Automobili

Ponedeljak, 10.01.2011.

12:45

Američki VW Passat jeftiniji

Tri meseca nakon predstavljanja nove generacije Passata za evropsko tržište, Volkswagen je najavio i američko izdanje automobila koje će premijerno debitovatii na aktuelnom autosalonu u Detroitu.

Izvor: B92

Default images

Iako se dva automobila, evropski i američki Passat, razlikuju, reč je najpre o diskretno izmenjenom svetlosnom sistemu, drugačijem dizajnu elemenata enterijera, dok je mehanika većim delom identična.
Zbog većih dimenzija, Passat bi trebalo da odgovara američkim kupcima više od Golfa, a verovatno ih neće odbiti ni početna cena od 20.000 američkih dolara za osnovni model, što je primetno jeftinije od iznosa koji evropski kupci treba da izdvoje za Volkswagenovu limuzinu srednje klase.
Američki model proizvodiće se u Volkswagenovim pogonima u Chattanoogi u Tennesseeu, a kupcima će se nuditi s jednim dizelskim i dva benzinska motora.
Slabiji 2.5-litarski benzinac razvija 170 KS, dok 3.5-litarski V6 isporučuje 280 KS. Dizelski model pogonjen je turbopunjenim dvolitarskim četvorocilindrašem sa 140 KS.

Izvor - tportal

Pročitajte više o sedmoj generaciji VW Passata

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: