Petak, 31.12.2010.

00:14

Darko Šarić kupovao firme po Srbiji

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević kaže da ima dokaza da je Šarićeva grupa ulagala novac od droge u kupovinu preduzeća u Srbiji.

Izvor: Blic

Darko Šariæ kupovao firme po Srbiji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

25 Komentari

Sortiraj po:

Treće oko

pre 13 godina

I Telekom je spremljen za Darka Šarića. On odavno upravlja Srbijom - njegov kapital u Srbiji je ogroman, najpre je kupovao male firme, pa malo veće i na kraju Najvredniju. I sve su to njemu pomogli oni koje je finansirao u borbi za vlast i kapital. Pročitajte samo šta je sve izjavio Homen, što su preneli mediji: Sarađivao sa strankama na vlasti, finansirao i opoziciju, finansirao medije, uz pomoć visokih državnih činovnika pobegao od ruke pravde, a ko zna, možda se "krije" u Beogradu, odakle upravlja svojom imovinom. A o kupljenim lancima zemlje u Vojvodini, pa on je većinski vlasnik u Srbiji. Pa on je veći i od Miškovića, možda i od Karića. STRAŠNO! Ostaje da vidimo šta država moože da uradi u borbi protiv organizovanog kriminala.

Radoman

pre 13 godina

Miljko proverite slučaj "Telekom", pre nego što bude kasno. Tu su stvari dosta jasne. Navodno, niko iz ministarstva nije dao predlog sa obrazloženjem za prodaju Telekoma, a Vlada donela odluku. Jedini argument za prodaju, po navodima ministarke za telekomunikacije, je da država ne upravlja dobro ovim preduzećem je pravi skandal. Sve one koji na bilo koji način budu učestvovali u ovom skandalu treba uhapsiti, ako treba i celu Vladu. Prodati nešto što vredi 10 Mlrd Evra za 1,4 Mlrd Evra je stvarno kriminal. Još uvek se nezna ni da li je vlasnik infrastrukture PTT, ili Telekom, i da li se ista prodaje, ili se daje u zakup. Skandal do skandala. Cela javnost je protiv prodaje, pogotovo je protiv stručna javnost. Samo da Vas podsetim da je i domaća stručna javnost protiv ove prodaje, a da ista u svetskim okvirim predstavlja relevantan faktor. Odmah nakon objavljivanja namere Vlade da će prodati Telekom, pravljena je anketa među studentima završne godine Beogradskog ETF, i svi su se izjasnili da će napustiti Srbiju. Normalno, ovaj potez govori da ovu vlast na interesuje njen narod i budućnost naroda, i da su u pitanju kriminalne rabote. Slučaj Telekom je nekako sinhronizovano ulazio u završnicu kako je Šarić uvećavao bogastvo u Srbiji. Ako je tačna da je privatizovao veliki broj firmi u Srbiji, ne vidim razlog zašto nebi "draftovao" Telekom. Ta priča bi mogla da pije vodu obzirom da je Šarićev godišnji obrt u Srbiji bio od 4 do 6 Mlrd Evra. To je dovoljno para za Telekom, može da ga kupi dok si rekao keks. Samo je trebao neko da odluči da ga "iznese" na tržište. Još treba povezati priče iz medija da je finansirao stranke na vlasti, ali i opoziciju, i da je bio u bliskim odnosima sa šefom kabineta ministra policije, koji mu je dojavio da se sprema hapšenje, onda je i laiku jasno. treba proveriti iVikiliks na ovu temu. Neka nam je Bog u pomoći.

Boki

pre 13 godina

Ova vlada mora da odgovara za lopovluk.Ne moze neko da se bogati na racun naroda koji je i moralno i materijalno obezvredjen.Srbija propala drzava a bogatih politicara sve vise...kako to moze?Samo prevarom i kriminalom u kome kolo vodi vlada.Naravno da narod sve gore zivi kada ono sto je namenjeno boljitku gradjana i Srbije podele kriminalci izmedju sebe.Ova vlada je sebe svoje najblize i prijatelje obezbedila a kada se smaknu sa vlasti radovace se a ti glupi narode pasi travu.Tako se nadaju i ovi sledeci...treba poceti sa kaznjavanjem lopurda pa ce se oni buduci malo razmisliti i nece se makar ko otimati da bude politicar i sedi u vladi samo iz licnog interesa.Hapsiti treba ovu garnituru lazova i saradnika korupcije i kriminala.

Teraj to sve u CZ

pre 13 godina

Sad cu ja opet ko Josif iz Trbusnice:

Da su prvo uradili restituciju, pa onda privatizaciju do ovoga ne bi doslo. Ovako je vlast u nedostatku stranih investitora koji ne kupuju macku u dzaku, pocela da prodaje firme svakome ko im "pokaze novac". Po zakonu je i prodavac saucesnik u kriminalnoj radnji posebno onaj koji je sve mogao da proveri.

Petar

pre 13 godina

I sudstvo treba da se pretrese ali ne samo da se neki udalje na laksa mesta ili bolja nego da se ispita poreklo imovine i da sudija kazni sudiju!Prepuno ih je i tamo.Sistem je zatrovan tu sede glavni i odgovorni.Pogledajte se u oci drugovi kriminalci.U zatvor sa svima koji su i sluze kriminalcima.

steve ocean

pre 13 godina

Kad je Srba Ilic kupio Putnik 2003.g. Agencija za privatizaciju mu je trazila tonu dokumenata. Bilanse potvrdjene od svetskih revizora, poreske prijave, potvde banaka i brojne reference. Znam jer sam tada radio za njega. I pored toga ministar Bubalo mu je raskinuo ugovor da bi mogao da Putnik proda drugome i dobije debelu proviziju. Sve sto je Srba Ilic platio i ulozio mu je konfiskovano a on je proglasen za kontroverznog biznismena iako je poznat i cenjen u SAD. Sprega tajkuni-vlast-kriminal ne zeli da u Srbiju dodju uspesni Srbi iz dijaspore koji su svoje pare posteno zaradili. Bila je to jedna od prvih velikih investicija dijaspore i ocekivalo se da ce taj primer da povuce stotine drugih. Ali je primer Srbe Ilica uplasio dijasporu. Malo ko u dijaspori ne zna za slucaj Srbe Ilica kome drzava jos nije vratila pare koje je platio jos 2003.g. uprkos Arbitraznim i sudskim odlukama u njegovu korist. Bubalo je ponovo prodao Putnik (Milanu Beku) 2007. g. a zvanicni kupac je firma Acciona sa Kipra, osnovana sa samo 2,000 eura kapitala i bez ikakve aktivnosti do tada. Niko se nije pitao odakle takvoj firmi da u roku od 24 casa obezbedi 43 miliona eura. Sada cujemo da su te pare obezbedili Subotic i/ili Saric. Stotine privatizacija je zavrseno sa prljavim ili u najmanju ruku sumnjivim parama i to su znali i u Agenciji za privatizaciju i u ministarstvu ekonomije ali su svi dobili svoj deo i pravili se ludi.

Sava Drugi

pre 13 godina

Radosaljeviću,
verovaću ti kada proveriš privatizaciju Novog Doma. U istom danu je kupljen za 2.5 a prodan za preko 12 miliona evra. Ugovori još stoje u sudu.

Maree

pre 13 godina

Nista ne brinite, zna se za koga Saric radi, ne znam samo zasto drzava mora da finansira tu tkz drzavnu bezbednost, kad moze samo da ih otera u pm i iznese dokaze o njihovim "igrama" i optuzi ih sve za unutrasnji terorizam i veleizdaju i pozatvara. Sto se tice Sarica, ocekujem da nam zameni nekog od ministara koji se vec dovoljno obogatio. Tako stvari ovde funkcionisu...

autonomas

pre 13 godina

Darko Saric je "idealna" meta da ga koriste za sve kriminalno sto se desvalo u Srbiji. Sustina je da je on samo paravan da bi se neki daleko prljaviji igraci na miru sklonili i reorganizovali. Mi i dan danas kada se kaze sverc cigareta mislimo na Mila Djukanovica, 3-4 brza glisera, i neverovatne milijarde EU koje je Djukanovic toboze zgrnuo ("cak i strana stapma pise"), a to da se u Srbiji odigravao bar 10 puta veci sverc cigaretama sa kolonama kamiona na autoputu i helikopterskom pratnjom niko se i ne seca. Citav trn u oku je da su crnogorci sami svoje trziste snabdevali i to po duplo manjoj ceni nego "familija" u Srbiji. Pokusavam da se setim da li je Tref zbog cigareta ubijen ili jos ponecega... Kundak, kum,... Ali onda doje Velja Ilic i kaze da je hriscanski prastati i pomogne nekmia da dobiju azile po Rusijama, Kubama, Kipru, i ko zna kojekuda... Drzava se obracunava sa gradjevinskom mafijom u Zrenjaninu, a toboze u Novom Sadu, ili nedajboze u Beogradu gradjevinske mafije nema. Sada i ovaj Darko Saric, olicenje negativnosti koje nam je toboz doslo iz Crne Gore, jer mi nikad nismo imali niti imamo, niti cemo imati kriminalce u svojim redovima. Alo bre, prodajte stan svoj i pokusajte d akupite novi, pa pogledajte koliko ce vam banka papira traziti da dokazete poreklo para... mi ovde govorimo o nesmetanom protoku par milijardi EU u Srbiji, od strane srpskog drzavljanina, gde mu je omoguceno da na vreme izadje pre nego ga uhapse. Ono sto ide u prilog Saricu je da je drzava uradila otimanje njegove imovine, pa cak i organizovala prodaju na licitaciji, bez da je sudski postupak poceo, zavrsio se, i dokazano da je kriv. Time je samo drzava za sebe dokazala da je banana republika, a Sariceve izjave da on nije radio nista gore nego gomila politicara ili tajkuna u Srbiji dobija na kredibilitetu.
Ja licno podrzavam nacionalizovanje sve imovine koja je kupljena bespravno ili prljavim novcem, ali mislim da imamo dovoljno istorije u zadnjih 20-ak godina da mozemo vrlo lako prstom upreti u sve mega-milionere koji su se nenormalno obogoatili, u periodu kada smo svi nenormalno osiromasili. Ko pokusa da cacka bude odstreljen, zato nam je lakse d apljujemo po Crnoj Gori, a kod nas se divimo prosperitetu Srpske Pravoslavne Crkve, i njenim organizovanjem Obraza, 1389, Vrele Krvi, ... Probudi se Srbijo!!!

boban

pre 13 godina

Da su hteli postenu privatizaciju organizovali bi nasu dijasporu da kupuje sve u Srbiji.Sve je moglo biti u nasim rukama.Oni su Sartid ,luku Smederevo i stadijum prodali za 23 miliona Dolara.Samo stadijum vredi toliko.

MilosNis

pre 13 godina

Molim vas, ovde se glavna stvar zanemaruje a to je da NIKO nije proverio POREKLO novca kojim su kupovane firme po Srbiji!!! Neko mora da odgovara za to!!!

Jorginho

pre 13 godina

Ima li iko pismen među ovima što šalju komentare? Pa dajte barem pročitajte to što napišete pre nego što pritisnete na "Pošalji".

MIlan Filipovic

pre 13 godina

Mislim da su strucnjaci iz Agencije za privatizaciju prvi koji bi trebalo da saradjuju sa policijom i tuzilastvom.
G.Saric je u celoj prici najposteniji i jedini koji svoje postupke ni ne pokusava da opravda Evropskim integracijama i ostalim otrcani pricama.

CHE

pre 13 godina

Resenje za ovaj, kao i za vecinu drugih bi bilo sledece: prvo odrediti kaznu, pa tek onda traziti krivca. Recimo, za tu fabriku koja je vredela milion eura, kazna za sve koji su umesani u slucaj 100 godina, i zaplena imovine.

Onda bi se vrlo brzo nasli krivci, i ko je nadlezan i ko je odgovoran, i ko ne cinio zloupotrebe i ko ih nije sprecio.

Na zalost, kod nas se prvo gleda ko je osumnjicen, pa onda shvate da ga ne mogu osuditi, pa odustanu. Druga stvar bi bila da neko MORA u zatvor, pa sad biraj, ili ides ti ili ces svedociti o zloupotrebama onog iznad tebe. I vrlo lako se stigne do vrha piramide. A onda se lepo odgovornost podeli spram uticaja i podeli se i robija.

Srecnu Novu Godinu zelim svim postenim ljudima, a politicarima zelim da sto pre dodju medju ljude, da vide sta mislimo o njima.

Velja Ilic je primer, i ostali bi trebali da se usetaju u narod koji toliko vole i paze, pa da osete javno njenje na svojoj kozi.

samo

pre 13 godina

i on rece "u 2011 ce biti doneta pravosnazna presuda". pa toliko efikasno sudstvo ce da se razvlaci godinu dana. ne daj boze da se za to vreme vrse razni pritisci, ubijaju/zastrasuju svedoci i sl. kako to da se pp ne ocekuje npr. do kraja januara 2011? to bi znacilo da je pravosudje jako u ovoj zemlji, ali nije. prosto drzavni organi, ne samo svojim postupcima, vec i izjavama daju nam do znanja da ne trzimo pravdu od njih vec da je uzmemo u svoje ruke. prosto nas teraju. ma kakvi izbori...

mile

pre 13 godina

Čuditese pa vi ste sve znali pa što niste reagovali pre 15g.Nego sad hoćete da kažete kako bože to otkriveno da kupljeno od droge i da treba da se oduzme,panije on sam radio usrbiji ima to mnogo kumova koji su omastili brke a sad bi da se nepominju.

Miroslav

pre 13 godina

Darko Šarić je radio i radi za srpske službe bezbednosti uostalom kao i većina kriminalaca to je više nego jasno ali Amerikanci zaustavljaju polako tu kriminalnu aktivnost jer jedna država ako želi da postane normalna ne može da počiva na kriminalu i visokom nivou korupcije. Reformisane službe a zatim i smanjivanje uticaja tajkuna su gledano ekonomski jedini spas za Srbiju jer je to osnova za napredak neke zemlje u suprotnom svi znamo šta nas čeka.

CHE

pre 13 godina

Resenje za ovaj, kao i za vecinu drugih bi bilo sledece: prvo odrediti kaznu, pa tek onda traziti krivca. Recimo, za tu fabriku koja je vredela milion eura, kazna za sve koji su umesani u slucaj 100 godina, i zaplena imovine.

Onda bi se vrlo brzo nasli krivci, i ko je nadlezan i ko je odgovoran, i ko ne cinio zloupotrebe i ko ih nije sprecio.

Na zalost, kod nas se prvo gleda ko je osumnjicen, pa onda shvate da ga ne mogu osuditi, pa odustanu. Druga stvar bi bila da neko MORA u zatvor, pa sad biraj, ili ides ti ili ces svedociti o zloupotrebama onog iznad tebe. I vrlo lako se stigne do vrha piramide. A onda se lepo odgovornost podeli spram uticaja i podeli se i robija.

Srecnu Novu Godinu zelim svim postenim ljudima, a politicarima zelim da sto pre dodju medju ljude, da vide sta mislimo o njima.

Velja Ilic je primer, i ostali bi trebali da se usetaju u narod koji toliko vole i paze, pa da osete javno njenje na svojoj kozi.

slovenac

pre 13 godina

Fino vam Darko donosi novac u zemlju, a vi bi da ga hapsite!
Odnose vam novac u Kipar, a vi nikom ništa! Stvarno interesantna zemlja.:))

Dexterijus

pre 13 godina

Pa ta droga jedino je sto moze da nas "spase" iz ove krize, a mi udri po "njoj"...Shalu na stranu...ali preprodajom se lepo zaradjuje, zasto se za neki deo nebi malo i precutalo ako udje u legalne tokove, jer ionako ce te pare zavrsiti kroz potrosnju u legalne tokove. Sto ovi sa zapada neproveravaju ko ima kupuje Mercedese, dzipove, jahte...nego pustaju sve i svakog da im kupi i te pare zavrse u njihovim drzavama u legalne tokove!!!!
Mislite o tome....

zahav

pre 13 godina

Da li je Darko Šarić toliko glup da gotov novac ulaže u propale fabrike? I kako je od propalih fabrika pravio bogatstvo? Hajde sada da njega okrivimo za sve, i za Kofer, i za Bodrum, i za Satelit.... Ako ikada kažete za koga je radio možda vam i poverujemo nešto.

zahav

pre 13 godina

Da li je Darko Šarić toliko glup da gotov novac ulaže u propale fabrike? I kako je od propalih fabrika pravio bogatstvo? Hajde sada da njega okrivimo za sve, i za Kofer, i za Bodrum, i za Satelit.... Ako ikada kažete za koga je radio možda vam i poverujemo nešto.

Miroslav

pre 13 godina

Darko Šarić je radio i radi za srpske službe bezbednosti uostalom kao i većina kriminalaca to je više nego jasno ali Amerikanci zaustavljaju polako tu kriminalnu aktivnost jer jedna država ako želi da postane normalna ne može da počiva na kriminalu i visokom nivou korupcije. Reformisane službe a zatim i smanjivanje uticaja tajkuna su gledano ekonomski jedini spas za Srbiju jer je to osnova za napredak neke zemlje u suprotnom svi znamo šta nas čeka.

slovenac

pre 13 godina

Fino vam Darko donosi novac u zemlju, a vi bi da ga hapsite!
Odnose vam novac u Kipar, a vi nikom ništa! Stvarno interesantna zemlja.:))

MIlan Filipovic

pre 13 godina

Mislim da su strucnjaci iz Agencije za privatizaciju prvi koji bi trebalo da saradjuju sa policijom i tuzilastvom.
G.Saric je u celoj prici najposteniji i jedini koji svoje postupke ni ne pokusava da opravda Evropskim integracijama i ostalim otrcani pricama.

MilosNis

pre 13 godina

Molim vas, ovde se glavna stvar zanemaruje a to je da NIKO nije proverio POREKLO novca kojim su kupovane firme po Srbiji!!! Neko mora da odgovara za to!!!

CHE

pre 13 godina

Resenje za ovaj, kao i za vecinu drugih bi bilo sledece: prvo odrediti kaznu, pa tek onda traziti krivca. Recimo, za tu fabriku koja je vredela milion eura, kazna za sve koji su umesani u slucaj 100 godina, i zaplena imovine.

Onda bi se vrlo brzo nasli krivci, i ko je nadlezan i ko je odgovoran, i ko ne cinio zloupotrebe i ko ih nije sprecio.

Na zalost, kod nas se prvo gleda ko je osumnjicen, pa onda shvate da ga ne mogu osuditi, pa odustanu. Druga stvar bi bila da neko MORA u zatvor, pa sad biraj, ili ides ti ili ces svedociti o zloupotrebama onog iznad tebe. I vrlo lako se stigne do vrha piramide. A onda se lepo odgovornost podeli spram uticaja i podeli se i robija.

Srecnu Novu Godinu zelim svim postenim ljudima, a politicarima zelim da sto pre dodju medju ljude, da vide sta mislimo o njima.

Velja Ilic je primer, i ostali bi trebali da se usetaju u narod koji toliko vole i paze, pa da osete javno njenje na svojoj kozi.

boban

pre 13 godina

Da su hteli postenu privatizaciju organizovali bi nasu dijasporu da kupuje sve u Srbiji.Sve je moglo biti u nasim rukama.Oni su Sartid ,luku Smederevo i stadijum prodali za 23 miliona Dolara.Samo stadijum vredi toliko.

autonomas

pre 13 godina

Darko Saric je "idealna" meta da ga koriste za sve kriminalno sto se desvalo u Srbiji. Sustina je da je on samo paravan da bi se neki daleko prljaviji igraci na miru sklonili i reorganizovali. Mi i dan danas kada se kaze sverc cigareta mislimo na Mila Djukanovica, 3-4 brza glisera, i neverovatne milijarde EU koje je Djukanovic toboze zgrnuo ("cak i strana stapma pise"), a to da se u Srbiji odigravao bar 10 puta veci sverc cigaretama sa kolonama kamiona na autoputu i helikopterskom pratnjom niko se i ne seca. Citav trn u oku je da su crnogorci sami svoje trziste snabdevali i to po duplo manjoj ceni nego "familija" u Srbiji. Pokusavam da se setim da li je Tref zbog cigareta ubijen ili jos ponecega... Kundak, kum,... Ali onda doje Velja Ilic i kaze da je hriscanski prastati i pomogne nekmia da dobiju azile po Rusijama, Kubama, Kipru, i ko zna kojekuda... Drzava se obracunava sa gradjevinskom mafijom u Zrenjaninu, a toboze u Novom Sadu, ili nedajboze u Beogradu gradjevinske mafije nema. Sada i ovaj Darko Saric, olicenje negativnosti koje nam je toboz doslo iz Crne Gore, jer mi nikad nismo imali niti imamo, niti cemo imati kriminalce u svojim redovima. Alo bre, prodajte stan svoj i pokusajte d akupite novi, pa pogledajte koliko ce vam banka papira traziti da dokazete poreklo para... mi ovde govorimo o nesmetanom protoku par milijardi EU u Srbiji, od strane srpskog drzavljanina, gde mu je omoguceno da na vreme izadje pre nego ga uhapse. Ono sto ide u prilog Saricu je da je drzava uradila otimanje njegove imovine, pa cak i organizovala prodaju na licitaciji, bez da je sudski postupak poceo, zavrsio se, i dokazano da je kriv. Time je samo drzava za sebe dokazala da je banana republika, a Sariceve izjave da on nije radio nista gore nego gomila politicara ili tajkuna u Srbiji dobija na kredibilitetu.
Ja licno podrzavam nacionalizovanje sve imovine koja je kupljena bespravno ili prljavim novcem, ali mislim da imamo dovoljno istorije u zadnjih 20-ak godina da mozemo vrlo lako prstom upreti u sve mega-milionere koji su se nenormalno obogoatili, u periodu kada smo svi nenormalno osiromasili. Ko pokusa da cacka bude odstreljen, zato nam je lakse d apljujemo po Crnoj Gori, a kod nas se divimo prosperitetu Srpske Pravoslavne Crkve, i njenim organizovanjem Obraza, 1389, Vrele Krvi, ... Probudi se Srbijo!!!

Dexterijus

pre 13 godina

Pa ta droga jedino je sto moze da nas "spase" iz ove krize, a mi udri po "njoj"...Shalu na stranu...ali preprodajom se lepo zaradjuje, zasto se za neki deo nebi malo i precutalo ako udje u legalne tokove, jer ionako ce te pare zavrsiti kroz potrosnju u legalne tokove. Sto ovi sa zapada neproveravaju ko ima kupuje Mercedese, dzipove, jahte...nego pustaju sve i svakog da im kupi i te pare zavrse u njihovim drzavama u legalne tokove!!!!
Mislite o tome....

mile

pre 13 godina

Čuditese pa vi ste sve znali pa što niste reagovali pre 15g.Nego sad hoćete da kažete kako bože to otkriveno da kupljeno od droge i da treba da se oduzme,panije on sam radio usrbiji ima to mnogo kumova koji su omastili brke a sad bi da se nepominju.

samo

pre 13 godina

i on rece "u 2011 ce biti doneta pravosnazna presuda". pa toliko efikasno sudstvo ce da se razvlaci godinu dana. ne daj boze da se za to vreme vrse razni pritisci, ubijaju/zastrasuju svedoci i sl. kako to da se pp ne ocekuje npr. do kraja januara 2011? to bi znacilo da je pravosudje jako u ovoj zemlji, ali nije. prosto drzavni organi, ne samo svojim postupcima, vec i izjavama daju nam do znanja da ne trzimo pravdu od njih vec da je uzmemo u svoje ruke. prosto nas teraju. ma kakvi izbori...

steve ocean

pre 13 godina

Kad je Srba Ilic kupio Putnik 2003.g. Agencija za privatizaciju mu je trazila tonu dokumenata. Bilanse potvrdjene od svetskih revizora, poreske prijave, potvde banaka i brojne reference. Znam jer sam tada radio za njega. I pored toga ministar Bubalo mu je raskinuo ugovor da bi mogao da Putnik proda drugome i dobije debelu proviziju. Sve sto je Srba Ilic platio i ulozio mu je konfiskovano a on je proglasen za kontroverznog biznismena iako je poznat i cenjen u SAD. Sprega tajkuni-vlast-kriminal ne zeli da u Srbiju dodju uspesni Srbi iz dijaspore koji su svoje pare posteno zaradili. Bila je to jedna od prvih velikih investicija dijaspore i ocekivalo se da ce taj primer da povuce stotine drugih. Ali je primer Srbe Ilica uplasio dijasporu. Malo ko u dijaspori ne zna za slucaj Srbe Ilica kome drzava jos nije vratila pare koje je platio jos 2003.g. uprkos Arbitraznim i sudskim odlukama u njegovu korist. Bubalo je ponovo prodao Putnik (Milanu Beku) 2007. g. a zvanicni kupac je firma Acciona sa Kipra, osnovana sa samo 2,000 eura kapitala i bez ikakve aktivnosti do tada. Niko se nije pitao odakle takvoj firmi da u roku od 24 casa obezbedi 43 miliona eura. Sada cujemo da su te pare obezbedili Subotic i/ili Saric. Stotine privatizacija je zavrseno sa prljavim ili u najmanju ruku sumnjivim parama i to su znali i u Agenciji za privatizaciju i u ministarstvu ekonomije ali su svi dobili svoj deo i pravili se ludi.

CHE

pre 13 godina

Resenje za ovaj, kao i za vecinu drugih bi bilo sledece: prvo odrediti kaznu, pa tek onda traziti krivca. Recimo, za tu fabriku koja je vredela milion eura, kazna za sve koji su umesani u slucaj 100 godina, i zaplena imovine.

Onda bi se vrlo brzo nasli krivci, i ko je nadlezan i ko je odgovoran, i ko ne cinio zloupotrebe i ko ih nije sprecio.

Na zalost, kod nas se prvo gleda ko je osumnjicen, pa onda shvate da ga ne mogu osuditi, pa odustanu. Druga stvar bi bila da neko MORA u zatvor, pa sad biraj, ili ides ti ili ces svedociti o zloupotrebama onog iznad tebe. I vrlo lako se stigne do vrha piramide. A onda se lepo odgovornost podeli spram uticaja i podeli se i robija.

Srecnu Novu Godinu zelim svim postenim ljudima, a politicarima zelim da sto pre dodju medju ljude, da vide sta mislimo o njima.

Velja Ilic je primer, i ostali bi trebali da se usetaju u narod koji toliko vole i paze, pa da osete javno njenje na svojoj kozi.

Sava Drugi

pre 13 godina

Radosaljeviću,
verovaću ti kada proveriš privatizaciju Novog Doma. U istom danu je kupljen za 2.5 a prodan za preko 12 miliona evra. Ugovori još stoje u sudu.

Teraj to sve u CZ

pre 13 godina

Sad cu ja opet ko Josif iz Trbusnice:

Da su prvo uradili restituciju, pa onda privatizaciju do ovoga ne bi doslo. Ovako je vlast u nedostatku stranih investitora koji ne kupuju macku u dzaku, pocela da prodaje firme svakome ko im "pokaze novac". Po zakonu je i prodavac saucesnik u kriminalnoj radnji posebno onaj koji je sve mogao da proveri.

Boki

pre 13 godina

Ova vlada mora da odgovara za lopovluk.Ne moze neko da se bogati na racun naroda koji je i moralno i materijalno obezvredjen.Srbija propala drzava a bogatih politicara sve vise...kako to moze?Samo prevarom i kriminalom u kome kolo vodi vlada.Naravno da narod sve gore zivi kada ono sto je namenjeno boljitku gradjana i Srbije podele kriminalci izmedju sebe.Ova vlada je sebe svoje najblize i prijatelje obezbedila a kada se smaknu sa vlasti radovace se a ti glupi narode pasi travu.Tako se nadaju i ovi sledeci...treba poceti sa kaznjavanjem lopurda pa ce se oni buduci malo razmisliti i nece se makar ko otimati da bude politicar i sedi u vladi samo iz licnog interesa.Hapsiti treba ovu garnituru lazova i saradnika korupcije i kriminala.

Radoman

pre 13 godina

Miljko proverite slučaj "Telekom", pre nego što bude kasno. Tu su stvari dosta jasne. Navodno, niko iz ministarstva nije dao predlog sa obrazloženjem za prodaju Telekoma, a Vlada donela odluku. Jedini argument za prodaju, po navodima ministarke za telekomunikacije, je da država ne upravlja dobro ovim preduzećem je pravi skandal. Sve one koji na bilo koji način budu učestvovali u ovom skandalu treba uhapsiti, ako treba i celu Vladu. Prodati nešto što vredi 10 Mlrd Evra za 1,4 Mlrd Evra je stvarno kriminal. Još uvek se nezna ni da li je vlasnik infrastrukture PTT, ili Telekom, i da li se ista prodaje, ili se daje u zakup. Skandal do skandala. Cela javnost je protiv prodaje, pogotovo je protiv stručna javnost. Samo da Vas podsetim da je i domaća stručna javnost protiv ove prodaje, a da ista u svetskim okvirim predstavlja relevantan faktor. Odmah nakon objavljivanja namere Vlade da će prodati Telekom, pravljena je anketa među studentima završne godine Beogradskog ETF, i svi su se izjasnili da će napustiti Srbiju. Normalno, ovaj potez govori da ovu vlast na interesuje njen narod i budućnost naroda, i da su u pitanju kriminalne rabote. Slučaj Telekom je nekako sinhronizovano ulazio u završnicu kako je Šarić uvećavao bogastvo u Srbiji. Ako je tačna da je privatizovao veliki broj firmi u Srbiji, ne vidim razlog zašto nebi "draftovao" Telekom. Ta priča bi mogla da pije vodu obzirom da je Šarićev godišnji obrt u Srbiji bio od 4 do 6 Mlrd Evra. To je dovoljno para za Telekom, može da ga kupi dok si rekao keks. Samo je trebao neko da odluči da ga "iznese" na tržište. Još treba povezati priče iz medija da je finansirao stranke na vlasti, ali i opoziciju, i da je bio u bliskim odnosima sa šefom kabineta ministra policije, koji mu je dojavio da se sprema hapšenje, onda je i laiku jasno. treba proveriti iVikiliks na ovu temu. Neka nam je Bog u pomoći.

Jorginho

pre 13 godina

Ima li iko pismen među ovima što šalju komentare? Pa dajte barem pročitajte to što napišete pre nego što pritisnete na "Pošalji".

Maree

pre 13 godina

Nista ne brinite, zna se za koga Saric radi, ne znam samo zasto drzava mora da finansira tu tkz drzavnu bezbednost, kad moze samo da ih otera u pm i iznese dokaze o njihovim "igrama" i optuzi ih sve za unutrasnji terorizam i veleizdaju i pozatvara. Sto se tice Sarica, ocekujem da nam zameni nekog od ministara koji se vec dovoljno obogatio. Tako stvari ovde funkcionisu...

Petar

pre 13 godina

I sudstvo treba da se pretrese ali ne samo da se neki udalje na laksa mesta ili bolja nego da se ispita poreklo imovine i da sudija kazni sudiju!Prepuno ih je i tamo.Sistem je zatrovan tu sede glavni i odgovorni.Pogledajte se u oci drugovi kriminalci.U zatvor sa svima koji su i sluze kriminalcima.

Treće oko

pre 13 godina

I Telekom je spremljen za Darka Šarića. On odavno upravlja Srbijom - njegov kapital u Srbiji je ogroman, najpre je kupovao male firme, pa malo veće i na kraju Najvredniju. I sve su to njemu pomogli oni koje je finansirao u borbi za vlast i kapital. Pročitajte samo šta je sve izjavio Homen, što su preneli mediji: Sarađivao sa strankama na vlasti, finansirao i opoziciju, finansirao medije, uz pomoć visokih državnih činovnika pobegao od ruke pravde, a ko zna, možda se "krije" u Beogradu, odakle upravlja svojom imovinom. A o kupljenim lancima zemlje u Vojvodini, pa on je većinski vlasnik u Srbiji. Pa on je veći i od Miškovića, možda i od Karića. STRAŠNO! Ostaje da vidimo šta država moože da uradi u borbi protiv organizovanog kriminala.

Dexterijus

pre 13 godina

Pa ta droga jedino je sto moze da nas "spase" iz ove krize, a mi udri po "njoj"...Shalu na stranu...ali preprodajom se lepo zaradjuje, zasto se za neki deo nebi malo i precutalo ako udje u legalne tokove, jer ionako ce te pare zavrsiti kroz potrosnju u legalne tokove. Sto ovi sa zapada neproveravaju ko ima kupuje Mercedese, dzipove, jahte...nego pustaju sve i svakog da im kupi i te pare zavrse u njihovim drzavama u legalne tokove!!!!
Mislite o tome....

Jorginho

pre 13 godina

Ima li iko pismen među ovima što šalju komentare? Pa dajte barem pročitajte to što napišete pre nego što pritisnete na "Pošalji".

autonomas

pre 13 godina

Darko Saric je "idealna" meta da ga koriste za sve kriminalno sto se desvalo u Srbiji. Sustina je da je on samo paravan da bi se neki daleko prljaviji igraci na miru sklonili i reorganizovali. Mi i dan danas kada se kaze sverc cigareta mislimo na Mila Djukanovica, 3-4 brza glisera, i neverovatne milijarde EU koje je Djukanovic toboze zgrnuo ("cak i strana stapma pise"), a to da se u Srbiji odigravao bar 10 puta veci sverc cigaretama sa kolonama kamiona na autoputu i helikopterskom pratnjom niko se i ne seca. Citav trn u oku je da su crnogorci sami svoje trziste snabdevali i to po duplo manjoj ceni nego "familija" u Srbiji. Pokusavam da se setim da li je Tref zbog cigareta ubijen ili jos ponecega... Kundak, kum,... Ali onda doje Velja Ilic i kaze da je hriscanski prastati i pomogne nekmia da dobiju azile po Rusijama, Kubama, Kipru, i ko zna kojekuda... Drzava se obracunava sa gradjevinskom mafijom u Zrenjaninu, a toboze u Novom Sadu, ili nedajboze u Beogradu gradjevinske mafije nema. Sada i ovaj Darko Saric, olicenje negativnosti koje nam je toboz doslo iz Crne Gore, jer mi nikad nismo imali niti imamo, niti cemo imati kriminalce u svojim redovima. Alo bre, prodajte stan svoj i pokusajte d akupite novi, pa pogledajte koliko ce vam banka papira traziti da dokazete poreklo para... mi ovde govorimo o nesmetanom protoku par milijardi EU u Srbiji, od strane srpskog drzavljanina, gde mu je omoguceno da na vreme izadje pre nego ga uhapse. Ono sto ide u prilog Saricu je da je drzava uradila otimanje njegove imovine, pa cak i organizovala prodaju na licitaciji, bez da je sudski postupak poceo, zavrsio se, i dokazano da je kriv. Time je samo drzava za sebe dokazala da je banana republika, a Sariceve izjave da on nije radio nista gore nego gomila politicara ili tajkuna u Srbiji dobija na kredibilitetu.
Ja licno podrzavam nacionalizovanje sve imovine koja je kupljena bespravno ili prljavim novcem, ali mislim da imamo dovoljno istorije u zadnjih 20-ak godina da mozemo vrlo lako prstom upreti u sve mega-milionere koji su se nenormalno obogoatili, u periodu kada smo svi nenormalno osiromasili. Ko pokusa da cacka bude odstreljen, zato nam je lakse d apljujemo po Crnoj Gori, a kod nas se divimo prosperitetu Srpske Pravoslavne Crkve, i njenim organizovanjem Obraza, 1389, Vrele Krvi, ... Probudi se Srbijo!!!

slovenac

pre 13 godina

Fino vam Darko donosi novac u zemlju, a vi bi da ga hapsite!
Odnose vam novac u Kipar, a vi nikom ništa! Stvarno interesantna zemlja.:))

boban

pre 13 godina

Da su hteli postenu privatizaciju organizovali bi nasu dijasporu da kupuje sve u Srbiji.Sve je moglo biti u nasim rukama.Oni su Sartid ,luku Smederevo i stadijum prodali za 23 miliona Dolara.Samo stadijum vredi toliko.

zahav

pre 13 godina

Da li je Darko Šarić toliko glup da gotov novac ulaže u propale fabrike? I kako je od propalih fabrika pravio bogatstvo? Hajde sada da njega okrivimo za sve, i za Kofer, i za Bodrum, i za Satelit.... Ako ikada kažete za koga je radio možda vam i poverujemo nešto.

Miroslav

pre 13 godina

Darko Šarić je radio i radi za srpske službe bezbednosti uostalom kao i većina kriminalaca to je više nego jasno ali Amerikanci zaustavljaju polako tu kriminalnu aktivnost jer jedna država ako želi da postane normalna ne može da počiva na kriminalu i visokom nivou korupcije. Reformisane službe a zatim i smanjivanje uticaja tajkuna su gledano ekonomski jedini spas za Srbiju jer je to osnova za napredak neke zemlje u suprotnom svi znamo šta nas čeka.

CHE

pre 13 godina

Resenje za ovaj, kao i za vecinu drugih bi bilo sledece: prvo odrediti kaznu, pa tek onda traziti krivca. Recimo, za tu fabriku koja je vredela milion eura, kazna za sve koji su umesani u slucaj 100 godina, i zaplena imovine.

Onda bi se vrlo brzo nasli krivci, i ko je nadlezan i ko je odgovoran, i ko ne cinio zloupotrebe i ko ih nije sprecio.

Na zalost, kod nas se prvo gleda ko je osumnjicen, pa onda shvate da ga ne mogu osuditi, pa odustanu. Druga stvar bi bila da neko MORA u zatvor, pa sad biraj, ili ides ti ili ces svedociti o zloupotrebama onog iznad tebe. I vrlo lako se stigne do vrha piramide. A onda se lepo odgovornost podeli spram uticaja i podeli se i robija.

Srecnu Novu Godinu zelim svim postenim ljudima, a politicarima zelim da sto pre dodju medju ljude, da vide sta mislimo o njima.

Velja Ilic je primer, i ostali bi trebali da se usetaju u narod koji toliko vole i paze, pa da osete javno njenje na svojoj kozi.

MIlan Filipovic

pre 13 godina

Mislim da su strucnjaci iz Agencije za privatizaciju prvi koji bi trebalo da saradjuju sa policijom i tuzilastvom.
G.Saric je u celoj prici najposteniji i jedini koji svoje postupke ni ne pokusava da opravda Evropskim integracijama i ostalim otrcani pricama.

samo

pre 13 godina

i on rece "u 2011 ce biti doneta pravosnazna presuda". pa toliko efikasno sudstvo ce da se razvlaci godinu dana. ne daj boze da se za to vreme vrse razni pritisci, ubijaju/zastrasuju svedoci i sl. kako to da se pp ne ocekuje npr. do kraja januara 2011? to bi znacilo da je pravosudje jako u ovoj zemlji, ali nije. prosto drzavni organi, ne samo svojim postupcima, vec i izjavama daju nam do znanja da ne trzimo pravdu od njih vec da je uzmemo u svoje ruke. prosto nas teraju. ma kakvi izbori...

mile

pre 13 godina

Čuditese pa vi ste sve znali pa što niste reagovali pre 15g.Nego sad hoćete da kažete kako bože to otkriveno da kupljeno od droge i da treba da se oduzme,panije on sam radio usrbiji ima to mnogo kumova koji su omastili brke a sad bi da se nepominju.

CHE

pre 13 godina

Resenje za ovaj, kao i za vecinu drugih bi bilo sledece: prvo odrediti kaznu, pa tek onda traziti krivca. Recimo, za tu fabriku koja je vredela milion eura, kazna za sve koji su umesani u slucaj 100 godina, i zaplena imovine.

Onda bi se vrlo brzo nasli krivci, i ko je nadlezan i ko je odgovoran, i ko ne cinio zloupotrebe i ko ih nije sprecio.

Na zalost, kod nas se prvo gleda ko je osumnjicen, pa onda shvate da ga ne mogu osuditi, pa odustanu. Druga stvar bi bila da neko MORA u zatvor, pa sad biraj, ili ides ti ili ces svedociti o zloupotrebama onog iznad tebe. I vrlo lako se stigne do vrha piramide. A onda se lepo odgovornost podeli spram uticaja i podeli se i robija.

Srecnu Novu Godinu zelim svim postenim ljudima, a politicarima zelim da sto pre dodju medju ljude, da vide sta mislimo o njima.

Velja Ilic je primer, i ostali bi trebali da se usetaju u narod koji toliko vole i paze, pa da osete javno njenje na svojoj kozi.

MilosNis

pre 13 godina

Molim vas, ovde se glavna stvar zanemaruje a to je da NIKO nije proverio POREKLO novca kojim su kupovane firme po Srbiji!!! Neko mora da odgovara za to!!!

Maree

pre 13 godina

Nista ne brinite, zna se za koga Saric radi, ne znam samo zasto drzava mora da finansira tu tkz drzavnu bezbednost, kad moze samo da ih otera u pm i iznese dokaze o njihovim "igrama" i optuzi ih sve za unutrasnji terorizam i veleizdaju i pozatvara. Sto se tice Sarica, ocekujem da nam zameni nekog od ministara koji se vec dovoljno obogatio. Tako stvari ovde funkcionisu...

Sava Drugi

pre 13 godina

Radosaljeviću,
verovaću ti kada proveriš privatizaciju Novog Doma. U istom danu je kupljen za 2.5 a prodan za preko 12 miliona evra. Ugovori još stoje u sudu.

steve ocean

pre 13 godina

Kad je Srba Ilic kupio Putnik 2003.g. Agencija za privatizaciju mu je trazila tonu dokumenata. Bilanse potvrdjene od svetskih revizora, poreske prijave, potvde banaka i brojne reference. Znam jer sam tada radio za njega. I pored toga ministar Bubalo mu je raskinuo ugovor da bi mogao da Putnik proda drugome i dobije debelu proviziju. Sve sto je Srba Ilic platio i ulozio mu je konfiskovano a on je proglasen za kontroverznog biznismena iako je poznat i cenjen u SAD. Sprega tajkuni-vlast-kriminal ne zeli da u Srbiju dodju uspesni Srbi iz dijaspore koji su svoje pare posteno zaradili. Bila je to jedna od prvih velikih investicija dijaspore i ocekivalo se da ce taj primer da povuce stotine drugih. Ali je primer Srbe Ilica uplasio dijasporu. Malo ko u dijaspori ne zna za slucaj Srbe Ilica kome drzava jos nije vratila pare koje je platio jos 2003.g. uprkos Arbitraznim i sudskim odlukama u njegovu korist. Bubalo je ponovo prodao Putnik (Milanu Beku) 2007. g. a zvanicni kupac je firma Acciona sa Kipra, osnovana sa samo 2,000 eura kapitala i bez ikakve aktivnosti do tada. Niko se nije pitao odakle takvoj firmi da u roku od 24 casa obezbedi 43 miliona eura. Sada cujemo da su te pare obezbedili Subotic i/ili Saric. Stotine privatizacija je zavrseno sa prljavim ili u najmanju ruku sumnjivim parama i to su znali i u Agenciji za privatizaciju i u ministarstvu ekonomije ali su svi dobili svoj deo i pravili se ludi.

Petar

pre 13 godina

I sudstvo treba da se pretrese ali ne samo da se neki udalje na laksa mesta ili bolja nego da se ispita poreklo imovine i da sudija kazni sudiju!Prepuno ih je i tamo.Sistem je zatrovan tu sede glavni i odgovorni.Pogledajte se u oci drugovi kriminalci.U zatvor sa svima koji su i sluze kriminalcima.

Teraj to sve u CZ

pre 13 godina

Sad cu ja opet ko Josif iz Trbusnice:

Da su prvo uradili restituciju, pa onda privatizaciju do ovoga ne bi doslo. Ovako je vlast u nedostatku stranih investitora koji ne kupuju macku u dzaku, pocela da prodaje firme svakome ko im "pokaze novac". Po zakonu je i prodavac saucesnik u kriminalnoj radnji posebno onaj koji je sve mogao da proveri.

Boki

pre 13 godina

Ova vlada mora da odgovara za lopovluk.Ne moze neko da se bogati na racun naroda koji je i moralno i materijalno obezvredjen.Srbija propala drzava a bogatih politicara sve vise...kako to moze?Samo prevarom i kriminalom u kome kolo vodi vlada.Naravno da narod sve gore zivi kada ono sto je namenjeno boljitku gradjana i Srbije podele kriminalci izmedju sebe.Ova vlada je sebe svoje najblize i prijatelje obezbedila a kada se smaknu sa vlasti radovace se a ti glupi narode pasi travu.Tako se nadaju i ovi sledeci...treba poceti sa kaznjavanjem lopurda pa ce se oni buduci malo razmisliti i nece se makar ko otimati da bude politicar i sedi u vladi samo iz licnog interesa.Hapsiti treba ovu garnituru lazova i saradnika korupcije i kriminala.

Radoman

pre 13 godina

Miljko proverite slučaj "Telekom", pre nego što bude kasno. Tu su stvari dosta jasne. Navodno, niko iz ministarstva nije dao predlog sa obrazloženjem za prodaju Telekoma, a Vlada donela odluku. Jedini argument za prodaju, po navodima ministarke za telekomunikacije, je da država ne upravlja dobro ovim preduzećem je pravi skandal. Sve one koji na bilo koji način budu učestvovali u ovom skandalu treba uhapsiti, ako treba i celu Vladu. Prodati nešto što vredi 10 Mlrd Evra za 1,4 Mlrd Evra je stvarno kriminal. Još uvek se nezna ni da li je vlasnik infrastrukture PTT, ili Telekom, i da li se ista prodaje, ili se daje u zakup. Skandal do skandala. Cela javnost je protiv prodaje, pogotovo je protiv stručna javnost. Samo da Vas podsetim da je i domaća stručna javnost protiv ove prodaje, a da ista u svetskim okvirim predstavlja relevantan faktor. Odmah nakon objavljivanja namere Vlade da će prodati Telekom, pravljena je anketa među studentima završne godine Beogradskog ETF, i svi su se izjasnili da će napustiti Srbiju. Normalno, ovaj potez govori da ovu vlast na interesuje njen narod i budućnost naroda, i da su u pitanju kriminalne rabote. Slučaj Telekom je nekako sinhronizovano ulazio u završnicu kako je Šarić uvećavao bogastvo u Srbiji. Ako je tačna da je privatizovao veliki broj firmi u Srbiji, ne vidim razlog zašto nebi "draftovao" Telekom. Ta priča bi mogla da pije vodu obzirom da je Šarićev godišnji obrt u Srbiji bio od 4 do 6 Mlrd Evra. To je dovoljno para za Telekom, može da ga kupi dok si rekao keks. Samo je trebao neko da odluči da ga "iznese" na tržište. Još treba povezati priče iz medija da je finansirao stranke na vlasti, ali i opoziciju, i da je bio u bliskim odnosima sa šefom kabineta ministra policije, koji mu je dojavio da se sprema hapšenje, onda je i laiku jasno. treba proveriti iVikiliks na ovu temu. Neka nam je Bog u pomoći.

Treće oko

pre 13 godina

I Telekom je spremljen za Darka Šarića. On odavno upravlja Srbijom - njegov kapital u Srbiji je ogroman, najpre je kupovao male firme, pa malo veće i na kraju Najvredniju. I sve su to njemu pomogli oni koje je finansirao u borbi za vlast i kapital. Pročitajte samo šta je sve izjavio Homen, što su preneli mediji: Sarađivao sa strankama na vlasti, finansirao i opoziciju, finansirao medije, uz pomoć visokih državnih činovnika pobegao od ruke pravde, a ko zna, možda se "krije" u Beogradu, odakle upravlja svojom imovinom. A o kupljenim lancima zemlje u Vojvodini, pa on je većinski vlasnik u Srbiji. Pa on je veći i od Miškovića, možda i od Karića. STRAŠNO! Ostaje da vidimo šta država moože da uradi u borbi protiv organizovanog kriminala.