Prvi udes nove Corvette

Nova generacija Chevroleta Corvette još se nije ni pojavila u prodaji, a jedan primerak ovog automobila već je imao saobraćajni udes.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 13.02.2013.

11:36

Default images

Iako je Corvette C7 i dalje toliko svež model da njegova prodaja počinje tek u leto 2013, zabeležen je prvi saobraćajni incident u kojem je učestvovao ovaj automobil.

U pitanju je jedan od tri prototipa koji su nedavno snimljeni tokom testiranja u Arizoni:



Prema rečima očevica koji je fotografisao očtećeni automobil na mestu nesreće, udes se dogodio takođe u Arizoni, a Corvette je u lošijem stanju nego što se to čini na prvi pogled.

Do nesreće je došlo tako što je vozilo najpre levom stranom zakačilo zaštitnu ogradu, da bi se zatim odbilo na stene sa desne strane puta.

Corvette sedme generacije imala je svetsku premijeru na Sajmu automobila u Detroitu, polovinom januara. Tada je javnosti predstavljena kupe verzija, dok je prezentacija kabrioleta zakazana za auto-salon u Ženevi.

Automobil je opremljen 6.2 litarskim V8 motorom sa direktnim ubrizgavanjem koji je u stanju da isporuči 457 ks i 610 Nm obrtnog momenta.

Pročitajte više o novoj generaciji Corvette.

Prva Corvette C7 prodata na aukciji za 1,1 milion dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: