Špijuniranje: VW Golf 7

Zamaskirani prototip novog Volkswagenovog Golfa sedme generacije fotografisan je tokom testiranja.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 29.11.2011.

11:51

Default images

Iako je vozilo sa fotografija dobro kamuflirano, nije bilo teško prepoznati da se radi o budućoj verziji modela Golf.

Detalji na karoseriji brižljivo su prikriveni, ali naslućuje se da će prednji kraj biti strmiji, a farovi i maska hladnjaka niže pozicionirani u odnosu na prethodnu generaciju.

Novi Golf, kao i do sad, biće ponuđen tržištu u više karoserijskih varijanti. Pored klasičnih hečbek verzija sa 3 i 5 vrata, nešto višeg minivan modela Golf Plus i njegove crossover varijante, očekuje se da će Volkswagen predstaviti i Golf karavan, kao i Golf kabriolet.
Foto: carscoop.blogspot.com
S obzirom da je razvijen na novoj Volkswagenovoj Modularer Querbaukasten (MQB) platformi, koja je predviđena i za novi Audi A3, Golf “sedmica” će porasti u svim dimenzijama u odnosu na svog prethodnika

Što se tiče pogonskih agregata, i tu se očekuju značajne inovacije.

Iz Volkswagena su zvanično potvrdili da će budući Golf, osim standardnih, pokretati i novi elektromotor od 115 ks, koji će enregiju dobijati iz litijum-jonskih baterija.

U nemačkoj kompaniji kažu da će električni Golf sa jednim punjenjem moći da pređe do 150 km.
Foto: carscoop.blogspot.com
Tržištu će biti ponuđena i hibridna verzija nove “sedmice”, koja će u paru uz elektro imati i dizel ili benzinski motor.

Ipak, za većinu potencijalnih kupaca, najinteresantniji će biti Golfovi sa standardnim motorima.

U pitanju je nova generacija benzinaca i dizelaša sa turbopunjačima, u rasponu od 1.2 do 2.0 litra. Najjači agregati rezervisani su za sportske modele Golf GTI i Golf R.

Nova, sedma generacija VW Golfa trebalo bi da se pojavi na tržištu 2012. godine.

Volkswagen Passat Alltrack

Redizajnirani Volkswagen Passat CC

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: