Automobili

Ponedeljak, 06.08.2012.

11:00

Sporazum o saradnji Toyote i PSA

Toyota Motor Europe i PSA Peugeot Citroën sklopili su novi sporazum o lakim komercijalnim vozilima za evropsko tržište. Po tom planu, PSA Peugeot Citroën će Toyoti isporučivati laka komercijalna vozila, koja će se u Evropi prodavati pod Toyotinom znakom.

Izvor: B92

Default images

Kao prvi korak, počevši od drugog tromesečja 2013, PSA Peugeot Citroën će isporučiti kamione srednje veličine, izvedene iz postojećih Peugeot Expert i Citroën Jumpy vozila. Sporazum takođe obuhvata saradnju na novoj generaciji vozila koje će proizvoditi PSA Peugeot Citroën.

Očekuje se da će ovaj sporazum trajati i posle 2020. godine. Po tom planu, Toyota Motor Europe će učestvovati u razvoju i finansiranju nove generacije proizvoda. Nije planirano da dve kompanije udruže kapital ili započnu zajedničku proizvodnju.

„Segment lakih komercijalnih vozila je za nas veoma važan na mnogim evropskim tržištima”, rekao je predsednik i generalni direktor Toyote Motor Europe, Didier Leroy.

„Udruživanjem snaga sa grupom PSA Peugeot Citroën, pronašli smo dobro rešenje za naše lojalne kupce nakon prestanka prodaje našeg Hiace modela“, dodao je on.

Pročitajte o Toyotinom konceptu „Prozor u svet”.

Pročitajte o Peugeotu 301.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju

Ruski milijarderi koji su se našli pod zapadnim sankcijama postepeno su počeli da premeštaju svoje aktivnosti u domovinu.

15:26

11.5.2024.

1 d

Podeli: