

dzigi

pre 12 godina

Što bi rekao Duško, neki su već odavno pod zemljom i čekaju prvu liniju metroa... 2017ta je daleko, to će sigurno brže. Na proleće iduće godine biće najmanje 2015ta.

Pesoptimist

pre 12 godina

Ja savetujem sledeci recept:Bolje biti pesimista pa se prijatno iznenaditi nego biti optimista pa se cesto razocarati!Tako da sumnjam,ali ajde...

jedina solucija revolucija

pre 12 godina

Beogard dobija METRO...
...200 000 novih radnih mesta...
...1000 evra od akcija...
...FIAT proizvodi 100 000 novih automobila...
...stabilan dinar...
...clanstvo u EU i odbrana Kosova...
...lideri u regionu...
...sociajalno odgovorna vlada...
...
...
...
ne lipsi magarce do SLEDECIH IZBORA!

Micko

pre 12 godina

Jeli, a da vi sa B92 otvorite novu podsekciju sa bajkama. A za urednika stavite Mrkonjica! On je odlican u ovakvim izjavama! Pa ima jos 5-6 meseci do izbora, mogu da zamislim sta ce biti kad bude mesec dana do izbora - pravicemo kosmodrom!

Зоран Првовенчани

pre 12 godina

То ћете да уништите за 5 година. Као онај шпански трамвај. Вас да врате у камено доба и тамо би нешто покварили.

Зоран

pre 12 godina

"То ћете да уништите за 5 година. Као онај шпански трамвај. Вас да врате у камено доба и тамо би нешто покварили."
Не причам ја ово напамет. Имам ја више доказа за то. Јел смо слични ми и Румуни? МЛого. Е возимо се ми метроом у Торонту, 3 Румуна и ја (мада је оно више воз него метро). Као да их знам од детињства. И један ми каже: Погледај, све чисто, ништа ижврљано, у Румунији би то све било демолирано и ишарано.

Tekuće pogodnosti za svakoga

pre 12 godina

Jeste. A na početnoj stanici u Ustaničkoj svakog putnika čekaće kilo meda. A u Tvorničkoj, svaki putnik dobijaće litar mleka.

Goran Tomić

pre 12 godina

Jeste, pred izbore ćemo da planiramo metro,a posle izbora nećemo imati ni šta da jedemo.
Ja i sad jedem samo tako što ne plaćam račune infostanu.
A onda ćete i stan da mi uzmete, da se moj dug otplati.
A onda ću ja da stanujem u tom vašem metrou.
Važna napomena: i moja plata je iz gradske kase...
Samo, nekima se daje više, a nekima baš malo...
Al' biće metro...jednog dana...

Masinovodja

pre 12 godina

SUPER!
Samo 150 godina nakon Londona, 110 nakon Budimpeste... da ne smaram sa daljim nabrajanjima.
Mislim da je nas problem sto ovoliko kasnimo to sto se Mrka rodio u pogresno vreme. Da je Pera pravo otisao u policiju i da se Mrka rodio pocetkom 19 veka, sad bi nam zavideo ceo svet, jer kad sagradi ovako monumentalnu gradjevinu u Beskoj, sta bi tek napravio od metroa :)

Nikola

pre 12 godina

Zasto beovoz ne moze da bude metro,samo se kupe druge kompozicije i uvede jos par stanica.Inace smatram ovo teskim izivljavanjem nad srbijom koja je vec prezaduzena ,svaki zaposleni u srbiji je u zadnje 3 godine zaduzen od vlasti sa po 4000 eura a to treba da vrati od 200 eura plate ,ogromna vecina gradova u americi koji su veci i mnogo bogatiji od beograda nema metro.

Nesa

pre 12 godina

@"zaboravili su da napomenu da je to 2017 hexadecimalno..
(William Wilson, 4. oktobar 2011 21:27)"

Bravo za komentar! Kratko, jasno i duhovito! Dakle vec 8215g :) imacemo metro u BG-u. Ma 6 milenijuma ce da proleti brzo :)

srx

pre 12 godina

Kaze covjek: "Metro je višedecenijski san urbanista i Beograđana, koji će tako dugoročno rešiti sve saobraćajne probleme i gužve u prestonici“

Kako su samo rijesili saobracajne probleme u Moskvi, Londonu, Njujorku, Parizu, Madridu, Barseloni, Rimu, Atini, Stokholmu, Briselu, Amsterdamu...sve glavni gradovi, boli glava od kolicine metro stanica i duzine trasa...a guzve u saobracaju monumentalne. Dakle, carobnog stapica nema i ovo je samo predizborna LAZ.

k4

pre 12 godina

Već 2017?

Neki se možda sećaju reči Duška Radovića: "Kad će taj metro? ... Mnogi Beograđani su već odavno pod zemljom i čekaju."

Milentije

pre 12 godina

Narode, pazljivo sa ovim vlastima. Sad su poceli da otvaraju nesto sto su umesto tri gradili 10 godina.I sad hoce da prevare naivne ljude i to cime , ni manje ni vise nego metroom-od ruskih kredita a toliko su prozapadno orjentisani da su slomili vratove. Konuzin treba da bira s kime ce u tal, nasima nista ne verujte. Pamet u glavu! Upitajte se gde su vasa radna mesta, gde je narodna imovina, kolike su va, plate i penzije , gde su nase banke, kolike su kamate na kredite, koliko kosta most preko Ade (duplo i vise od vrednosti istih ili slicnih projekata), zapitajte se koliki su im racuni u privatnim svajcarskim bankama(od svakog posla najmanje 3% kao lobisticka provizija za ugovor!)....sad zamislite posao jedne termoelektrane, mosta ili slolarne elektrane....!
Jos jednom ponavljam :razmislite dobro o lazovima!

Filip

pre 12 godina

Samo da se razumemo, 'Memorandum o razumevanju' ne znači APSOLUTNO NIŠTA. To je samo dokument kojim sadašnja vlast sebi daje za pravo da pominje pitanje metroa u medijima, i vrlo verovatno je samo zbog toga potpisano. Nikakav metro se neće graditi u Beogradu još dugo jer sredstva za to ne postoje, niti je realno otplaćivati takav kredit.

Cencul

pre 12 godina

Vec 2017. hahahahaha.
A kad smo kod toga, ko je to procenio da nam je bas ta linija najneophodnija? Cela cukarica oslanja se na jednu ulicu, a to je Radnicka. Mirijevo isto tako. Autobus 23 je deveti krug pakla. Ko to odredjuje prioritete gradskog saobracaja?

Sin Bludimir

pre 12 godina

Malo podsecanje o firmi koja treba da bude glavni nosilac projekta:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/8584776.stm

Ovi bash rade po srpski.. Nije ni chudo sto su se tako lepo nashli sa nashim politicharima.

Nasha vlast je genijalna, ume bez tendera da izabere najboljeg izvodjaca. To samo mogu pravi lideri i drzavnici!!

Daca Faca

pre 12 godina

Pretpostavljam da sa izgradnjom metroa i nije moglo da se počne dok se novac ne potroši na preskupe španske tramvaje, pa na popravku šina jer nisu odgovarale, zatim na masakr nad platanima da bi se ponovo trošio novac za kupovinu i sađenje istih. Da se odmah počelo sa metroom mnogi bi ostali bez slatke zarade i procenta od drugih poslova.

slučajni prolaznik

pre 12 godina

Ovo pišem za vas mlađe. Davne 1977. godine, kada sam imao 9 godina, pokupe nas autobusom iz škole na Novom Beogradu, pa pravo u tadašnji Dom pionira u Takovskoj.Napunismo salu, iziđe jedan ozbiljan čika sa debelim naočarima, i na dijaprojektoru (to vam je jedna prevaziđena mašina za emitovanje slajdova, tada nije, verovali ili ne,bilo laptopova!), poče da nam pokazuje futurističke slike; podzemna železnica, moderne kompozicije, sve lepo nacrtano. "Deco, 1985. godine Beograd će imati metro". Mi zinuli, čudo neviđeno! Neviđeno do dan danas, pa mi se nešto i ta 2017. ne čini verovatnom!Tada smo imali trgovinski suficit sa SSSR-om, pa je postojala ideja da nam Rusi grade metro. Sada nema suficita, nema para, ali pusti čovek voli da se nada, i da veruje i kada se očigledno laže...

boki

pre 12 godina

Hvala bogu pa sam osetio voznju metroom na ex. u italiji pre 5 dana, nezaboravno iskustvo za one koji se nikad nisu vozili.A sto se tice naseg metroa to ce biti ko zna kad, a mozda ni tad

Ned

pre 12 godina

Fotografija je iz Stokholm metroa,stanica "estermalm",inace radim i putujem svakodnevno sthlm metroem i jedan je od najboljih u Evropi,pozzzz iz Sthlma

Marko

pre 12 godina

Jedina dobra stvar je sto su odustali od lakog metroa!
A klasicni pravi metro kakav zasluzujemo, dobicemo do kraja ovog veka nadam se!
Mada mogu da zamislim i nase unuke koji sanjaju o metrou!

З.Плавшић

pre 12 godina

Sta ce Beogradu metro? Koliko bi to kostalo?!Novac koji biste ulozili u izgradnju metroa ,ulozite u ravnomerni razvoj u republici ...neka se jedan broj novopridoslih stanovnika beograda vrati u svoja rodna mesta i problemi sa saobracajem ce biti zauvek reseni!

bogdan

pre 12 godina

U našem narodu postoji izreka''duša mu ćveće ište a guzica gaća nema''.Treba prvo nahraniti gladan narod a onda se iživljavati.

papaja

pre 12 godina

http://www.aas.org.rs/pisma.html

pa procitate pismo : Pismo B. Jovina na temu saobraćajnog razvoja Beograda, Danas, sreda, 22. februar 2006.

i vidite kako i kada se prica ova bajka i kada je nastala.

Tanja

pre 12 godina

A-ha, isto kao što smo 2007.godine a najkasnije 2011.godine ušli u EU, isto kao što smo dobili 1000 evra od akcija, isto kao sve što su do sada pompezno najavljivali....
Oni su moji idoli, majke mi!

Sarmat

pre 12 godina

Najpostenije bi bilo da Bg sam pravi metro, ali da i: Beogradjani ne daju pare za subvencionisanje poljoprivrede, firmi i radnih mesta u drugim delovima, da ako zelimo pomazemo nerazvijene, a ne da smo primorani, da se svima vraca 30% poreza na zarade a samo Bg-u 20%, da placaju izgradnje severnih i juznih izgradnje autoputeva, troskove zeleznica, da su primorani da iz Kolubare i Obrenovca prodaju Srbiji najjeftiniju struju nego da je prodaju i drugim zemljama po trzisnim cenama, da mogu da uvoze jeftinije ulje i secer a ne da su primorani da *nase* placaju skuplje, da akcize od goriva koje se potrosi u Bg-u ostane u gradu a ne republici, isto i za sve naplaceno u Bg-u a sto svi zajedno trose, da ne doplacujemo drzavne sluzbenike tipa policiju, nastavnike, vojsku, sudije... u siromasnijim sredinama, a da bi oni tamo primali visi republicki prosek tih drzavnih plata... Kada se to sve doda budzet grada ne bi bio 700 miliona eura kao sad nego 2 milijarde eura.

zasu

pre 12 godina

Poceli su sa metroom jos pre koliko 35 godina? Cista bljuvotina...bas se pitam koliko ce biti budala da glasaju za ovu vlast koja je pocela da zahuktava svoju predizbornu kampanju.Cist licemerluk i magla.

Siniša

pre 12 godina

Meni je jako žao što mnogi naši građani nisu bili u inostranstvu, nisu se vozili u tzv. podzemnoj železnici...pa ne znaju šta je metro i šta znači za građane. Vidim da ovde komentarišu mnogi koji ne žive u Beogradu, samo ne znam šta njih briga za metro i kako će se finasirati...Vidim da je mnogima smešna ova priča, to su isti oni koji su se smejali kada se pričalo o mostu na Adi, i Vučić se smejao i govorio da je to predizborni trik Đilasa i da od mosta neće biti ništa...stvarno ste ispali smešni, a most je urađen. Moram da priznam da ni ja nisam verovao da će most uraditi, naročito zbog ekonomske krize, ali se nisam podsmevao. Sada verujem, ako Đilas kaže da će nešto uraditi to će biti urađeno.

ReklamaBrale

pre 12 godina

Mogao bi urednik sajta B92 da napravi poseban deo posvećen predizbornim aktivnostima-reklamama stranaka. Ova vest je toliko nebulozna da smo svedoči na koje sve načine političari spremaju teren za naredne izbore.

eh...

pre 12 godina

-amortizeri popucali na vozilima-bolje zapušite rupe na ulicama!!
-tramvaji ispadaju iz šina; a u javnosti se kaže da je za sudar kriv vozač drugog tramvaja e pa sigurno! ON JE na skretanju PROKLIZAO i to se tačno vidi jer je izbušio asfalt i tako klizio neko vreme dok se na kraju nije zakucao u kontejner i stubić-hmmm, preispitajte kupovinu španskih tramvaja-ONI ne odgovaraju našim ulicama tj šinama! samo je pitanje dana kada će ispasti sledeći i tako, dok se draga gospoda ne opameti, što se neće desiti u skorije vreme!!! LJUDI!!!
A MI GRADIMO METRO!! Aha... još sam da čujemo da je brži od svetlosti!!!
Samo me zanima kuda će ići Ustaničkom! Da se neće možda opet bušiti bulevar! Hmmm... Ali dobro je, sad će izbori!

bezimeni

pre 12 godina

Aj sada svi udrite kako je to samo zbog izbora... kako je to samo "san u nečijim glavama"...
Sećate se? To ste svi govorili i za most na Adi?!
Aj malo da spustite loptu? Jel može?
Mada sam ubeđen da će te za 5 godina govoriti kako je metro preskup i kako je moglo napraviti 3 za cenu jednog... da li vam je i to poznato? Most na Adi?

Novosađanin

pre 12 godina

Ja priželjkujem metro u Beogradu svaki put kada moram da dođem autom zbog nekog posla. Uvek me užasava gužva pred Gazelom i kolone koje se protegnu na nekoliko kilometara. Nadam se da će uz metro biti sagrađene i 'Park and ride' garaže i da u njima pripadnici marginalnih etničkih grupa neće čerupati automobile dok se vlasnici voze metroom.

smehoteka

pre 12 godina

Gosposine Anticu,lupate ko otvoren prozor... Da li znate da se u Becu koji ima metro vec 40 godina,godisnje ako su uslovi idealni napravi max 2km metroa??? Zaboravih da ste vi socijalisti pred izbore kojji se blize svemoguci,pa ko zna mozda i uspete da napravite metro za 4 god ili isparvite krivu Drinu...

Choban

pre 12 godina

Početkom 90-ih bilo na RTS da Niš prvi dobija metro u Srbiji najkasnije 94,pitam se pitam ko tu lud, ili ja možda ćorav?! Ako sam se opet probudio u 90-im, onda možda i naprave metro za 27 godina. Ođe bi i Konfučije osto konfuzan!!

IVANA

pre 12 godina

VEĆ 2017????
hahahahaha

Metro u londonu je otvoren 1863, u Budimpesti 1896, u Parizu 1900, u NY 1904, u Beču 1976...

Ajde što smo zaostali, nego što se još i hvalimo time.

Dule NS

pre 12 godina

Zar niste isto tako komentarisali i za most na Adi?
Možda BG još uvek nema metro jer u njemu žive takvi ljudi kao što ste vi!

Vladimir LDP

pre 12 godina

Taman kad i Vojvodjani nezavisnost, samo ne znam kako cete onda otplacivati taj kredit za metro, nece biti odakle da se zagrabi. Nadam se da vi imate te pare, u suprotnom moracete da vratite nazad taj metro. Ili da ga date na upravljanje Vojvodini.

Siniša

pre 12 godina

Meni je jako žao što mnogi naši građani nisu bili u inostranstvu, nisu se vozili u tzv. podzemnoj železnici...pa ne znaju šta je metro i šta znači za građane. Vidim da ovde komentarišu mnogi koji ne žive u Beogradu, samo ne znam šta njih briga za metro i kako će se finasirati...Vidim da je mnogima smešna ova priča, to su isti oni koji su se smejali kada se pričalo o mostu na Adi, i Vučić se smejao i govorio da je to predizborni trik Đilasa i da od mosta neće biti ništa...stvarno ste ispali smešni, a most je urađen. Moram da priznam da ni ja nisam verovao da će most uraditi, naročito zbog ekonomske krize, ali se nisam podsmevao. Sada verujem, ako Đilas kaže da će nešto uraditi to će biti urađeno.

bezimeni

pre 12 godina

Aj sada svi udrite kako je to samo zbog izbora... kako je to samo "san u nečijim glavama"...
Sećate se? To ste svi govorili i za most na Adi?!
Aj malo da spustite loptu? Jel može?
Mada sam ubeđen da će te za 5 godina govoriti kako je metro preskup i kako je moglo napraviti 3 za cenu jednog... da li vam je i to poznato? Most na Adi?

Nikola

pre 12 godina

Zasto beovoz ne moze da bude metro,samo se kupe druge kompozicije i uvede jos par stanica.Inace smatram ovo teskim izivljavanjem nad srbijom koja je vec prezaduzena ,svaki zaposleni u srbiji je u zadnje 3 godine zaduzen od vlasti sa po 4000 eura a to treba da vrati od 200 eura plate ,ogromna vecina gradova u americi koji su veci i mnogo bogatiji od beograda nema metro.

бт

pre 12 godina

Све је рекао осим једне ствари - одакле паре. За његово подсећање, градови унутар држава могу да банкротирају исто као и целе државе. Дакле, када дође време за враћање кредита за мост на ади и за метро онда ће Београд банкротирати а повериоци ће постати власници капиталних инфраструктурних објеката у граду (рецимо Газела, Авалски торањ и сл.). Онда ћемо се сећати Ђиласа и његових мегаломанских пројеката трошења туђих пара.

Pametan

pre 12 godina

Extra, drago mi je zbog toga.
Samo sto ja vec sledeceg septembra vise necu biti u Srbiji vec palim preko ''bare'' gde su svi pametni vec otisli.

Marko

pre 12 godina

I koliko ce kostati? Novi most sa petljama preko 400 miliona (bar 400 km auto-puta), metro ce onda biti bar 2x skuplji? I to je sve iz kase Grada Beograda?
Doselicu se i ja u Beograd...

mladen

pre 12 godina

Jeste, jeste, i to su supersonicni vozovi koje uzimamo iz Japana po 10 puta vecoj ceni od realne, tako da ce pored klime i brzine vece od zvuka, takodje imati dugme koje kada pritisne masinovodja, voz dobije krila i poleti do odredista...
Nema nista od ovoga, jer su nam sine matore...

З.Плавшић

pre 12 godina

Sta ce Beogradu metro? Koliko bi to kostalo?!Novac koji biste ulozili u izgradnju metroa ,ulozite u ravnomerni razvoj u republici ...neka se jedan broj novopridoslih stanovnika beograda vrati u svoja rodna mesta i problemi sa saobracajem ce biti zauvek reseni!

bogdan

pre 12 godina

U našem narodu postoji izreka''duša mu ćveće ište a guzica gaća nema''.Treba prvo nahraniti gladan narod a onda se iživljavati.

Sarmat

pre 12 godina

Najpostenije bi bilo da Bg sam pravi metro, ali da i: Beogradjani ne daju pare za subvencionisanje poljoprivrede, firmi i radnih mesta u drugim delovima, da ako zelimo pomazemo nerazvijene, a ne da smo primorani, da se svima vraca 30% poreza na zarade a samo Bg-u 20%, da placaju izgradnje severnih i juznih izgradnje autoputeva, troskove zeleznica, da su primorani da iz Kolubare i Obrenovca prodaju Srbiji najjeftiniju struju nego da je prodaju i drugim zemljama po trzisnim cenama, da mogu da uvoze jeftinije ulje i secer a ne da su primorani da *nase* placaju skuplje, da akcize od goriva koje se potrosi u Bg-u ostane u gradu a ne republici, isto i za sve naplaceno u Bg-u a sto svi zajedno trose, da ne doplacujemo drzavne sluzbenike tipa policiju, nastavnike, vojsku, sudije... u siromasnijim sredinama, a da bi oni tamo primali visi republicki prosek tih drzavnih plata... Kada se to sve doda budzet grada ne bi bio 700 miliona eura kao sad nego 2 milijarde eura.

b2011

pre 12 godina

Ne znam samo od kojih para cemo graditi metro??? Ako nam ostane ova vlada, vec 2012. cemo ostati bez hleba,a metro ce biti samo tuzna misao od pet slova!!!

Milentije

pre 12 godina

Narode, pazljivo sa ovim vlastima. Sad su poceli da otvaraju nesto sto su umesto tri gradili 10 godina.I sad hoce da prevare naivne ljude i to cime , ni manje ni vise nego metroom-od ruskih kredita a toliko su prozapadno orjentisani da su slomili vratove. Konuzin treba da bira s kime ce u tal, nasima nista ne verujte. Pamet u glavu! Upitajte se gde su vasa radna mesta, gde je narodna imovina, kolike su va, plate i penzije , gde su nase banke, kolike su kamate na kredite, koliko kosta most preko Ade (duplo i vise od vrednosti istih ili slicnih projekata), zapitajte se koliki su im racuni u privatnim svajcarskim bankama(od svakog posla najmanje 3% kao lobisticka provizija za ugovor!)....sad zamislite posao jedne termoelektrane, mosta ili slolarne elektrane....!
Jos jednom ponavljam :razmislite dobro o lazovima!

NemanjaBB

pre 12 godina

A da bi se to desilo, jedino treba da glasamo za ove sto su sada na vlasti da ostanu tu gde su i oni ce to da zavrse. A kredite cemo da otplacujemo do 24. veka.

srx

pre 12 godina

Kaze covjek: "Metro je višedecenijski san urbanista i Beograđana, koji će tako dugoročno rešiti sve saobraćajne probleme i gužve u prestonici“

Kako su samo rijesili saobracajne probleme u Moskvi, Londonu, Njujorku, Parizu, Madridu, Barseloni, Rimu, Atini, Stokholmu, Briselu, Amsterdamu...sve glavni gradovi, boli glava od kolicine metro stanica i duzine trasa...a guzve u saobracaju monumentalne. Dakle, carobnog stapica nema i ovo je samo predizborna LAZ.

Marko

pre 12 godina

Jedina dobra stvar je sto su odustali od lakog metroa!
A klasicni pravi metro kakav zasluzujemo, dobicemo do kraja ovog veka nadam se!
Mada mogu da zamislim i nase unuke koji sanjaju o metrou!

Зоран Првовенчани

pre 12 godina

То ћете да уништите за 5 година. Као онај шпански трамвај. Вас да врате у камено доба и тамо би нешто покварили.

Dule NS

pre 12 godina

Zar niste isto tako komentarisali i za most na Adi?
Možda BG još uvek nema metro jer u njemu žive takvi ljudi kao što ste vi!

Ako nisam ja, ko je?

pre 12 godina

Kontam da ce u februaro prognozo biti jos optimisticnija...
verovatano 2014
a u zvanicnoj predizbornoj kampanje bice i 2012...
a dan pred izbornu tesinu verovatno ce nas ubedjivati da je metro u stvari vec gotov...

tabasco pete

pre 12 godina

do kraja predizborne kampanje cucemo da ce Srbi u 2018 ici na Mesec gde ce osnovati srpsku teritoriju i to na mestu gde je utvrdjeno da ima zlata u izobilju...

Da li stvarno smatraju da smo maloumni? Pa vozovi u Sebiji idu sporije nego u vreme Franje Josipa a mi cemo da pravimo metro?

I jedino pitanje je gde je bio tender za projekat? Ovde se u zatvor ide jer neko nije raspisao tender za nabavku wc papira, ali kada je projekat od vise miliona evra u pitanju, tu nema tendera.
Bagro lopovska sjasite nam se grbace...

Himzo 50%

pre 12 godina

Više od ovog predizbornog hajpa me fascinira činjenica da od 1973. godine postoji "Sektor za metro"... koliko zaposlenih ima u njemu?

Ned

pre 12 godina

Fotografija je iz Stokholm metroa,stanica "estermalm",inace radim i putujem svakodnevno sthlm metroem i jedan je od najboljih u Evropi,pozzzz iz Sthlma

Tanja

pre 12 godina

A-ha, isto kao što smo 2007.godine a najkasnije 2011.godine ušli u EU, isto kao što smo dobili 1000 evra od akcija, isto kao sve što su do sada pompezno najavljivali....
Oni su moji idoli, majke mi!

Зоран

pre 12 godina

"То ћете да уништите за 5 година. Као онај шпански трамвај. Вас да врате у камено доба и тамо би нешто покварили."
Не причам ја ово напамет. Имам ја више доказа за то. Јел смо слични ми и Румуни? МЛого. Е возимо се ми метроом у Торонту, 3 Румуна и ја (мада је оно више воз него метро). Као да их знам од детињства. И један ми каже: Погледај, све чисто, ништа ижврљано, у Румунији би то све било демолирано и ишарано.

eh...

pre 12 godina

-amortizeri popucali na vozilima-bolje zapušite rupe na ulicama!!
-tramvaji ispadaju iz šina; a u javnosti se kaže da je za sudar kriv vozač drugog tramvaja e pa sigurno! ON JE na skretanju PROKLIZAO i to se tačno vidi jer je izbušio asfalt i tako klizio neko vreme dok se na kraju nije zakucao u kontejner i stubić-hmmm, preispitajte kupovinu španskih tramvaja-ONI ne odgovaraju našim ulicama tj šinama! samo je pitanje dana kada će ispasti sledeći i tako, dok se draga gospoda ne opameti, što se neće desiti u skorije vreme!!! LJUDI!!!
A MI GRADIMO METRO!! Aha... još sam da čujemo da je brži od svetlosti!!!
Samo me zanima kuda će ići Ustaničkom! Da se neće možda opet bušiti bulevar! Hmmm... Ali dobro je, sad će izbori!

dzigi

pre 12 godina

Što bi rekao Duško, neki su već odavno pod zemljom i čekaju prvu liniju metroa... 2017ta je daleko, to će sigurno brže. Na proleće iduće godine biće najmanje 2015ta.

Pesoptimist

pre 12 godina

Ja savetujem sledeci recept:Bolje biti pesimista pa se prijatno iznenaditi nego biti optimista pa se cesto razocarati!Tako da sumnjam,ali ajde...

Metro za malo

pre 12 godina

ovaj naslov ima jednu grešku trebalo bi da glasi :
"Beograđani dobijaju metro TEK 2017."
Imajući u vodu da ga neke zemlje imaju 100 godina.

Daca Faca

pre 12 godina

Pretpostavljam da sa izgradnjom metroa i nije moglo da se počne dok se novac ne potroši na preskupe španske tramvaje, pa na popravku šina jer nisu odgovarale, zatim na masakr nad platanima da bi se ponovo trošio novac za kupovinu i sađenje istih. Da se odmah počelo sa metroom mnogi bi ostali bez slatke zarade i procenta od drugih poslova.

papaja

pre 12 godina

http://www.aas.org.rs/pisma.html

pa procitate pismo : Pismo B. Jovina na temu saobraćajnog razvoja Beograda, Danas, sreda, 22. februar 2006.

i vidite kako i kada se prica ova bajka i kada je nastala.

Sin Bludimir

pre 12 godina

Malo podsecanje o firmi koja treba da bude glavni nosilac projekta:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/8584776.stm

Ovi bash rade po srpski.. Nije ni chudo sto su se tako lepo nashli sa nashim politicharima.

Nasha vlast je genijalna, ume bez tendera da izabere najboljeg izvodjaca. To samo mogu pravi lideri i drzavnici!!

Cencul

pre 12 godina

Vec 2017. hahahahaha.
A kad smo kod toga, ko je to procenio da nam je bas ta linija najneophodnija? Cela cukarica oslanja se na jednu ulicu, a to je Radnicka. Mirijevo isto tako. Autobus 23 je deveti krug pakla. Ko to odredjuje prioritete gradskog saobracaja?

Tekuće pogodnosti za svakoga

pre 12 godina

Jeste. A na početnoj stanici u Ustaničkoj svakog putnika čekaće kilo meda. A u Tvorničkoj, svaki putnik dobijaće litar mleka.

Masinovodja

pre 12 godina

SUPER!
Samo 150 godina nakon Londona, 110 nakon Budimpeste... da ne smaram sa daljim nabrajanjima.
Mislim da je nas problem sto ovoliko kasnimo to sto se Mrka rodio u pogresno vreme. Da je Pera pravo otisao u policiju i da se Mrka rodio pocetkom 19 veka, sad bi nam zavideo ceo svet, jer kad sagradi ovako monumentalnu gradjevinu u Beskoj, sta bi tek napravio od metroa :)

Novosađanin

pre 12 godina

Ja priželjkujem metro u Beogradu svaki put kada moram da dođem autom zbog nekog posla. Uvek me užasava gužva pred Gazelom i kolone koje se protegnu na nekoliko kilometara. Nadam se da će uz metro biti sagrađene i 'Park and ride' garaže i da u njima pripadnici marginalnih etničkih grupa neće čerupati automobile dok se vlasnici voze metroom.

zasu

pre 12 godina

Poceli su sa metroom jos pre koliko 35 godina? Cista bljuvotina...bas se pitam koliko ce biti budala da glasaju za ovu vlast koja je pocela da zahuktava svoju predizbornu kampanju.Cist licemerluk i magla.

IVANA

pre 12 godina

VEĆ 2017????
hahahahaha

Metro u londonu je otvoren 1863, u Budimpesti 1896, u Parizu 1900, u NY 1904, u Beču 1976...

Ajde što smo zaostali, nego što se još i hvalimo time.

Filip

pre 12 godina

Samo da se razumemo, 'Memorandum o razumevanju' ne znači APSOLUTNO NIŠTA. To je samo dokument kojim sadašnja vlast sebi daje za pravo da pominje pitanje metroa u medijima, i vrlo verovatno je samo zbog toga potpisano. Nikakav metro se neće graditi u Beogradu još dugo jer sredstva za to ne postoje, niti je realno otplaćivati takav kredit.

jedina solucija revolucija

pre 12 godina

Beogard dobija METRO...
...200 000 novih radnih mesta...
...1000 evra od akcija...
...FIAT proizvodi 100 000 novih automobila...
...stabilan dinar...
...clanstvo u EU i odbrana Kosova...
...lideri u regionu...
...sociajalno odgovorna vlada...
...
...
...
ne lipsi magarce do SLEDECIH IZBORA!

boki

pre 12 godina

Hvala bogu pa sam osetio voznju metroom na ex. u italiji pre 5 dana, nezaboravno iskustvo za one koji se nikad nisu vozili.A sto se tice naseg metroa to ce biti ko zna kad, a mozda ni tad

Nesa

pre 12 godina

@"zaboravili su da napomenu da je to 2017 hexadecimalno..
(William Wilson, 4. oktobar 2011 21:27)"

Bravo za komentar! Kratko, jasno i duhovito! Dakle vec 8215g :) imacemo metro u BG-u. Ma 6 milenijuma ce da proleti brzo :)

k4

pre 12 godina

Već 2017?

Neki se možda sećaju reči Duška Radovića: "Kad će taj metro? ... Mnogi Beograđani su već odavno pod zemljom i čekaju."

Goran Tomić

pre 12 godina

Jeste, pred izbore ćemo da planiramo metro,a posle izbora nećemo imati ni šta da jedemo.
Ja i sad jedem samo tako što ne plaćam račune infostanu.
A onda ćete i stan da mi uzmete, da se moj dug otplati.
A onda ću ja da stanujem u tom vašem metrou.
Važna napomena: i moja plata je iz gradske kase...
Samo, nekima se daje više, a nekima baš malo...
Al' biće metro...jednog dana...

Micko

pre 12 godina

Jeli, a da vi sa B92 otvorite novu podsekciju sa bajkama. A za urednika stavite Mrkonjica! On je odlican u ovakvim izjavama! Pa ima jos 5-6 meseci do izbora, mogu da zamislim sta ce biti kad bude mesec dana do izbora - pravicemo kosmodrom!

ReklamaBrale

pre 12 godina

Mogao bi urednik sajta B92 da napravi poseban deo posvećen predizbornim aktivnostima-reklamama stranaka. Ova vest je toliko nebulozna da smo svedoči na koje sve načine političari spremaju teren za naredne izbore.

Choban

pre 12 godina

Početkom 90-ih bilo na RTS da Niš prvi dobija metro u Srbiji najkasnije 94,pitam se pitam ko tu lud, ili ja možda ćorav?! Ako sam se opet probudio u 90-im, onda možda i naprave metro za 27 godina. Ođe bi i Konfučije osto konfuzan!!

slučajni prolaznik

pre 12 godina

Ovo pišem za vas mlađe. Davne 1977. godine, kada sam imao 9 godina, pokupe nas autobusom iz škole na Novom Beogradu, pa pravo u tadašnji Dom pionira u Takovskoj.Napunismo salu, iziđe jedan ozbiljan čika sa debelim naočarima, i na dijaprojektoru (to vam je jedna prevaziđena mašina za emitovanje slajdova, tada nije, verovali ili ne,bilo laptopova!), poče da nam pokazuje futurističke slike; podzemna železnica, moderne kompozicije, sve lepo nacrtano. "Deco, 1985. godine Beograd će imati metro". Mi zinuli, čudo neviđeno! Neviđeno do dan danas, pa mi se nešto i ta 2017. ne čini verovatnom!Tada smo imali trgovinski suficit sa SSSR-om, pa je postojala ideja da nam Rusi grade metro. Sada nema suficita, nema para, ali pusti čovek voli da se nada, i da veruje i kada se očigledno laže...

smehoteka

pre 12 godina

Gosposine Anticu,lupate ko otvoren prozor... Da li znate da se u Becu koji ima metro vec 40 godina,godisnje ako su uslovi idealni napravi max 2km metroa??? Zaboravih da ste vi socijalisti pred izbore kojji se blize svemoguci,pa ko zna mozda i uspete da napravite metro za 4 god ili isparvite krivu Drinu...