Automobili

Ponedeljak, 10.05.2010.

11:42

Gorivo skuplje krajem sedmice

Redovna korekcija cena naftnih derivata biće obavljena u ponedeljak 10. maja, a nove cene bi trebalo da stupe na snagu krajem ove nedelje, izjavio je Tanjugu portparol u Ministarstvu energetike Milan Budimir.

Izvor: B92

Default images

On je naglasio da je to prva korekcija od kada je usvojena nova uredba o formiranju cena naftnih derivata, na osnovu koje se cena goriva u Srbiji menja svakih 30 dana i to ako promena cena nafte na svetskom tržištu i kursa dolara dostignu 3,5 odsto.

Predsednik Upravnog odbora kompanije "Nafta AD" Nebojša Atanacković je ranije Tanjugu izjavio da će gorivo u Srbiji, najverovatnije, poskupeti u proseku tri do četiri dinara po litru, jer je promena cene nafte i kursa dolara dostigla oko sedam odsto u odnosu na prethodnu korekciju.

Gorivo je u Srbiji poslednji put poskupelo 10. aprila, u proseku 1,16 dinara po litru, ili 1,06 odsto.

Motorni i bezolovni motorni benzin od 95 oktana na pumpama Naftne industrije Srbije sada koštaju 113,70 dinara po litru, a na pumpama "Lukoil-Beopetrola" i OMV-a 115,7 dinara.

Cena evrodizela na NIS-ovim pumpama je 107,90 dinara po litru, na pumpama "Lukoil Beopetrola" 108,5 dinara, a na pumpama OMV-a 110,9 dinara.

Gorivo pojetfinjuje samo rebalansom

Srbiji prete “oktanski ratovi“

Gorivo skuplje, akcize za sada iste

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

23 h

Podeli: