Novi Land Rover Defender - iz korena drugačiji

Izgled Land Rovera Defender nikada nije bio jača strana jer je bio podređen funkciji nezaustavljivosti i neuništivosti. Ipak, tokom decenija proizvodnje defendera, mnogi su prihvatili izgled kockastog Defendera.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 08.02.2014.

15:32

Default images

Sada, kada je na redu novi model Defendera, u skladu sa vremenom u kojem živimo, veliki trud uložen je da izgled postane atraktivan.

Šef dizajnerskog odeljenja u Land Roveru, Garry McGovern, izjavio je da su sa novim modelom odlučili da ponude vozilo koje je prijatno i za oko. Ovo je izjavio sa osvrtom na model koji je upravo izašao iz proizvodnje, koji je tokom svog tržišnog života pretrpeo veoma mali broj izmena.
Tradicionalistima kojima se možda neće dopasti moderni Defender, McGover je poručio da će morati da žive sa tim i dodao je da će novi model biti podjednako sposoban kao legendarni prethodnik. Takođe, možda će mu se rezervni točak takođe nalaziti na zadnjim vratima.
Da bi se sve ovo postiglo, dizajneri su vodili računa da pogode idealne proporcije vozila i da se osmisli atraktivna silueta kako bi Defender privukao širi krug kupaca.

Prema rečima dizajnera, Defender ne mora da bude ružan da bi bio funkcionalan. Odabran je sofisticirani pristup izgleda vozila.
Nova generacija Defendera neće biti namenjena drugoj tržišnoj grupi, već treba da privuče veći broj kupaca. Kompanija želi da prodaje oko 100,000 primeraka godišnje, što je oko 5 puta više od dosadašnje prodaje.

Prema McGovernovim rečima, Novi Defender mora da odgovara savremenim potrebama u modernom svetu.

Ljubitelji tradicionalnih modela, koji ne žele da prihvate novog Defendera, uvek će moći da pronađu dobre polovnjake prethodnih generacija. Ti primerci će se kotrljati našom planetom dokle god bude bilo nekoga da ih vozi.

Novi ili stari Defender? Ostavite komentar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: