Loša Karma?

Izgleda da ako niste osnovali automobilsku kompaniju bar pre 50 godina ili ranije, šanse za uspeh neće vam biti velike. Fisker nije proizveo jedan jedini automobil u poslednjih 6 meseci.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 20.01.2013.

13:08

Default images

Događaji vezani za ovog interesantnog proizvođača hibridnih, sportskih, luksuznih limuzina o kojima smo izveštavali u poslednje vreme nisu uopšte dobri.

Zapaljivi Fisker Karma.

Sendi uništila 16 Fiskera Karma.

Opoziv: Fisker Karma.
Loša karma nastavlja da prati Fisker jer u poslednjih 6 meseci iz proizvodnog pogona nije izašao nijedan prikmerak automobila koji igra važnu ulogu i u novim epizodama serije "Dva i po muškarca".

Situacija se neće tako lako poboljšati jer je, na žalost, proizvođač baterija za Fisker automobile, kompanije A123 bankrotirala.
Gospodin Fisker, koji je jedan od vodećih dizajnera u automobilskoj industriji, trenutno se bavi pronalaženjem strateških partnera i investitora u Kini.

Prema izveštajima agencije Reuters, pregovori se vode sa dve kompanije, China Grand Automotive Services Co. i sa Wanxiang Group. Prva kompanija je zapravo diler Fiskera u Kini a druga kompanija je na aukciji kupila bankrotiranog proizvođača baterija A123.
Još jedna loša vest je da je pauziran razvoj nove limuzine Atlantic jer je kompaniji uskraćen zajam od 529 miliona dolara. Iz Fiskera su saopštili da, iako su sakupili novac za razvoj Atlantica, na tržištu se neće pojaviti pre kraja 2014. ili do početka 2015. godine.

Henrik Fisker je nekoliko puta dokazao da je veoma sposoban čovek i nadamo se da će uspeti da ubedi Kineze u isplativost i budućnost ovakvog automobila.

Karma je prisutna na tržištu od kraja 2011. godine i od tada je prodato oko 2.000 primeraka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: